Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Αλ. Μητρόπουλος «Δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για αυτόνομη οικονομική πολιτική αν δεν λυθεί το θέμα του χρέους »
Αλ. Μητρόπουλος «Δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για αυτόνομη οικονομική πολιτική αν δεν λυθεί το θέμα του χρέους »

Αλ. Μητρόπουλος «Δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για αυτόνομη οικονομική πολιτική αν δεν λυθεί το θέμα του χρέους »

“Αν δεν λυθεί το θέμα του χρέους, δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για αυτόνομη οικονομική πολιτική της Ελλάδας, τόνισε ο εργατικού δικαίου Αλ. Μητρόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα το απόγευμα, σε κεντρικό του Βόλου.

Ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι το Νόμου τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης των δανειστών και πρόσθεσε: “Υπάρχουν ποσοτικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης από το 3ο μνημόνιο που συνδέονται με τα ελλείμματα των ταμείων. Το σχέδιο αυτό αφορά στο να περικοπούν για το πρωτογενές πλεόνασμα. Η θα αποτελέσει προτεραιότητα των δανειστών και της κυβέρνησης. Μισθοί, από ακίνητη περιουσία προορίζονται να εξυπηρετούν τις ανάγκες χρέους. Το θα βρίσκεται σε προϊούσα αποδόμηση».

Ο ίδιος είπε ότι οι σκληρές αποφάσεις θα αναζωπυρώσουν τη συζήτηση για εθνικό νόμισμα, ωστόσο σημείωσε ότι αν δεν λυθεί το θέμα του χρέους συζήτηση για αυτόνομη οικονομική πολιτική δεν μπορεί να γίνει.«Όσο υπάρχει το βάρος του χρέους, η συζήτηση για αυτόνομη οικονομική πολιτική είναι αυτοκτονία» είπε χαρακτηριστικά ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι εφαρμόζει και τα τρία μνημόνια καθώς δέχθηκε την ιδιοκτησία και των τριών μνημονίων.

Ερωτηθείς για τις που έχει καταθέσει ο ίδιος ώστε να μην είναι τόσο επιβαρυντικό το , ο κ. Μητρόπουλος απάντησε ότι επειδή το ασφαλιστικό δεν μπορεί να σχεδιαστεί σε συνθήκες καταρρέουσας οικονομικής κατάστασης κι είναι αδύνατον να εισπραχθούν φόροι, θα μπορούσαν να παγώσουν οι και να προχωρήσει η κυβέρνηση και τα περισσεύματα από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να δοθούν στα ταμεία. «Η κυβέρνηση και οι δανειστές δεν συμφώνησαν σε μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού αλλά σε μειώσεις κοινωνικών παροχών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στις 7.00 το απόγευμα ο κ. Μητρόπουλος μίλησε σε εκδήλωση του Συντονιτστικού Τοπικών Φορέων στο “Αχίλλειον” , καθώς και ο δικηγόρος, ειδικός σε ασφαλιστικά θέματα, Διον. Τεμπονέρας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιδοτούμενα προγράμματα για ίδρυση νέων επιχειρήσεων ή ενίσχυση υφιστάμενων - https://t.co/oOUD3s6Bix -

  • Δύο σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου 5X5 στον Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου - https://t.co/GxFjCDEFKk -

  • Δεκαπέντε θετικά κρούσματα στα rapid-test σε Βόλο και Αλμυρό - https://t.co/e30cjGeR8N -

"Αλιεύοντας" την είδηση