Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Άγρυπνος «φρουρός» των ελληνικών θαλασσών η φρεγάτα «Σπέτσαι» που βρίσκεται στο Βόλο
Άγρυπνος «φρουρός» των ελληνικών θαλασσών  η φρεγάτα «Σπέτσαι» που βρίσκεται στο Βόλο

Άγρυπνος «φρουρός» των ελληνικών θαλασσών η φρεγάτα «Σπέτσαι» που βρίσκεται στο Βόλο

Άγρυπνος «φρουρός» των ελληνικών θαλασσών η φρεγάτα «Σπέτσαι» που βρίσκεται στο Βόλο και η οποία μπορεί να αντεπεξέλθει σε κάθε απειλή, τόσο υποβρυχίου, όσο αεροσκαφών και πλοίων επιφανείας.Αυτή είναι η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Σπέτσαι», που βρίσκεται από το πρωί στο λιμάνι του Βόλου και θα μείνει μέχρι το βράδυ.

Αρκετοί είναι οι Bολιώτες που επισκέπτονται και ξεναγούνται από το πλήρωμα στο πολεμικό πλοίο, το οποίο διαθέτει στην πρύμνη του   ελικόπτερο Augusta Bell του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο αντιπλοίαρχος Γιώργος Καραγεώργης, κυβερνήτης της φρεγάτας «Σπέτσαι», εξήγησε ότι το πλοίο είναι μια φρεγάτα MEKO, Ελληνικής κατασκευής που εντάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό το 1996, έχει μήκος 117 μέτρα ,εκτόπισμα 3600 τόνους και μπορεί να δράσει σε πολλαπλό περιβάλλον απειλών.

Το πλοίο είναι εξοπλισμένο με ένα πολυβόλο διαμέτρου 5 ιντσών, διαθέτει δύο συστήματα αντιπυραυλικής προστασίας «Φάλαγξ» στην πλήρη και στην πρύμνη και φέρει δύο διπλούς τορπιλοσωλήνες για να αντιμετωπίζει υποβρύχια.

Η φρεγάτα «Σπέτσαι» διαθέτει 16 πυραύλους επιφανείας – αέρος Sea Sparrow, για την αντιπυραυλική άμυνα και οκτώ βλήματα επιφανείας Harpoon, για την αντιμετώπιση απειλών επιφανείας.

Ο κυβερνήτης τόνισε ότι η φρεγάτα είναι από τις πλέον εξοπλισμένες μονάδες του στόλου, ενώ στο πίσω μέρος φιλοξενεί ελικόπτερο Augusta Bell, Sikorsky ή Blackhawk.

Για την άσκηση «Καταιγίς 2017» (είναι η μεγαλύτερη, μετά την ¨Παρμενίων¨ άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού), στο πλαίσιο της οποίας το πλοίο κατέπλευσε  στο λιμάνι του Βόλου, ο αντιπλοίαρχος Γ. Καραγεώργης είπε ότι είναι διακλαδική, υπό την εποπτεία του Αρχηγείου Στόλου, ξεκίνησε τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή .

Τέλος, σχετικά με την προκλητικότητα των Τούρκων στο Αιγαίο, ο αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, είπε ότι είναι κάτι που τα στελέχη έχουν συνηθίσει, είναι εκπαιδευμένα να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε πρόκληση και διαβεβαίωσε ότι όταν απαιτηθεί, θα εκπληρώσουν στο ακέραιο το έργο τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καθορίστηκε η διαδρομή του περίφημου 9ου Ιστορικού Ράλλυ Ολύμπου 2020 - https://t.co/sfsTfGBYAK -

  • Σε Ιωάννινα, Οίτη και όλη την Ελλάδα συνέχισε την δράση ο ΣΔΥ Βόλου - https://t.co/IwxC5I58VW -

  • “Η κυβέρνηση υποχρεώνει τους συνταξιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ σε συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη”… - https://t.co/yHqi4Bg1rT -

"Αλιεύοντας" την είδηση