Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Αίτημα επανακαταμέτρησης των άκυρων από τον Γ. Καλτσογιάννη
Αίτημα επανακαταμέτρησης των άκυρων από τον Γ. Καλτσογιάννη

Αίτημα επανακαταμέτρησης των άκυρων από τον Γ. Καλτσογιάννη

Ανακοινώθηκαν χθες από το του Βόλου μετά την ανακήρυξη που έγινε από τον Άρειο Πάγο οι ψήφοι που έλαβαν τα πολιτικά κόμματα, και οι εκλέγεντες έξι βουλευτές της Μαγνησίας, με τον πέμπτο σε σταυρούς από τη Νέα Γιώργο Καλτσογιάννη να υποβάλει αίτημα επανακαταμέτρησης των άκυρων ψηφοδελτίων, θεωρώντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να χάσει τη δεύτερη έδρα και να βγει τελικά βουλευτής.

Σύμφωνα με τα επίσημα τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 106.638, ενώ βρέθηκαν 1.593 άκυρα και 760 λευκά. Η Νέα έλαβε 41.334 ψήφους και ποσοστό 38,76%, ο ΣΥΡΙΖΑ 34.298 ψήφους και ποσοστό 32,16%, το 7.020 ψήφους και ποσοστό 6,58%, το Κομμουνιστικό Ελλάδας 5.680 ψήφους και ποσοστό 5,33%, η Ελληνική Λύση 4.623 ψήφους και ποσοστό 4,34%, η Χρυσή Αυγή 4.143 ψήφους και ποσοστό 3,89% και τέλος το ΜΕΡΑ25 4.033 ψήφους και ποσοστό 3,78%.

Έτσι εξελέγησαν τέσσερις βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία οι: Χρήστος , Ζέττα Μακρή, Θαν. Λιούπης, και Κων. Μαραβέγιας. Από τον ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκονται στα έδρανα της βουλής οι Αλέξανδρος και Κατερίνα Παπανάτσιου.

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες ο πέμπτος σε σταυρούς από τη Ν.Δ. που είναι και ο πρώτος αναπληρωματικός στη σειρά, Γιώργος Καλτσογιάννης κατάθεσε στο αίτημα επανακαταμέτρησης των άκυρων ψηφοδελτίων, κάτι που έγινε δεκτό από την πρόεδρο του δικαστηρίου.

Ο υποψήφιος βουλευτής όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές, θεωρεί πως σε περίπτωση που βρεθούν από 80 μέχρι και ψηφοδέλτια της παράταξης άκυρα χωρίς να υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο, τότε το μέτρο μπορεί να αλλάξει και το της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χάσει μια έδρα στη Μαγνησία, με τη Νέα Δημοκρατία να εκλέγει τελικά πέντε εκπροσώπους στο κοινοβούλιο.

Μέχρι στα της εβδομάδας συνεργείο υπαλλήλων του Πρωτοδικείου θα προχωρήσει στην επανακαταμέτρηση των άκυρων, και στη συνέχεια σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι μπορούν να υποβληθούν οι από τους ενδιαφερόμενους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο πρωτάθλημα ποδηλασίας Κεντρικής Ελλάδος η Νίκη Βόλου #πρωτάθλημαποδηλασίας - https://t.co/RVLMFgd4WU -

  • 1ο Εξεταστικό Κέντρο Μαγνησίας Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑ.Λ. 2021 #1οΕΠΑΛΝΙωνίας - https://t.co/hzFDt6loFU -

  • Ρυθμίστηκαν μισθολογικά και ασφαλιστικά δημοσιογράφων στους δήμους #δημοσιογράφοι - https://t.co/s9izvFDVT8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση