Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αιχμές κατά της Δημοτικής Αρχής Βόλου για επιλεκτική επιλογή Σωματείων
Αιχμές κατά  της Δημοτικής Αρχής Βόλου για επιλεκτική επιλογή Σωματείων

Αιχμές κατά της Δημοτικής Αρχής Βόλου για επιλεκτική επιλογή Σωματείων

Αιχμές κατά  της Δημοτικής Αρχής ότι κάνει επιλεκτική επιλογή των Σωματείων που θα συμμετάσχουν στη Γιορτή Κρασιού άφησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τόσο ο επικεφαλής της «Δύναμης » , όσο και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Θεολόγος Διαμαντένιας, ενώ το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θ. Διαμαντένιας κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή ότι με τη στάση της διχάζει τη Ν. Αγχίαλο, καθώς ο ποδοσφαιρικός Σύλλογος Αγχίαλος ζήτησε να συμμετάσχει και δεν του επιτράπηκε.

Ο επικεφαλής της «Δύναμης » είπε ότι είναι υπέρ της διοργάνωσης, αλλά  με Συλλόγους που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ανδρ. Ζέρβας απάντησε ότι για τη Γιορτή Κρασιού καταθέτουν αίτημα οι Σύλλογοι στο Δήμο και πως φέτος κατέθεσαν τρεις και κανένας δεν εξαιρέθηκε.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαγάλας είπε ότι «πέρυσι ο Πύρασος δεν υπηρετούσε τον πολιτισμό ως Αθλητικό Σωματείο και φέτος τον υπηρετεί διότι άλλαξε Διοίκηση και η νέα είναι αρεστή στη Δημοτική Αρχή».

 

Μάλιστα τόνισε ότι η λογική ο Δήμος να απεργάζεται αποκλείοντας κάποιους άλλους δεν έπρεπε να υπάρχει, ενώ θα έπρεπε να ενώνει με τις αποφάσεις του και και να κινητοποιεί από μόνος του για την εκδήλωση.
Αρνητικά επί του θέματος ψήφισαν οι Μαργ. Πατσιαντάς, Νατάσσα Οικονόμου, Μιχ. Μιτζικός και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι.

Νέος πάροχος ρεύματος

Νέο πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος θα αναζητήσει ο Δήμος Βόλου, μέσα από διεθνή ανοικτό διαγωνισμό, με τον οποίο θα επιτευχθεί οικονομία περίπου 25% επί της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι παρατάξεις της ς εξέφρασαν την αντίθεσή τους   για τους όρους του διαγωνισμού.

Για τον νέο πάροχο ηλεκτρικής ς, εκφράστηκαν επιφυλάξεις ως προς το διττό ρόλο που θα έχει, καθώς παράλληλα θα παρέχει συμβουλευτές υπηρεσίες ενεργειακής διαχείρισης.

Ο δήμαρχος Βόλου, ενημέρωσε η έκπτωση που επιδιώκεται είναι να φτάσει το 25% συγκριτικά με το σημερινό τιμολόγιο και ο γενικός του Δήμου,  Στέλιος Διαμαντίδης, είπε πως για το ηλεκτρικό ρεύμα δαπανάται ετησίως ποσό 3.907 εκ. €, που θα πρέπει να μειωθεί και παράλληλα να παρέχονται επιπλέον υπηρεσίες.
«Το ρεύμα που θα παίρνουμε θα είναι πιο φθηνό, γιατί εκεί δεν έχουν τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ. Υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες, δεν θα είναι φωτογραφικός διαγωνισμός» τόνισε ο Αχ. Μπέος.
Επιφυλάξεις για το ότι ο πάροχος, που θα πουλάει ρεύμα στο Δήμο θα είναι και σύμβουλος εξοικονόμησης ενέργειας εξέφρασαν ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «αυτό που αναφέρεται στις προϋποθέσεις, δίνει το δικαίωμα να μην επιλεγεί ο φθηνότερος πάροχος, αλλά να συνεκτιμηθεί η σχέση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων και να επιλεγεί ο ακριβότερος τελικά.

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε για την έγκριση μελέτης και τρόπου εκτέλεσης του υ «Βελτίωση υποδομών σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων Δήμου Βόλου», προϋπολογισμού 1.400.000 €.

Ο αντιδήμαρχος Θ. Θεοδώρου είπε ότι υπήρξε επικοινωνία με το υπουργείο για ένταξη του υ στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» και η απάντηση ήταν θετική, οπότε όλο το ποσό για τη βελτίωση των σχολείων θα καλυφθεί από το πρόγραμμα.

Για τη μελέτη του ΕΑΚ

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του σώματος Γιώργος Μουλάς ενημέρωσε τους συμβούλους ότι η μελέτη για τις εργασίες που γίνονται στο ΕΑΚ Βόλου, θα εγκριθούν σε ¨μίνι¨ συνεδρίαση που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση