Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού συστήνει η “Μαγνήτων Κιβωτός”
Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού συστήνει η “Μαγνήτων Κιβωτός”

Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού συστήνει η “Μαγνήτων Κιβωτός”

Τη λειτουργία Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας αυτό το εξάμηνο με πρωτοβουλία της “Μαγνήτων Κιβωτός”, που στηρίζεται σε εργαλεία εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning) παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπουτα μέλη και ο πρόεδρος της Μαγνήτων Κιβωτός, μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο Βόλος θα πρωτοστατεί για άλλη μια φορά, προσφέροντας εκπαίδευση πανεπιστημιακού επιπέδου, δωρεάν, με τη συμβολή της σύγχρονης τεχνολογίας.

“Ήδη έχουν εγγραφεί ηλεκτρονικά 60 άτομα με όριο τα 100 και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 11 Φεβρουαρίου.Ευελπιστώ αν λειτουργήσουν όλα όπως πρέπει να έχουμε ευκαιρία να επεκταθούμε και σε θέματα Θεολογίας και Ιστορίας που αυτή τη στιγμή είναι το ζητούμενο για νέους και μεγαλυτέρους. Να προσεγγίσουμε την αλήθεια του τόπου μας καθώς η γνώση είναι αναγκαία για να κατοχυρώνουμε τις όποιες διεκδικήσεις μας και να έχουμε αποτέλεσμα”, είπε ο κ. Ιγνάτιος.

Ο γραμματέας της Μαγνήτων Κιβωτός, Αλέξανδρος Καπανάρης ανέφερε- μεταξύ άλλων- ότι η τοπική Εκκλησία, πέρα από ένα πιάτο φαγητό που προσφέρει εδώ και χρόνια, προσφέρει και πνευματική τροφή δωρεάν στους πολίτες που ενδιαφέρονται.

Να σημειωθεί πως όποιος ολοκληρώνει τα μαθήματα της Ακαδημίας θα λαμβάνει σχετική πιστοποίηση.

Το πρώτο πρόγραμμα διάρκειας τριών ετών (έξι εξαμήνων) με τίτλο: Εισαγωγή στην Επιστήμη του Λαϊκού Πολιτισμού θα ξεκινήσεις στις 12 Φεβρουαρίου. Τα μαθήματα θα προσφέρονται σε κύκλο δεκαπενθήμερων μαθημάτων εξ’ αποστάσεως σε συνδυασμό με διά ζώσης μαθήματα.

Σκοπός του προγράμματος είναι να επιμορφώσει τους συμμετέχοντες σε πεδία του λαϊκού πολιτισμού και να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι η επιστήμη της Λαογραφίας δεν είναι μια στατική επιστήμη.

Στο πρώτο εξάμηνο η θεματική ενότητα με τίτλο “Εισαγωγή στη Λαογραφία” με επιστημονικό υπεύθυνο τον Εμμανούλη Σέργη, καθηγητή Λαογραφίας του Τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνεων Χωρών του Δημοκρίετειου Πανεπιστημίου Θρακης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης καθώς και του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Οι εγγραφές στο πρόγραμμα πραγματοποιούνται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: http://learn. cultureacademy.gr έως τις 11 Φεβρουαρίου 2018.

Ο σχεδιασμός του Προγράμματος Σπουδών διαμορφώθηκε από επιστημονική επιτροπή η οποία και θα παρακολουθεί την εξέλιξή του και θα το αξιολογεί.

Οι επόμενες διδακτικές ενότητες (εξαμηνιαία μαθήματα) που θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο είναι: Λαογραφία και Φύλο, Ψηφιακή Λαογραφία, Εκπαίδευση και Ανάπτυξη, Θρησκευτική Λαογραφία, Φιλολογική Λαογραφία, Σϋγχρονος Λαϊκός Πολιτισμός και Τοπική Πολιτιστική/Τουριστική ανάπτυξη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αντιπλημμυρικά έργα σε 12 ρέματα στην Π.Ε. Μαγνησίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/r6EUSYlcSX -

  • Συμπληρωματική χρηματοδότηση του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου - https://t.co/3PRNdFWGVJ -

  • Εννέα θετικά κρούσματα Covid 19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/lypo6lE546 -

"Αλιεύοντας" την είδηση