Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Ακυρώνει η Αποκεντρωμένη την απόφαση για την δημιουργία Χριστουγεννιάτικου Θεματικού Πάρκου στο Βόλο
Ακυρώνει η Αποκεντρωμένη την απόφαση  για την δημιουργία Χριστουγεννιάτικου Θεματικού Πάρκου στο Βόλο

Ακυρώνει η Αποκεντρωμένη την απόφαση για την δημιουργία Χριστουγεννιάτικου Θεματικού Πάρκου στο Βόλο

Ακύρωση της υπ’ αριθμ. 534/2017 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου περί «καθορισμού των οικονομικών όρων παραχώρησης μέρους της πλατείας Ρήγα Φεραίου για την δημιουργία Χριστουγεννιάτικου Θεματικού Πάρκου» αποφάσισε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στ.Ελλάδας κρίνοντας πως θα έπρεπε υποχρεωτικά να διενεργηθεί δημοπρασία και όχι να γίνει απ’ ευθείας ανάθεση σε ιδιώτη.

Στην απόφαση που εκδόθηκε χθες και υπογράφει ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδαος Νίκος Ντίτορας, αναφέρεται:  “σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθ. 72 Ν. 3852/2010, δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Ο.Ε. η εξ’ ιδίων απ’ ευθείας εκμίσθωση κοινοχρήστων χώρων.

Κατά τούτο προκύπτει ότι, η κρινόμενη υπ’ αριθμ. 534/2017 απόφαση της Ο.Ε. Δήμου Βόλου ελήφθη αναρμοδίως.” Επιπροσθέτως “για την εκμετάλλευση κοινοχρήστου χώρου μη ευρισκόμενου στην προβολή καταστημάτων (εν προκειμένω πλατεία Ρήγα Φεραίου Δήμου Βόλου) απαιτείται υποχρεωτικώς («απαιτείται δε πάντοτε» κατά την σχετική διατύπωση του οικείου άρθρου) η διενέργεια δημοπρασίας κατά τις διατάξεις της παρ. 10 άρθ. 3 Ν. 1080/80”.

Η δημοτική αρχή

Με τη φόρα που έχει πάρει ο Δασάρχης Ντίτορας, που από τη θέση του γραμματέα της Αποκεντρωμένης σχεδόν καθημερινά προσπαθεί να δείξει την αφοσίωση του, σε αυτούς που τον διόρισαν, ακυρώνοντας αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι πολύ πιθανό να απαγορεύσει και τον γιορτασμό των Χριστουγέννων ή και τον…ερχομό του Αη Βασίλη!!!

Νομίζει, προφανώς, ο Δασάρχης, που καθαιρεί ακόμα και…νεκρούς συναδέλφους του, ότι θα υποκαταστήσει το νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένο ανώτατο πολιτικό όργανο της πόλης, το Δημοτικό Συμβούλιο, ίσως για να γλυκάνει και τον πόνο του αλήστου μνήμης μέντορά του, Λάκη, πρώην Νομάρχη.

Βεβαίως πλανάται πλάνην οικτράν και απλώς εκτίθεται, αν και κρίνοντας από τις πράξεις του δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα γι’ αυτό.

Τον ενημερώνουμε πάντως ότι η ίδια απόφαση, για το χωριό του Άη Βασίλη, κρίθηκε πέρυσι νόμιμη από την επιτροπή του άρθρου 152 και εύλογα η ίδια απόφαση θα ισχύσει και φέτος.

Σε κάθε περίπτωση οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι τις τύχες της πόλης διαχειρίζεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα  μια Δημοτική Αρχή που επιλέχθηκε με δημοκρατικό τρόπο από τους ίδιους του πολίτες για να υπηρετήσει τα συμφέροντά τους και οι οποίοι δεν μπορούν να ανεχτούν κυβερνητικούς ή βασιλικούς επιτρόπους, που νοθεύουν και ακυρώνουν την επιλογή τους.

Αν αλλάξει το καθεστώς ίσως τον διορίσουν και δήμαρχο, με προίκα την συμμετοχή του στην περίφημη Νομαρχιακή Αρχή, που ανέθεσε έργο σε… νεκρό εργολάβο (μανία με τους νεκρούς αυτοί οι άνθρωποι)!

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βρέθηκε «άθικτο» το αρχαιότερο ελληνικό ναυάγιο στη Μαύρη Θάλασσα - https://t.co/7pwxVIYf3h -

  • Είκοσι τραυματίες από κατάρρευση κυλιόμενης σκάλας στο μετρό της Ρώμης - https://t.co/dhnn9ukP8w -

  • «Πόλεμος» ανακοινώσεων Αθήνας-Άγκυρας για τα 12 μίλια - https://t.co/pXnGtZnNhp -

"Αλιεύοντας" την είδηση