Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Ακτιβιστική κίνηση από πολίτες του Βόλου
Ακτιβιστική κίνηση από πολίτες του Βόλου

Ακτιβιστική κίνηση από πολίτες του Βόλου

Κρέμασαν πανό στο Δημαρχείο υπέρ του Παγασητικού

Ακτιβιστική κίνηση έκαναν 25-30 πολίτες του Βόλου, που ανέβηκαν στον όροφο του Δημαρχείου σήμερα στις 2.00 μ.μ. και ανάρτησαν πανό για τον Παγασητικό και κατά της ιδιωτικοποίησης του βιολογικού καθαρισμού.

Οι διαδηλωτές ανέβηκαν στο κτήριο γύρω στις 2.00 και βγήκαν στο μπαλκόνι όπου ανάρτησαν τα πανό (φωτο), προκειμένου να γίνονται ορατά από την οδό Δημητριάδος που κυκλοφορούν πολίτες πεζή και εποχούμενοι.

Σύμφωνα με τους διαδηλωτές η κίνηση αυτή έχει ενημερωτικό χαρακτήρα κι έγινε ενόψει της αυριανής εκδήλωσης στις 6.00 στη θόλο του Π.Θ., ενώ οι ίδιοι κατήγγειλαν ότι η κλείδωσε την πόρτα του κτηρίου και κάλεσε την Αστυνομία.

Οι πολίτες φώναξαν συνθήματα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού και υπέρ της προστασίας του Παγασητικού.

«Δήμαρχοι και Σύμβουλοι ακούστε το καλά κανείς δεν ξεπουλάει του Βόλου τα » και «εδώ είναι το του λαού», “έξω η μαφία από τον Δήμο» φώναζαν χαρακτηριστικά και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Η Πανελλαδική Συμμαχία για το ΝΕΡΟ – Δίκτυο Κινημάτων και Συλλογικοτήτων

Είμαστε αλληλέγγυοι στους κατοίκους του Βόλου που αγωνίζονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού και για την προστασία του Παγασητικού κόλπου.

Μετά την ΕΥΑΘ και την , επιχειρείται ιδιωτικοποίηση του νερού στην περιφέρεια, αρχής γενομένης από τον Βόλο. Παρά τις προεκλογικές εγγυήσεις ότι η θα προστατεύσει τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι με αφορμή την -μόνιμη όπως φαίνεται δυσλειτουργία των ΕΕΛ και την προκαλούμενη ρύπανση του Παγασητικού- η της ΔΕΥΑΜΒ προτίθεται να αναθέσει σε ιδιώτη επενδυτή την λειτουργία τους, προαναγγέλλοντας μάλιστα την μετακίνηση των 27 εργαζομένων σε άλλες υπηρεσίες την δημοτικής επιχείρησης.

Επιβεβαιώνονται δυστυχώς οι εκτιμήσεις της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό περί ιδιωτικοποίησης, όπως αυτές διατυπώθηκαν στις τρεις Συναντήσεις της Πανελλαδικής Συμμαχίας για το Νερό και έχουν καταγραφεί σε πολλά δημοσιεύματα τα τελευταία 6 περίπου χρόνια.

Χαιρετίζουμε την άμεση αντίδραση της Κίνησης η οποία κάλεσε άτομα και συλλογικότητες της πόλης για να αντιμετωπίσουν από κοινού, τόσο το θέμα της ιδιωτικοποίησης όσο και το θέμα της ρύπανσης του Παγασητικού

Στη αυτή αποφασίστηκε η δημιουργία τοπικής Συμμαχίας για το Νερό η οποία έκτοτε δραστηριοποιείται έντονα για την και ευαισθητοποίηση του κόσμου ώστε να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες κινήσεις όπως του απαραίτητου προσωπικού και χρηματοδότηση για την αποκατάσταση από τεχνική άποψη της κανονικής λειτουργίας των ΕΕΛ.

Καταδικάζουμε την χρήση αστυνομικής καταστολής στην προσπάθεια να κρατηθούν μακριά από τα κέντρα των αποφάσεων οι πολίτες που αντιδρούν σε αυτές τις επιλογές της δημοτικής αρχής. Είναι προκλητική η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο δημαρχείο κάθε φορά που το δημοτικό συμβούλιο Βόλου συνεδριάζει με θέμα το νερό και στην ΔΕΥΑΑΜΒ όταν η συνεδριάζει κεκλεισμένων πάντα των θυρών.

Ως ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ, μέλος της οποίας είναι και το κίνημα του Βόλου, αγωνιζόμαστε για να διασφαλίσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα της τοπικής Συμμαχίας με όλα τα μέσα που διαθέτουμε και ευχόμαστε καλή επιτυχία στην εκδήλωση στις 29/3, στο όπου έχουν κληθεί από την Συμμαχία πολίτες, συλλογικότητες και φορείς της πόλης να εκφράσουν την άποψή τους γύρω από τα δύο αυτά σοβαρά ζητήματα και να αποφασίσουν όλοι μαζί τις επόμενες δράσεις.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση