Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αλ. Τσίπρας: “Απόλυτα σεβαστή η λαϊκή ετυμηγορία”
Αλ. Τσίπρας: “Απόλυτα σεβαστή η λαϊκή ετυμηγορία”

Αλ. Τσίπρας: “Απόλυτα σεβαστή η λαϊκή ετυμηγορία”

“Οι έκαναν την επιλογή τους και η λαϊκή ετυμηγορία γίνεται απόλυτα σεβαστή”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στις πρώτες του δηλώσεις μετά τα πρώτα αποτελέσματα, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, η εναλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου «αποτελεί την πεμπτουσία της Δημοκρατίας», ενώ όπως είπε «δεν πρόκειται να επαναλάβω τα όσα έκανε ο προκάτοχός μου και θα παραδώσω το πρωθυπουργικό γραφείο όπως αρμόζει σε μία χώρα με πολιτικό πολιτισμό».

Επίσης, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τα μέλη και όσους ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, σε δύσκολες συνθήκες, καθώς -όπως είπε- για πρώτη φορά εμφανίζονταν ο αντίπαλος με τέτοια ποσοστά στην παράσταση νίκης.

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία εξέφρασε την ελπίδα ώστε το αποτέλεσμα να μην γίνει αφορμή ρεσισμού και εκδικητικότητας, τονίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ ισχυρός από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα το αποτρέψει», ενώ πρόσθεσε: «αναλάβαμε πριν από τέσσερα χρόνια «ενδεχομένως με άγνοια κινδύνου, πολεμήσουμε και επιτύχαμε πολλά».

Επιπλέον, σημείωσε πως αποδέχεται την ήττα με το κεφάλι ψηλά, ενώ ανέφερε ότι «η Ελλάδα που παραδίνουμε δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα που παραλάβαμε».

«Σήμερα παραδίδουμε τη χώρα με 37 δισ. ευρώ στα ταμεία του κράτους, με το χαμηλότερο ιστορικά επιτόκιο δανεισμού και με το κύρος της χώρας αποκατεστημένο», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «το αποτέλεσμα μόνο στρατηγική ήττα δεν είναι. Θα δουλέψουμε σκληρά για να αποδειχθεί αυτή η ήττα πρόσκαιρη. Θα ασκήσουμε υπεύθυνη και δυναμική αντιπολίτευση, υπεράσπισης των κεκτημένων και της προάσπισης των αδυνάμων και θα είμαστε έτοιμοι όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου να επιστρέψουμε στην κυβέρνηση».

Τέλος, έκανε αναφορά στην ανάγκη μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως θα γίνουν ενέργειες για τη δημιουργία μιας νέας προοδευτικής παράταξης.

Φ. Γεννηματά: Δώσαμε μία άνιση μάχη, με θετικό αποτέλεσμα

«Ο Ελληνικός λαός ψήφισε. Οι αποφάσεις του είναι σεβαστές», δήλωσε η πρόεδρος της ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, προσθέτοντας ότι «οι ψήφισαν για να τελειώσει η θητεία του ΣΥΡΙΖΑ». «Ο κ. Τσίπρας έφερε τον κ. Μητσοτάκη αυτοδύναμο, άνοιξε τον δρόμο για την επιστροφή της συντηρητικής παράταξης», υπογράμμισε.

«Ο κ. Τσίπρας έφερε τον κ. Μητσοτάκη αυτοδύναμο, άνοιξε τον δρόμο για την επιστροφή της συντηρητικής παράταξης», τόνισε η κ. Γεννηματά.

«Ο αγώνας μας συνεχίζεται με βάση τα νέα δεδομένα», σημείωσε, τονίζοντας ότι «θα ασκήσουμε υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση. Προοδευτικό αντίβαρο για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, σταθεροί στις αρχές της Εθνικής Συνεννόησης».

«Το Κίνημα Αλλαγής με βαθιές ρίζες στον λαό, θα συνεχίσει σταθερά την αυτόνομη πορεία του, ως φορέας της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης και της Ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Ευχαριστούμε τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν, τους υποψήφιους μας, τα στελέχη και τους φίλους της παράταξης, που μέσα σε δύσκολες συνθήκες έδωσαν μια άνιση μάχη,  αλλά με θετικό αποτέλεσμα, που δημιουργεί δυναμική προοπτική για το Κίνημα Αλλαγής», ανέφερε, καταλήγοντας ότι «με τον αγώνας τους διέψευσαν τις Κασσάνδρες που έσπευδαν να περιγράψουν αρνητικά την επόμενη ημέρα του Κινήματος Αλλαγής».

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει στους αγώνες των εργαζομένων

«Ευχαριστούμε όλους όσους και όσες ψήφισαν το ΚΚΕ και ιδιαίτερα όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά. Επίσης, όσους συμπορεύθηκαν με το ΚΚΕ σε αυτήν την εκλογική μάχη, συμμετείχαν στα ψηφοδέλτιά του αν και ανήκαν παλιότερα σε άλλους πολιτικούς χώρους, συνεχίζοντας μια ανάλογη συμπόρευση που υπήρξε και στις ευρωεκλογές. Χαιρετίζουμε τα χιλιάδες μέλη, τα στελέχη, τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την ενδυνάμωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας», δήλωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, τονίζοντας, «η επόμενη μέρα θα βρει και νέες δυνάμεις στον δρόμο της αντεπίθεσης, στο δρόμο της ταξικής πολιτικής πάλης».

«Οι συνθήκες των εκλογών, όπως και των ευρωεκλογών πριν ένα μήνα, αποτύπωσαν ένα νέο συσχετισμό μεταξύ των αστικών κομμάτων με κύριο χαρακτηριστικό την υπεροχή της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και επομένως την κυβερνητική αλλαγή χωρίς όμως ουσιαστική αλλαγή πολιτικής με ταυτόχρονη ενίσχυση του διπολισμού αλλά και μια συνολική τάση συντηρητικοποίησης», είπε.

«Στις εκλογές καταγράφηκε δικαιολογημένη λαϊκη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που τα τελευταία χρόνια υλοποιησε την αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζοντας το έργο των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΟΚ. Ωστόσο είναι αρνητικό το γεγονός ότι ένας κόσμος στράφηκε σε παλιότερες δοκιμασμένες αντι επιλογές όπως είναι η ΝΔ», ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας.

«Η καπηλεία, η συκοφάντηση αριστερών, σοσιαλιστικών αξιών από τον ΣΥΡΙΖΑ αποστράτευσαν αριστερό, ριζοσπαστικό κόσμο, επέδρασαν αρνητικά στο εργατικό-λαϊκό κίνημα ευρύτερα», επισήμανε.

Είπε ότι «είναι θετικό το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή υποχωρεί σημαντικά σε ψήφους και σε ποσοστά, μένοντας από ό,τι φαίνεται εκτός Βουλής».

«Το ποσοστό του ΚΚΕ επιτεύχθηκε μέσα σε συνθήκες πόλωσης, εκβιαστικών διλημμάτων, απογοήτευσης, αποχής, μειωμένων απαιτήσεων που καλλιεργούν όχι μόνο οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, όπως η ΝΔ αλλά και αυτές που παρουσιάζονται ως αριστερές», επισήμανε ο Δ. Κουτσούμπας.

«Η νέα ΚΟ με το ποσοστό που έδωσε ο ελληνικός λαός στο ΚΚΕ θα δώσει όλες τις δυνάμεις της τα επόμενα χρόνια για την προώθηση, την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων της πατρίδας μας. Οι ψήφοι του ΚΚΕ θα κατατεθούν από αύριο το πρωΐ σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, στα σχολειά και στις σχολές για την οργάνωση των αγώνων, για να εμποδιστούν αντιλαϊκά νέα μέτρα, για την ανακούφιση όλων όσων υποφέρουν», υπογράμμισε.

«Όλοι και όλες ξέρουμε πως τα δύσκολα δεν τέλειωσαν. Όλοι νιώθουμε ότι το παραμύθι της μεταμνημονιακής εποχής, της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης δεν αφορά την καθημερινότητα του λαού μας. Ήδη για αύριο είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup, προκειμένου να υπενθυμίσει στη νέα κυβέρνηση της ΝΔ τις δεσμεύσεις και τις αντι προτεραιότητες. Το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις μέσα και έξω από τη Βουλή θα αντιπαλέψει και τη νέα κυβέρνηση από τη σκοπιά μόνο των εργατικών-λαϊκών δικαιωματων, των λαϊκών αναγκών, θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση των αγώνων των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, των μεσαίων στρωμάτων ενάντια στην ολομετωπη επίθεση του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ για να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ανατροπή», στις δηλώσεις του ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Γ. Βαρουφάκης: Ο λαός μας τιμωρεί τις κυβερνήσεις που του επιβάλουν μνημόνια

Ο λαός μας τιμωρεί τις κυβερνήσεις που του επιβάλουν μνημόνια δήλωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών, βάσει των οποίων το κόμμα έλαβε περί το 3,5% και 9 έδρες (με ενσωματωμένο το 81,1% των ψήφων). Ο κ. Βαρουφάκης, που συνεχάρη τη ΝΔ για τη νίκη της, θύμισε ότι η σημερινή ψήφος είναι αρνητική, δρομολογήθηκε το βράδυ του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανέσυρε τη ΝΔ και το μνημονιακό χώρο από το καλάθι των αχρήστων, που το είχε βάλει ο λαός με εκείνο το περήφανο ΟΧΙ, και που έβαλε τη ΝΔ στις ράγες, που με μαθηματική οδηγούσαν στη σημερινή νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο λαός μας τιμωρεί τις κυβερνήσεις που του επιβάλουν μνημόνια» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: Ο λαός μας, για μια ακόμα φορά ανέτρεψε μια κυβέρνηση που τόλμησε να περάσει δύο μνημόνια σε μια τετραετία».

Δυστυχώς, συνέχισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, «η χρεοδουλοπαροικία μας, η μνημονιακή Ελλάδα κλείνει ένα κεφάλαιο, αλλά ανοίγει ένα άλλο, το οποίο φοβόμαστε ότι θα είναι πιο σκοτεινό από το προηγούμενο»

Εμείς, είπε ο κ. Βαρουφάκης, ως ΜέΡΑ25 δεσμευόμαστε ότι τόσο εντός όσο και εκτός της Βουλής, θα συνεχίσουμε να μιλάμε προγραμματικά, με μετριοπάθεια, και ταυτόχρονα, με πλήρη ανυπακοή σε όλα αυτά που στέλνουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό. Ξεκινάμε έναν ανένδοτο μονομέτωπο αγώνα, εναντίον του μοντέλου Λετονίας, εναντίον της παρασιτικής ολιγαρχίας, που πολύ φοβόμαστε ότι από αύριο το πρωί, η συγκεκριμένη ηγεσία της ΝΔ θα στήνει, θα θεμελιώνει, πάνω στο 4ο μνημόνιο που του άφησε, του κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης ευχαρίστησε τους χιλιάδες πολίτες που ψήφισαν ΜέΡΑ25 και υποσχέθηκε «σε όσους δεν μας εμπιστεύθηκαν, ότι ο λόγος μας θα είναι προγραμματικός. Θα συνεισφέρουμε στο δι μέσα από τον οποίο θα πρέπει να προκύψει η απόδραση της χώρας μας από αυτή τη φυλακή χρέους».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση