Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στην Κρακοβία η πρώτη προώθηση του Αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδας
Στην Κρακοβία  η πρώτη προώθηση του Αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδας

Στην Κρακοβία η πρώτη προώθηση του Αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδας

Στην Κρακοβία της Πολωνίας θα γίνει στον Απρίλιο η πρώτη προώθηση του Αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδας, όπως ανακοινώθηκε στη σημερινή διευρυμένη σύσκεψη για την ανάδειξη του Αεροδρομίου στο Επιμελητήριο ς παρουσία των εμπλεκόμενων φορέων από την ευρεία περιοχή, οι οποίοι νωρίτερα επισκέφθηκαν τον Αερολιμένα στη Νέα Αγχίαλο.

Η τουριστική πράκτορας, μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου ς Θέκλα Καμμένου αναφέρθηκε στην πρώτη δράση, που αφορά στην πρώτη επίσκεψη στις 23-26 Απριλίου στην Κρακοβία, στη Roots Development, που είναι συνέργειες αεροπορικών εταιρειών, αεροδρομίων και προορισμών και γίνονται κάθε χρόνο σε άλλη ήπειρο .

Σύμφωνα με την ίδια εκεί γίνονται 20λεπτες συναντήσεις και θα παρουσιαστεί η πρόταση σε ανθρώπους που αποφασίζουν, ενώ πρόσθεσε: «Εμείς προσπαθούμε να δείξουμε σε μια εταιρεία ότι η ευρύτερη περιοχή έχει 1 εκ. κατοίκους, οι οποίοι έχουν την ανάγκη να ταξιδέψουν και παράλληλα διαθέτει σημεία όπως: Μαγνησία, παράλια Λάρισας, Λίμνη Πλαστήρα στη Καρδίτσα, Μετέωρα, Ευρυτανία, Πιερία κ.ά.
Προσπαθούμε να πούμε σε μια εταιρία ότι χρησιμοποιώντας το Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας μπορεί να πουλήσει πολλούς προορισμούς.

Η κα Καμμένου επισήμανε ότι χρειάζεται πολλή δουλειά και συντονισμός όλων κι επόμενο βήμα είναι να ενημερωθούν Περιφέρειες και συμπλήρωσε: «ή θα απογειωθεί το αεροδρόμιο ή αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι.

Τέλος για την αεροπορική εταιρεία Ryan Air εξήγησε ότι δεν σημαίνει ότι όλες οι αεροπορικές εταιρείες επιδοτούνται , όπως συνέβη με την Ryan Air, η οποία ανοίγει πόρτες και στη συνέχεια αφήνει καμένη γή και φεύγει.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γιώργος Ζαφείρης αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό λέγοντας ότι η πρώτη εκτίμηση είναι ένα της τάξης των 600.000 €, που θα αφορά όλο το κομμάτι της επικοινωνίας και της λειτουργίας ενός τέτοιου μεγάλου οργανισμού, για την πρώτη χρονιά.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το θα εξελιχθεί, ανάλογα με την τροπή που θα πάρει το πράγμα και συγκεκριμένα με τις συνεργασίες που θα υπάρχουν με τις Περιφέρειες, Δήμους και άλλους φορείς και αφού εξεταστεί η μείωση διαφόρων δραστηριοτήτων και πρόσθεσε: «Οι 600.000 ευρώ είναι μια πρώτη εκτίμηση του προϋπολογισμού μάξιμουμ που μπορούν να γίνουν τα πάντα, μπορούν να γίνουν πράγματα και με λιγότερα, ενώ υπάρχει όριο 350.000 €, κάτι από το οποίο δεν μπορεί να γίνει κάτι. Οι προϋπολογισμοί των Οργανισμών προβολής περιοχών τόσο περίπου είναι, για μια περιοχή, ενώ εμείς μιλάμε για τρεις περιοχές».

Ο κ. Ζαφείρης είπε επίσης ότι ο στόχος για τη συγκέντρωση των χρημάτων είναι εφικτός, γιατί υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τις περιφέρειες, τους Δήμους, της Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων αλλά και τοπικοί Σύλλογοι, όπως ο Εμπορικός Βόλου, η εστίαση, οι αργυροχρυσοχόοι, η ΟΕΒΕΜ, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν και συμπλήρωσε: «Με καλύτερη διαχείριση και πιο έγκαιρη αντιμετώπιση των πραγμάτων (όπως μήνες πιο πριν σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις), μπορούμε να μειώσουμε τα έξοδα.

«Στις τελευταίες τέσσερις τουριστικές εκθέσεις οι Δήμοι Βόλου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Ν. Πηλίου, με την Ένωση Ξενοδόχων, μετέφεραν το ίδιο περίπτερο σε άλλες περιοχές, κάτι με το οποίο μειώθηκε το κόστος και είναι καλύτερο το branding της περιοχής. Αν συνεχίσει να γίνεται αυτό, σίγουρα οι ανάγκες για χρήματα θα είναι μικρότερες και θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περισσότερα χρήματα για περισσότερες δράσεις. Η συνεργασία για την προβολή του αεροδρομίου σε μικρό χρονικό διάστημα θα γίνει συντονισμένα, ώστε να επιτευχθεί οικονομία χρήματος και μεγάλη οικονομία στο κομμάτι της επικοινωνίας».

Τέλος επισήμανε ότι ο Οργανισμός Προώθησης και Προσέκλυσης Πτήσεων στο Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας, ιδρύθηκε για να πετύχει, ενώ πρότεινε την σύσταση μιας Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας που στόχο θα έχει την ανάπτυξη του αεροδρομίου και την τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής, καθώς και την ανάδειξη της σημασίας της λειτουργίας του αεροδρομίου σε όλα τα επίπεδα: Από την του VOL σε πίνακες ανακοινώσεων αεροδρομίων με τεράστια κίνηση μέχρι την εικονική επίσκεψη χιλιάδων ανθρώπων που «πετούν» σε flight simulators.

Παράλληλα, θα μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω δράσεις, όπως: Χώρος δημιουργίας κι ανάπτυξης αερολέσχης, χώρος έκθεσης, επίδειξης κι αγώνων μοντελισμού κι αερομοντελισμού, βάση για skydiving, χώρος πολιτιστικών και αθλητικών events, σκηνικό για γυρίσματα ταινιών, σειρών κλπ, δημιουργία Cargo.

Η δράση του Οργανισμού

Ο Οργανισμός είτε θα προσλάβει άτομα, είτε θα συνεργάζεται με μια εταιρεία στη βάση του project management. Θεωρείται απόλυτα απαραίτητο να υποστηρίζεται από ένα καλό site. Η δημιουργία του και η επικαιροποίηση του θα περιλαμβάνεται στις δράσεις του Οργανισμού.
Υπάρχει το αεροδρόμιο, που πρέπει να έχει όνομα, σήμα, λογότυπο, σύνθημα.
Υπάρχει ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδος, που πρέπει να έχει όνομα, σήμα, λογότυπο, σύνθημα.
Υπάρχει η ευρύτερη περιοχή που αποτελεί ένα destination brand και πρέπει να έχει όνομα, σήμα, λογότυπο, σύνθημα.
Προκειμένου λοιπόν να γίνει συγκροτημένη εργασία που θα προσθέσει αξία στην ευρύτερη περιοχή, προτάθηκε η εξής προσέγγιση σε 3 φάσεις, σημειώνοντας ότι είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει σε μια προσπάθεια branding σε επίπεδο προορισμού (Κεντρική Ελλάδα):
• Ανάλυση ανταγωνισμού σε επίπεδο branding: Θα μελετηθούν διεθνείς και εγχώριοι προορισμοί αντίστοιχοι της ΕΠ που είτε αποτελούν περιπτώσεις αριστείας σε θέματα destination branding και marketing, είτε είναι άμεσοι ανταγωνιστές.
• Mελέτη αγορών-στόχων & κρίσιμων κοινών: Θα γίνει αξιολόγηση και ιεράρχηση των πλέον ελκυστικών αγορών-στόχων μέσω μελέτης ελκυστικότητας-ανταγωνιστικότητας, καθώς και καταγραφή και αποτύπωση των κρίσιμων κοινών ανά αγορά.
• Η επιθυμητή εικόνα-στόχος (brand image evolution) για την ευρύτερη περιοχή ως τουριστικό προορισμό: Το μοντέλο αρχιτεκτονικής brand (destination brand architecture) το οποίο θα καθορίζει σαφώς τη σχέση της ταυτότητας του προορισμού με τις ταυτότητες επιμέρους τουριστικών πόρων, αξιοθέατων, προϊόντων κλπ που αποτελούν την τουριστική προσφορά της περιοχής
• Δημιουργία εμπειριών-πρεσβευτών: Συνδυασμός διαφόρων τουριστικών πόρων (δραστηριοτήτων, θεαμάτων, αξιοθέατων κτλ) σε μία ενιαία, βιωματική , στην οποία αποκρυσταλλώνεται ο χαρακτήρας της συνολικής εμπειρίας του κάθε επιμέρους τουριστικού κλάδου ως προορισμού. Σε αυτό το στάδιο θα δημιουργηθούν μερικές (μέχρι 10 θα ήταν καλό) επιλεγμένες και τεκμηριωμένες εμπειρίες – πρεσβευτές που θα καλύπτουν τις βασικές τουριστικές δραστηριότητες.
Όσο για το πώς θα υλοποιηθούν όλα τα παραπάνω, στο business plan, προτείνονται τα εξής: Άμεση προσέγγιση εταιρειών που πετάνε σήμερα στο Αεροδρόμιο. Προσέγγιση άλλων εταιρειών (σε συνεργασία με γραφεία ταξιδίων, μεγάλες συνεδριακές μονάδες, ήδη προγραμματισμένες εκθέσεις). Ανάλυση αεροπορικών εταιρειών και πολιτικής ανταγωνιστικών προορισμών.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τέλης Μπασδάνης είπε –μεταξύ άλλων- ότι στόχος είναι να αντιμετωπιστεί το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, ως αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας κάλεσε τα οκτώ Επιμελητήρια στη δεύτερη συνάντηση.
Η πρώτη είχε γίνει στη Λαμία, στις 27 Ιανουαρίου και σήμερα ανταποκρίθηκαν τα περισσότερα αεροδρόμια και οι Ενώσεις Ξενοδόχων.

«Το εγχείρημα αποσκοπεί να καταφέρουμε να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των αεροπορικών εταιριών για το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου ως προορισμό.

Και αυτό διότι πρέπει να δούμε και να αντιμετωπίσουμε τον τουρισμό ως Κεντρική Ελλάδα και είναι θετικό που υπάρχουν πολλοί προορισμοί και είναι θετικό που βρίσκεται στη Μαγνησία, διότι θα αποτελέσει σημείο προορισμού και αναχώρησης επιχειρηματιών και πολιτών που θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό ή στην ενδοχώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Λάρισας, Δημήτρης Αδάμ, Αλέξανδρος Διαμαντάρας και Ευρυτανίας Χρήστος Τσάμπρας, ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Τρικάλων Στέφανος Γιώτης.

Επίσης, παραβρέθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Λάρισας ο Τάσος Γούσιος, εκ μέρους του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου σε θέματα Τουρισμού – Πολιτισμού – Αθλητισμού πρωτογενούς τομέα Κωνσταντίνος Βλαχοστέργιος, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων του Ν. Ευβοίας Μιλτιάδης Χέλμης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Καλαμπάκας Κωνσταντίνος Ράντος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαμπάκας Σωτήρης Φαμίσης, εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Λαμίας η Κατερίνα Κούτρα και η γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Ευρυτανίας Σοφία Φλέγγα.

αεροδρόμιο2αεροδρόμιο3
αεροδρομιο1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση