Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ακαδημαϊκή ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Ακαδημαϊκή ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ακαδημαϊκή ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

  Βσικός στόχος της Πρυτνίας

 

Βασικό κριτήριο  για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας είναι το ακαδημαϊκό και στόχος είναι από την διαβούλευση να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για τα νέα παιδιά, επισήμανε η αναπληρωτής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ιωάννα Λαλιώτου.

 

Η αναπληρωτής πρύτανης , μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, τάχθηκε κατά των όποιων καταστροφολογικών σεναρίων τονίζοντας ότι «δεν είναι γόνιμο να σκεφτόμαστε έτσι. Δεν μετακινούνται σχολές και τμήματα του Π.Θ. αλλά γίνεται ένας σχεδιασμός ορθολογικής ανάπτυξης χρησιμοποιώντας εκπαιδευτικό προσωπικό και δομές που ήδη υπάρχουν» εξήγησε.

Σε ότι αφορά πρωτοβουλίες και κινήσεις πολιτικών και αυτοδιοικητικών στελεχών, η κα. Λαλιώτου τόνισε ότι «εγώ σκέφτομαι θετικά και έχω εμπιστοσύνη σε όσους κινούνται με γνώμονα το καλό του τόπου τους. Υπάρχουν συμβιβαστικές λύσεις αρκεί ο διάλογος να γίνεται με καλή πίστη»

Η ίδια  εκτίμησε ότι το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και ότι είναι λογικό να συζητείται ευρέως, καθώς αφορά τη φυσιογνωμία της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα αλλά και τη φυσιογνωμία της περιφέρειας.

Η κα. Λαλιώτου τάχθηκε υπέρ της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης να αντιμετωπιστεί το θέμα του κατακερματισμού της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, ένα εγχείρημα που ήδη έχει επιχειρηθεί με επιτυχία σε χώρες του εξωτερικού, ενώ πρόσθεσε: «Η ενοποίηση ΑΕΙ έχει ήδη επιτελεστεί στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες. Στη Νορβηγία που επισκέφθηκα πρόσφατα το κάνουν την τελευταία 10ετία γιατί στον παγκόσμιο χάρτη τα πανεπιστημιακά ιδρύματα  πρέπει να είναι μεγαλύτερα και ισχυρότερα και να καλύπτουν πληρέστερα γνωστικές περιοχές. Το θέμα είναι να γίνει σωστά και το σωστά μεταφράζεται μόνο με  ακαδημαϊκά ώστε να κοιτάξουμε τα παιδιά μας στα μ και να τους πούμε ότι έχουμε να τους προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό στον τομέα της εκπαίδευσης» .

Επίσης ανέφερε ότι η Πολιτεία ανέθεσε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να επεξεργαστεί τις που θα γίνουν στην περιφέρεια Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας και υπογράμμισε: «Εμείς ως Π.Θ. συμμετείχαμε στην επιτροπή που συνέστησε το υπουργείο. Η συζήτηση στα συλλογικά όργανα του πανεπιστημίου συνεχίζεται με βασικό κριτήριο το πως θα γίνει η ανάπτυξη του Π.Θ. που είναι ένα δυναμικό και καλό πανεπιστήμιο και κατάφερε ένα μικρό στα 30 χρόνια λειτουργίας του. Η ανάπτυξή του λοιπόν στη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα θα πρέπει να γίνει αμιγώς με ακαδημαϊκά . Η συζήτηση παραμένει ανοιχτή  και συνεχίζουμε να επεξεργαζόμαστε ».

Τέλος μίλησε  για τους χιλιάδες μαθητές από όλη την Ελλάδα που επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο πλαίσιο των «Ανοιχτών Θυρών» σημειώνοντας: «Πρέπει να μπορούμε να κοιτάξουμε στα μ αυτά τα παιδιά και να τους πούμε ότι τα επόμενα 10 χρόνια θα έχουμε ένα καλό πανεπιστήμιο για να σπουδάσουν».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση