Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Αλ. Μητρόπουλος «Δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για αυτόνομη οικονομική πολιτική αν δεν λυθεί το θέμα του χρέους »
Αλ. Μητρόπουλος «Δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για αυτόνομη οικονομική πολιτική αν δεν λυθεί το θέμα του χρέους »

Αλ. Μητρόπουλος «Δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για αυτόνομη οικονομική πολιτική αν δεν λυθεί το θέμα του χρέους »

“Αν δεν λυθεί το θέμα του χρέους, δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για αυτόνομη οικονομική πολιτική της Ελλάδας, τόνισε ο καθηγητής εργατικού δικαίου Αλ. Μητρόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα το απόγευμα, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βόλου.

Ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι το Νόμου τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης των δανειστών και πρόσθεσε: “Υπάρχουν ποσοτικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης από το 3ο που συνδέονται με τα ελλείμματα των ταμείων. Το σχέδιο αυτό αφορά στο να περικοπούν συντάξεις για το . Η σύνταξη θα αποτελέσει προτεραιότητα των δανειστών και της κυβέρνησης. Μισθοί, έσοδα από ακίνητη περιουσία προορίζονται να εξυπηρετούν τις ανάγκες χρέους. Το κοινωνικό κράτος θα βρίσκεται σε προϊούσα αποδόμηση».

Ο ίδιος είπε ότι οι σκληρές αποφάσεις θα αναζωπυρώσουν τη συζήτηση για εθνικό νόμισμα, ωστόσο σημείωσε ότι αν δεν λυθεί το θέμα του χρέους συζήτηση για αυτόνομη οικονομική πολιτική δεν μπορεί να γίνει.«Όσο υπάρχει το βάρος του χρέους, η συζήτηση για αυτόνομη οικονομική πολιτική είναι αυτοκτονία» είπε χαρακτηριστικά ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι εφαρμόζει και τα τρία μνημόνια καθώς δέχθηκε την ιδιοκτησία και των τριών μνημονίων.

Ερωτηθείς για τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο ίδιος ώστε να μην είναι τόσο επιβαρυντικό το νομοσχέδιο, ο κ. Μητρόπουλος απάντησε ότι επειδή το δεν μπορεί να σχεδιαστεί σε συνθήκες καταρρέουσας οικονομικής κατάστασης κι είναι αδύνατον να εισπραχθούν φόροι, θα μπορούσαν να παγώσουν οι συντάξεις και να προχωρήσει η κυβέρνηση και τα περισσεύματα από την των τραπεζών να δοθούν στα . «Η κυβέρνηση και οι δεν συμφώνησαν σε μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού αλλά σε μειώσεις κοινωνικών παροχών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στις 7.00 το απόγευμα ο κ. Μητρόπουλος μίλησε σε του Συντονιτστικού Τοπικών Φορέων στο “Αχίλλειον” , καθώς και ο , ειδικός σε ασφαλιστικά θέματα, Διον. .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση