Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αισιοδοξία Αλέξη Τσίπρα για πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ
Αισιοδοξία Αλέξη Τσίπρα για πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ

Αισιοδοξία Αλέξη Τσίπρα για πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ

Την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει  την πρωτιά στην Μαγνησία στις εκλογές της 21ης Μάϊου εξέφρασε σήμερα το βράδυ  ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε πλήθος κόσμου στην παραλία του Βόλου.

 

Ο ίδιος τόνισε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ  είναι στην  κυβέρνηση τότε θα επανεξετάσει με όρους δημοσίου δικαίου κι αν χρειαστεί θα ακυρώσει την απόφαση για ιδιωτικοποίηση του λιμένος Βόλου και πρόσθεσε ότι θα παραδώσει  στον Δήμο Βόλου  το μέρος της χερσαίας ζώνης που του αναλογεί και  δεν θα επιτρέψει το LNG στον Παγασητικό, ενώ θα γίνει διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες για τις ΑΠΕ χωρίς επιζήμιες παρεμβάσεις για το περιβάλλον και τον τουρισμό.

Αναφερόμενος στον τομέα  της υγείας  ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε: «Θα προχωρήσουμε αποφασιστικά στην ενίσχυση στην ενδυνάμωση του δημοσίου Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας, αλλά και των Τοπικών Μονάδων Υγείας όχι μόνο στην πόλη σας αλλά και στις νησιωτικές δομές υγείας, στις Σποράδες».

Επίσης  ιδιαίτερη έκανε και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  κάλεσε τους πολίτες  λέγοντας:  «Την άλλη Κυριακή θα πανηγυρίζει ο λαός, όχι τα καρτέλ. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από τη νίκη, είναι ζήτημα ζωής, αξιοπρέπειας, είναι ζήτημα που αφορά το μέλλον των παιδιών μας. Η αλλαγή δεν είναι σύνθημα που αφορά το χθες και το παρελθόν, αλλά αυτό που έχουν στην καρδιά τους οι πολίτες. Ως εδώ λέει η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, ως εδώ με την αλαζονεία, με την αδιαφορία, με την αισχροκέρδεια, με την οικογενειοκρατία, με το παρακράτος, με την αδικία. Εσείς με την ψήφο σας, θα βοηθήσετε να φύγει η χειρότερη δεξιά κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά. Είναι στο χέρι σας την άλλη Κυριακή να τελειώσουμε οριστικά όχι μόνο όχι απλά με τη δεξιά, αλλά με το καθεστώς που έχει πολύ έντονο το στοιχείο της οικογενειοκρατίας. Δεν το ανέχονται ακόμα και οι ψηφο παραδοσιακή της Νέας Δημοκρατίας οι έντιμοι συντηρητικοί ψηφο. Λέμε λοιπόν ότι ήρθε η ώρα να φέρουμε αυτή την αλλαγή».

Σχολιάζοντας  δήλωση του  πρωθυπουργού  Κυρ. Μητσοτάκη που λέει «έχουμε μεγάλο ρεύμα», ανέφερε:  «Αναρωτιέμαι, αυτό το μεγάλο ρεύμα πώς γίνεται και το βλέπουν μονάχα οι αυλοκόλακες του κ. Μητσοτάκη και ο ίδιος και δεν το βλέπουν οι άνθρωποι στην καθημερινή τους ζωή; Πού είναι αυτό το μεγάλο ρεύμα; Το μόνο μεγάλο ρεύμα είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ που έρχονται σε κάθε νοικοκυριό και έχουν τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη. Τι θα μας λένε σε μία βδομάδα για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα όσοι προσπαθούν σήμερα με τη βία να μας πείσουν γι' αυτό το ρεύμα Μητσοτάκη. Θα αρχίσουν  πάλι τις αναλύσεις για το πώς έγινε αυτό, πώς τους ξέφυγαν τα υπόγεια ρεύματα που κατατείνουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

Για την πολιτική του Κυρ. Μητσοτάκη για τη   είπε: «κατάντησε να ζει με κουπόνια για το σούπερ μάρκετ, με κουπόνια για να πληρώσει το ρεύμα με κουπόνια για να πάει στο πρατήριο της βενζίνης. Αφήνει πίσω του εργασιακό μεσαίωνα για τους νέους ανθρώπους. Αφήνει πίσω μια γενικευμένη αν αλλά και τραγωδίες που συνοψίζεται σε μία λέξη, » και πρόσθεσε ότι σήμερα ο κόσμος θα βρίσκεται στις στα γραφεία του υπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή. Πρώτα από όλα λέμε δικαιοσύνη στη δικαιοσύνη».
Ο Αλέξης  Τσίπρας, έκανε άνοιγμα  και στους συντηρητικούς ψηφοφόρους, λέγοντας: «εγώ θα απευθυνθώ σήμερα και σε αυτούς, τους συντηρητικούς ψηφοφόρους, γιατί γνωρίζω ότι έχουμε μεγάλες ιδεολογικές διαφορές, αλλά η πλειοψηφία τους είναι έντιμοι άνθρωποι και ντρέπονται για τη σημερινή του κόμματός τους, ντρέπονται για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Τους λέει ο κ. ψηφίστε με και η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι ψήφος στη συγκάλυψη, στην ασυδοσία, στην οικογενειοκρατία γι΄ αυτό λοιπόν εμείς απαντάμε και τους λέμε ανεξάρτητα αν έχετε διαφορές με το ΣΥΡΙΖΑ , και είναι γνωστό ότι μπορεί να έχετε διαφορές, σε αυτή την κάλπη οφείλετε να ψηφίσετε με κριτήριο την και την εντιμότητα και με κριτήριο το ποιος θα μας κυβερνήσει άλλα τέσσερα χρόνια».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση