Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού συστήνει η “Μαγνήτων Κιβωτός”
Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού συστήνει η “Μαγνήτων Κιβωτός”

Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού συστήνει η “Μαγνήτων Κιβωτός”

Τη λειτουργία Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας αυτό το εξάμηνο με πρωτοβουλία της “”, που στηρίζεται σε εργαλεία εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning) παρουσίασαν σήμερα σε Τύπουτα μέλη και ο πρόεδρος της , μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο θα πρωτοστατεί για άλλη μια φορά, προσφέροντας εκπαίδευση πανεπιστημιακού επιπέδου, δωρεάν, με τη συμβολή της σύγχρονης τεχνολογίας.

“Ήδη έχουν εγγραφεί ηλεκτρονικά 60 άτομα με όριο τα 100 και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 11 Φεβρουαρίου.Ευελπιστώ αν λειτουργήσουν όλα όπως πρέπει να έχουμε ευκαιρία να επεκταθούμε και σε θέματα Θεολογίας και Ιστορίας που αυτή τη στιγμή είναι το ζητούμενο για νέους και μεγαλυτέρους. Να προσεγγίσουμε την αλήθεια του τόπου μας καθώς η γνώση είναι αναγκαία για να κατοχυρώνουμε τις όποιες διεκδικήσεις μας και να έχουμε αποτέλεσμα”, είπε ο κ. Ιγνάτιος.

Ο γραμματέας της Μαγνήτων Κιβωτός, Αλέξανδρος Καπανάρης ανέφερε- μεταξύ άλλων- ότι η τοπική Εκκλησία, πέρα από ένα πιάτο φαγητό που προσφέρει εδώ και χρόνια, προσφέρει και πνευματική τροφή δωρεάν στους πολίτες που ενδιαφέρονται.

Να σημειωθεί πως όποιος ολοκληρώνει τα μαθήματα της Ακαδημίας θα λαμβάνει σχετική πιστοποίηση.

Το πρώτο πρόγραμμα διάρκειας τριών ετών (έξι εξαμήνων) με τίτλο: Εισ στην Επιστήμη του Λαϊκού Πολιτισμού θα ξεκινήσεις στις 12 Φεβρουαρίου. Τα μαθήματα θα προσφέρονται σε κύκλο δεκαπενθήμερων μαθημάτων εξ' αποστάσεως σε συνδυασμό με διά ζώσης μαθήματα.

Σκοπός του προγράμματος είναι να επιμορφώσει τους συμμετέχοντες σε πεδία του λαϊκού πολιτισμού και να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι η επιστήμη της Λαογραφίας δεν είναι μια στατική επιστήμη.

Στο πρώτο εξάμηνο η θεματική ενότητα με τίτλο “Εισ στη Λαογραφία” με επιστημονικό υπεύθυνο τον Εμμανούλη Σέργη, καθηγητή Λαογραφίας του Τμήματος λώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνεων Χωρών του Δημοκρίετειου Πανεπιστημίου Θρακης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης καθώς και του Τμήματος Επιστημών Προς Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου υ.

Οι εγγραφές στο πρόγραμμα πραγματοποιούνται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: http://learn. cultureacademy.gr έως τις 11 Φεβρουαρίου 2018.

Ο σχεδιασμός του Προγράμματος Σπουδών διαμορφώθηκε από επιστημονική η οποία και θα παρακολουθεί την εξέλιξή του και θα το αξιολογεί.

Οι επόμενες διδακτικές ενότητες (εξαμηνιαία μαθήματα) που θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο είναι: Λαογραφία και Φύλο, Ψηφιακή Λαογραφία, Εκπαίδευση και Ανάπτυξη, Θρησκευτική Λαογραφία, Φιλολογική Λαογραφία, Σϋγχρονος Λαϊκός Πολιτισμός και Τοπική Πολιτιστική/Τουριστική ανάπτυξη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση