Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Ακυβέρνητο ιστιοφόρο στην Σκόπελο
Ακυβέρνητο ιστιοφόρο  στην Σκόπελο

Ακυβέρνητο ιστιοφόρο στην Σκόπελο

Το ιστιοφόρο αναψυχής “LADY MAGIC”, σημαίας Ρουμανίας,  βρισκόταν σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ν.μ. βορειοανατολικά του λιμένα Σκοπέλου, με 11 επιβαίνοντες κι ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Α’ Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου.

Στην περιοχή βρισκόταν το παραπλέον ταχύπλοο “ΜΑΡΙΑ” στο οποίο μετεπιβιβάστηκαν δύο εκ των 11 αλλοδαπών επιβαινόντων, ενώ στη συνέχεια αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Σκοπέλου.

Παράλληλα, στην περιοχή μετέβη το ιστιοφόρο “ΕΝΑ” , το οποίο ρυμούλκησε το “LADY MAGIC” στον λιμένα Σκοπέλου όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, με τους εννέα εναπομείναντες επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ διαπιστώθηκε ότι το σκάφος είχε παρουσιάσει μηχανική βλάβη με εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο.

Επί του σκάφους επιβιβάστηκε ιδιώτης μηχανικός καθώς και στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη στο σύστημα ψύξης της κύριας μηχανής και οπή σε ελαστικό σωλήνα,  ο οποίος στη συνέχεια αντικαταστάθηκε, με αποτέλεσμα να διακοπεί η εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σκιάθου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση