Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Ακυβέρνητο δεξαμενόπλοιο με 26μελές πλήρωμα ανοιχτά της Αλονvήσου
Ακυβέρνητο δεξαμενόπλοιο με 26μελές πλήρωμα ανοιχτά της Αλονvήσου

Ακυβέρνητο δεξαμενόπλοιο με 26μελές πλήρωμα ανοιχτά της Αλονvήσου

Σε εξέλιξη βρίσκονται επισκευής στο δεξαμενόπλοιο SEE BEECH σημαίας marshall islands, που μένει ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή έξω από την Ψαθούρα στις Β. Σποράδες.

Το δεξαμενόπλοιο με σημαία των Νήσων Μάρσαλ, 240 μ. μήκος και 40 μ.πλάτος του 2003, είχε αποπλεύσει από το Πόρτ Σάιντ της Αιγύπτου με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Έχει 26 άτομα πλήρωμα κι είναι κενό φορτίου – μόνο καύσιμα κίνησης.

Γύρω στις 11 το πρωί ο κυβερνήτης, ενημέρωσε τον θάλαμο επιχειρήσεων του Αρχηγείου, ότι λόγω βλάβης σταμάτησαν οι μηχανές και βρισκόταν έξω από την Ψαθούρα, όπου έπνεαν άνεμοι ΒΑ 6 μποφόρ.Άμεσα δύο περιπολικά ανοιχτής θαλάσσης προσέγγισαν το πλοίο, ενώ απέπλευσε από το Βόλο το ρυμουλκό “Αχιλλέας” κι από τη Θεσσαλονίκη το ρυμουλκό “Μεγαλόχαρη” το οποίο αναμένεται σε λίγα λεπτά στη θαλάσσια περιοχή.

Το πλοίο προσέγγισαν και άλλα δύο δεξαμενόπλοια κι ένα φορτηγό πλοίο που έπλεαν στην περιοχή. Έγιναν προσπάθειες από τον κυβερνήτη να θέσει σε λειτουργία τις μηχανές, ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα.Ελικόπτερο μετέφερε στο δεξαμενόπλοιο δύο μηχανικούς, προκειμένου να αποκαταστήσουν τη βλάβη.
Το ρυμουλκό “Αχιλλέας” απέπλευσε από το σημείο και κατέπλευσε στο Βόλο σήμερα το απόγευμα, ενώ στην περιοχή παραμένει το δεξαμενόπλοιο Spirit 2 σημαίας Σιγγαπούρης, λιμενικά σκάφη κι αναμένεται και το ρυμουλκό “Μεγαλόχαρη”.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ένα τραυματισμένο γκραν σλαμ - https://t.co/4wMOLzrRL4 -

  • Καταγγελία για βιασμό στη Θεσσαλονίκη: Για μεγάλο κύκλωμα μιλά ο δικηγόρος της 24χρονης - https://t.co/oGBGHyGd8R -

  • Λύση συνεργασίας με Γιάννη Λάλα #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου1937 - https://t.co/RU9lxn4LxN -

"Αλιεύοντας" την είδηση