Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ακατάσχετος λογαριασμός και για επιχειρήσεις
Ακατάσχετος λογαριασμός και για επιχειρήσεις

Ακατάσχετος λογαριασμός και για επιχειρήσεις

Τη ενός ακατάσχετου λογαριασμού για κάθε επιχείρηση, στον οποίο δεν θα μπορούν τρίτοι και Δημόσιο να παρεμβαίνουν, προανήγγειλε χθες ο αναπληρωτής Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο αναπληρωτής , απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη , ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί νομοθετική διάταξη, βάσει της οποίας κάθε επιχείρηση με προς το Δημόσιο θα διατηρεί έναν και μοναδικό ακατάσχετο λογαριασμό για μέσω μηχανημάτων POS και κάλυψη εξόδων – αγορών για ανάγκες της επιχείρησης μέσω κάρτας.

Αναφερόμενος στις προμήθειες των τραπεζών για τα μηχανήματα POS, τις χαρακτήρισε υψηλές, τονίζοντας ότι αυτές πρέπει να μειωθούν, προαναγγέλλοντας ότι θα αποστείλει επιστολές σε όλες τις τράπεζες για τον σκοπό αυτό, επισημαίνοντας ότι θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη μείωση του κόστους αγοράς και συντήρησης των μηχανημάτων για τις συναλλαγές με (POS).

Ταυτόχρονα, ο κ. Αλεξιάδης κάλεσε από το βήμα της Βουλής τις τράπεζες «να συνεργαστούν για την αλλαγή της νοοτροπίας και για την εφαρμογή των ρυθμίσεων και όχι για να αυξήσουν κάποιοι τα κέρδη τους». Ανέφερε, δε, ότι σε που έγινε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, υπήρξε συμφωνία για το θέμα και ότι θα ακολουθήσει με την Ελληνική Ενωση Τραπεζών. «Αν επεκτείνουμε τις τραπεζικές συναλλαγές, θα υπάρξει κοινωνικό όφελος. Θα πρέπει να υπάρξει με όλους ώστε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, όπως είχαμε στην αύξηση των εσόδων Δημοσίου και στα τέλη κυκλοφορίας παρά τα όσα έλεγαν διάφοροι», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κοινή δήλωση Ελλάδας – Ιορδανίας – Κύπρου: Στήριξη σε δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού… - https://t.co/piKALr7W3i -

  • #σχολεία: Με μοριακό ή rapid test η επιστροφή των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών #σχολεία - https://t.co/16PzGWDdU1 -

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρόκριση στους «οκτώ» για Τσιτσιπά – Σάκκαρη #ΟλυμπιακοίΑγώνεςΤόκιο - https://t.co/PeqGjCCrW0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση