Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Ακατάλληλο για πόση το νερό σε Κλήμα και Φυτόκο
Ακατάλληλο για πόση το νερό σε Κλήμα και Φυτόκο

Ακατάλληλο για πόση το νερό σε Κλήμα και Φυτόκο

Oριακά κάτω της παραμετρικής τιμής των 50mg/l και συγκεκριμένα 49,70 mg/l βρέθηκαν οι τιμές των νιτρικών στο νερό του δικτύου ύδρευσης της περιοχής Φυτόκου, σύμφωνα με τα   αποτελέσματα μικροβιακών αναλύσεων δειγμάτων πόσιμου νερού του δικτύου ύδρευσης της περιοχής, τα οποία λήφθηκαν σε κοινή δειγματοληψία ΔΕΥΑΜΒ – Διεύθυνσης Υγείας στις 31.01. και κοινοποιήθηκαν στην ΔΕΥΑΜΒ  σήμερα 06.02..Αντίστοιχα τα από τις δεξαμενές «Φυτόκου» και «Κλήματος» παρουσίασαν οριακή υπέρβαση της παραμέτρου των Νιτρικών και συγκεκριμένα 50,16mg/l.

Ως εκ τούτου η ΔΕΥΑΜΒ, έχοντας ενημερώσει εγγράφως τις συναρμόδιες αρχές και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, συστήνει στους καταναλωτές την μη χρήση και κατανάλωση, στην ως άνω περιοχή, του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση και ειδικότερα για πόση, μαγείρεμα και προπαρασκευή τροφής (πλύσιμο , φρούτων κ.λπ.)

Η ΔΕΥΑΜΒ προβαίνει σε διορθωτικές ενέργειες με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας του μίγματος που τροφοδοτεί την ως άνω περιοχή και θα επανέλθει  για την ενημέρωση των καταναλωτών, σχετικά με τα αποτελέσματα των διορθωτικών ενεργειών της και τονίζει: “Οι πολίτες μπορούν να είναι βέβαιοι ότι η Δημοτική Αρχή και η ΔΕΥΑΜΒ σταθερά προσηλωμένες στη διαφάνεια και την αλήθεια ουδέποτε αποκρύπτουν την πραγματικότητα, ιδιαίτερα δε όταν αυτή αφορά τη δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής. Οι πρακτικές αυτές, της απόκρυψης και της παραπλάνησης, που από πολλούς ακολουθήθηκαν στο παρελθόν, δεν μας αντιπροσωπεύουν και γι’ αυτό δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια για ριζικές και αποτελεσματικές λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα της πόλης και τη σύγκρουση με τα συμφέροντα που από ανικανότητα, αλλά και από ιδιοτέλεια τα συντηρούσαν”.

 Κατάλληλο για πόση το νερό των Σταγιατών

Εν τω μεταξύ  η  ΔΕΥΑΜΒ ενημερώνει τους καταναλωτές των Σταγιατών ότι μετά από δειγματοληψία που πραγματοποιήθηκε στις 30.01. ( μετά την εγκατάσταση του νέου συστήματος απολύμανσης)  και την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων από το αρμόδιο Τμήμα στις 06.02. δεν διαπιστώνεται μικροβιακή επιβάρυνση στο νερό του δικτύου των Σταγιατών.

Ως εκ τούτου καλύπτονται οι απαιτήσεις της ΚΥΑ Υ2/2600/2001 για νερό ανθρώπινης κατανάλωσης και αίρεται η από 27/12/2016 απαγόρευση για χρήση του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.

Για τα αποτελέσματα έχουν ενημερωθεί η Δ/νση Υγείας, και ο  αρμόδιος αντιδήμαρχος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακομιδή 11χρονου με #σκωληκοειδίτιδα από την Σκόπελο στο ΑΓΝΒ #σκωληκοειδίτιδα - https://t.co/U8ecShuOUw -

  • Πιλοτικό έργο επανάχρησης δομικών υλικών από εκσκαφές και κατεδαφίσεις - https://t.co/kVJTnsolGM… -

  • Μεταφορά από τον προβλήτα 1 στον προβλήτα 3 η διακίνηση #σκραπ στο λιμάνι του Βόλου #σκραπ - https://t.co/YuejjMtz1U -

"Αλιεύοντας" την είδηση