Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ακυβέρνητο ιστιοφόρο στην Σκόπελο
Ακυβέρνητο ιστιοφόρο  στην Σκόπελο

Ακυβέρνητο ιστιοφόρο στην Σκόπελο

Το ιστιοφόρο “LADY MAGIC”, ς Ρουμανίας,  βρισκόταν σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ν.μ. βορειοανατολικά του λιμένα Σκοπέλου, με 11 επιβαίνοντες κι ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Α' Τμήμα Σκοπέλου του υ Σκιάθου.

Στην περιοχή βρισκόταν το παραπλέον ταχύπλοο “ΜΑΡΙΑ” στο οποίο μετεπιβιβάστηκαν δύο εκ των 11 αλλοδαπών επιβαινόντων, ενώ στη συνέχεια αποβιβάστηκαν με στον λιμένα Σκοπέλου.

Παράλληλα, στην περιοχή μετέβη το ιστιοφόρο “ΕΑ” , το οποίο ρυμούλκησε το “LADY MAGIC” στον λιμένα Σκοπέλου όπου κατέπλευσε με , με τους εννέα εναπομείναντες επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ διαπιστώθηκε ότι το σκάφος είχε παρουσιάσει μηχανική βλάβη με εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο.

Επί του σκάφους επιβιβάστηκε ιδιώτης μηχανικός καθώς και στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη στο σύστημα ψύξης της κύριας μηχανής και οπή σε ελαστικό σωλήνα,  ο οποίος στη συνέχεια αντικαταστάθηκε, με να διακοπεί η εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο.

Προανάκριση διενεργείται από το Σκιάθου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια .

"Αλιεύοντας" την είδηση