Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Ακατάσχετος λογαριασμός και για επιχειρήσεις
Ακατάσχετος λογαριασμός και για επιχειρήσεις

Ακατάσχετος λογαριασμός και για επιχειρήσεις

Τη δημιουργί ενός κατάσχετου λογαριασμού για κάθε επιχείρηση, στον οποίο δεν θα μπορούν τρίτοι και Δημόσιο να παρεμβαίνουν, προανήγγειλε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων .

Ο αναπληρωτής υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί νομοθετική διάταξη, βάσει της οποίας κάθε επιχείρηση με χρέη προς το Δημόσιο θα διατηρεί έναν και μοναδικό ακατάσχετο λογαριασμό για μέσω μηχανημάτων και κάλυψη εξόδων – αγορών για ανάγκες της επιχείρησης μέσω κάρτας.

Αναφερόμενος στις προμήθειες των τραπεζών για τα μηχανήματα , τις χαρακτήρισε υψηλές, τονίζοντας ότι αυτές πρέπει να μειωθούν, προαναγγέλλοντας ότι θα αποστείλει επιστολές σε όλες τις τράπεζες για τον σκοπό αυτό, επισημαίνοντας ότι θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη μείωση του κόστους ς και συντήρησης των μηχανημάτων για τις συναλλαγές με χρήμα (POS).

Ταυτόχρονα, ο κ. κάλεσε από το βήμα της Βουλής τις τράπεζες «να συνεργαστούν για την αλλαγή της νοοτροπίας και για την εφαρμογή των ρυθμίσεων και όχι για να αυξήσουν κάποιοι τα κέρδη τους». Ανέφερε, δε, ότι σε συνάντηση που έγινε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, υπήρξε συμφωνία για το θέμα και ότι θα ακολουθήσει συνάντηση με την Ελληνική Ενωση Τραπεζών. «Αν επεκτείνουμε τις τραπεζικές συναλλαγές, θα υπάρξει κοινωνικό όφελος. Θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με όλους ώστε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, όπως είχαμε στην των εσόδων Δημοσίου και στα τέλη κυκλοφορίας παρά τα όσα έλεγαν διάφοροι», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση