Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αίτημα της Πρωτοβάθμιας Μαγνησίας για ένταξη δύο ακόμα σχολείων στο πρόγραμμα δωρεάν σίτισης
Αίτημα της Πρωτοβάθμιας Μαγνησίας για ένταξη δύο ακόμα σχολείων στο πρόγραμμα δωρεάν σίτισης

Αίτημα της Πρωτοβάθμιας Μαγνησίας για ένταξη δύο ακόμα σχολείων στο πρόγραμμα δωρεάν σίτισης

Ως μέτρο της δύσκολης οικονομικής κατάστασης πολλών νοικοκυριών στο πολεοδομικό συγκρότημα, μπορεί να εκληφθεί το αίτημα που υπέβαλλε η Διεύθυνση ς Εκπαίδευσης ς, προς το Υπουργείο Παιδείας, για την ένταξη ακόμα δύο σχολείων στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων.

Το ενδιαφέρον για τη σίτιση των μικρών είναι μεγάλο, κάτι που δείχνει ότι πολλές οικογένειες στον Βόλο θεωρούν ελάφρυνση το να παρέχει η ένα πιάτο ζεστό φαγητό στα παιδιά τους, χωρίς κάποια χρηματική επιβάρυνση για τους ίδιους.

Ήδη το πρόγραμμα υλοποιείται από τις αρχές του μήνα χωρίς προβλήματα, σε 18 συνολικά σχολεία σε Βόλο και Νέα Ιωνία, και συμμετέχουν συνολικά 1.632 μαθητές, την στιγμή που πέρυσι ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν μικρότερος κατά 132 παιδιά.

Πλέον με το αίτημα που υποβλήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, και που αναμένεται να εγκριθεί εκτός απροόπτου, το επόμενο διάστημα, ο αριθμός των μαθητών που θα σιτίζονται σε επίπεδο νομού αναμένεται να αγγίξει τα 1.800 παιδιά, που αποτελεί ρεκόρ για την ιστορία του “θεσμού”.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα: 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 8ο, 9ο, 10ο και 11ο Δημοτικά Σχολεία Νέας Ιωνίας, και 9ο, 14ο, 15ο, 17ο, 18ο, 19ο, 24ο, 29ο Δ.Σ. Βόλου.

Η σίτιση για τους μαθητές που δεν παρακολουθούν το ολοήμερο και συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ξεκινάει στη 1:20 το μεσημέρι και ολοκληρώνεται στη 1:45, ενώ στα Ολοήμερα αρχίζει στη 1:20 και τελειώνει στις 2 το μεσημέρι.

Το κάθε προσφερόμενο γεύμα είναι ατομικά συσκευασμένο ανά είδος (ζεστό φαγητό και σαλάτα) σε πλαστικούς περιέκτες μιας χρήσεως (-PET, A-PET & PP), που κλείνουν αεροστεγώς, ώστε να μην επιτρέπουν τις διαρροές κατά τη μεταφορά και να προστατεύουν τα από σκόνη, έντομα και άλλες ρυπάνσεις.

Το ψωμί είναι συσκευασμένο σε κλειστές ατομικές συσκευασίες. Κάθε συσκευασία συνοδεύεται από χαρτοπετσέτες και κατάλληλα πλαστικά πιρούνια ή κουτάλια – κατά περίπτωση – καθώς και α (χωρίς προεξοχές και ανωμαλίες) μιας χρήσεως.

Σε κάθε συσκευασία αναγράφεται η ημερομηνία παρασκευής και τα συστατικά του γεύματος (π.χ σαλάτα εποχής και κυρίως ζεστό πιάτο). Τα γεύματα είναι τοποθετημένα σε ειδικούς θερμοθαλάμους μεταφοράς τροφίμων με τον ασφαλή ενδεδειγμένο τρόπο.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει εκπονηθεί από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο από τον τρέχοντα μήνα μέχρι και τον Μάρτιο οι μαθητές τρώνε την πρώτη εβδομάδα: κοτόπουλο ή μπιφτέκια κοτόπουλου ή γαλοπούλας, ρύζι ή μακαρόνια ή πατάτες φούρνου, σαλάτα, μακαρόνια με 4-5 κουταλιές της σούπας κιμά, σαλάτα, φιλέτο ψαριού (πέρκα ή ή βακαλάος ή παγκάσιους), ρύζι ή πατάτες και σαλάτα, μοσχαρίσιο, ρύζι ή μακαρόνια ή κριθαράκι ή πλιγούρι και σαλάτα, και αρακάς κοκκινιστός ή λεμονάτος, ψωμί, τυρί φέτα ή ομελέτα ή βραστό αυγό, με σαλάτα.

Την δεύτερη εβδομάδα τρώνε φιλέτο ψαριού (πέρκα ή ή βακαλάος ή παγκάσιους), ρύζι ή πατάτες
και σαλάτα, μπιφτέκια μοσχαρίσια, ρύζι ή μακαρόνια ή πατάτες με σαλάτα, οσπρια (φακές ή φασόλια ή ρεβίθια), ρύζι ή ψωμί, τυρί φέτα, με σαλάτα, κοτόπουλο, ρύζι ή μακαρόνια ή πατάτες ή πλιγούρι, με σαλάτα πανακόρυζο ή λαχανόρυζο, ψωμί ολικής άλεσης, τυρί φέτα ή ομελέτα ή βραστό αυγό και σαλάτα (λάχανο ή ντομάτες).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση