Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Αίτημα επανακαταμέτρησης των άκυρων από τον Γ. Καλτσογιάννη
Αίτημα επανακαταμέτρησης των άκυρων από τον Γ. Καλτσογιάννη

Αίτημα επανακαταμέτρησης των άκυρων από τον Γ. Καλτσογιάννη

Ανακοινώθηκαν χθες από το του μετά την ανακήρυξη που έγινε από τον Άρειο Πάγο οι ψήφοι που έλαβαν τα πολιτικά κόμματα, και οι εκλέγεντες έξι της Μαγνησίας, με τον πέμπτο σε σταυρούς από τη Νέα Δημοκρατία Γιώργο Καλτσογιάννη να υποβάλει αίτημα επανακαταμέτρησης των άκυρων ψηφοδελτίων, θεωρώντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να χάσει τη δεύτερη έδρα και να βγει τελικά βουλευτής.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 106.638, ενώ βρέθηκαν 1.593 άκυρα και 760 λευκά. Η Νέα Δημοκρατία έλαβε 41.334 ψήφους και ποσοστό 38,76%, ο ΣΥΡΙΖΑ 34.298 ψήφους και ποσοστό 32,16%, το Κίνημα Αλλαγής 7.020 ψήφους και ποσοστό 6,58%, το Κομμουνιστικό Ελλάδας 5.680 ψήφους και ποσοστό 5,33%, η Ελληνική Λύση 4.623 ψήφους και ποσοστό 4,34%, η Χρυσή Αυγή 4.143 ψήφους και ποσοστό 3,89% και τέλος το ΜΕΡΑ25 4.033 ψήφους και ποσοστό 3,78%.

Έτσι εξελέγησαν τέσσερις από τη Νέα Δημοκρατία οι: Χρήστος , Ζέττα Μακρή, Θαν. Λιούπης, και Κων. Μαραβέγιας. Από τον ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκονται στα έδρανα της βουλής οι Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου.

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες ο πέμπτος σε σταυρούς από τη Ν.Δ. που είναι και ο πρώτος αναπληρωματικός στη σειρά, Γιώργος κατάθεσε στο αίτημα επανακαταμέτρησης των άκυρων ψηφοδελτίων, κάτι που έγινε δεκτό από την πρόεδρο του δικαστηρίου.

Ο υποψήφιος βουλευτής όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές, θεωρεί πως σε περίπτωση που βρεθούν από 80 μέχρι και 100 ψηφοδέλτια της παράταξης άκυρα χωρίς να υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο, τότε το μέτρο μπορεί να αλλάξει και το της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χάσει μια έδρα στη , με τη Νέα Δημοκρατία να εκλέγει τελικά πέντε εκπροσώπους στο κοινοβούλιο.

Μέχρι στα τέλη της εβδομάδας συνεργείο υπαλλήλων του Πρωτοδικείου θα προχωρήσει στην επανακαταμέτρηση των άκυρων, και στη συνέχεια σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι μπορούν να υποβληθούν οι ενστάσεις από τους ενδιαφερόμενους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση