Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Άγρια επίθεση σε κρατούμενο στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου
Άγρια επίθεση σε κρατούμενο στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου

Άγρια επίθεση σε κρατούμενο στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από ομάδα συγκρατουμένων του για την αρχηγία του θαλάμου έπεσε την Τετάρτη το βράδυ ένας νεαρός αλλοδαπός του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Βόλου, ο οποίος χτυπήθηκε στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματος του με αυτοσχέδιο αιχμηρό αντικείμενο, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Το σοβαρό αυτό έγινε την Τετάρτη το βράδυ μέσα στον θάλαμο, όπου διέμεναν οι επτά κρατούμενοι, ηλικίας από 18 έως 25 ετών. Οι έξι από αυτούς με καταγωγή από το Πακιστάν που είναι προφυλακισμένοι για διακίνηση παράνομων μεταναστών μέχρι να γίνει η δίκη τους, ήρθαν σε ααράθεση με το νεαρό συγκρατούμενο τους, Ασιατικής καταγωγής, για το ποιος θα αναλάβει την αρχηγία του θαλάμου.

Η ομάδα θεώρησε πως το θύμα που διεκδικούσε την πρωτοκαθεδρία, προσπάθησε να τους “πουλήσει μαγκιά” με συνέπεια να του επιτεθούν όλοι μαζί χτυπώντας τον με αυτοσχέδιο σιδερικό σε όλο του το σώμα, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του.

Οι φύλακες αντελήφθησαν το περιστατικό και επενέβησαν αποσπώντας τον από τα χέρια των Πακιστανών και μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο του Βόλου για νοσηλεία, καθώς έφερε κακώσεις στο κρανίο, αλλά και σε άλλα σημεία, ενώ παραμένει υπό ιατρική παρακολούθηση αφού οι γιατροί ήθελαν να δουν την της υγείας του και σε περίπτωση που απαιτηθεί να τον οδηγήσουν στο χειρουργείο για να υποβληθεί σε επέμβαση.

Για το γεγονός ενημερώθηκε ο εισαγγελέας υπηρεσίας ο οποίος έσπευσε στη φυλακή, και προχθές οι έξι κρατούμενοι τιμωρήθηκαν από το τριμελές πειθαρχικό συμβούλιο του καταστήματος με μεταγωγή σε άλλο σωφρονιστήριο, αλλά και με 30 βαθμούς ς που αποτελεί την ανώτατη κύρωση που θα μπορούσαν να έχουν, για την κατηγορία της ς σωματικής ς εντός της φυλακής, αλλά και της κατοχής, χρήσης αιχμηρού αντικειμένου.

Προς το παρόν οι έξι θα παραμείνουν στις φυλακές Χιλιαδούς λόγω του ότι θα χρειαστεί διάστημα από δύο έως και έξι μήνες προκειμένου να προχωρήσουν τα διαδικαστικά ζητήματα για την μεταγωγή τους.

Επιπλέον εκτός από τα παραπάνω, εις βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική προκαταρκτική δικογραφία με εντολή εισαγγελέα που ανατέθηκε στην , καθώς θα διερευνηθεί η περίπτωση να τους ασκηθεί δίωξη για βαριά σκοπούμενη από κοινού, κακουργηματικού χαρακτήρα.

Γι' αυτό το λόγο θα ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις από τους έξι αλλοδαπούς, από τους φύλακες που επενέβησαν στο , ενώ θα εξεταστούν ιατρικά έγγραφα, γνωματεύσεις και η ιατροδικαστική έκθεση που αφορά το θύμα του περιστατικού.

Σημειώνεται ότι στις φυλακές Χιλιαδούς κρατούνται αυτή την περίοδο 101 άτομα, όλοι ξένης υπηκοότητας από 18 έως και 25 ετών και σημειώνονται συχνά διάφορα περιστατικά, αλλά εξαιρετικά σπάνια τέτοιας σημασίας.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση