Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αγωνιώδης προσπάθεια να κρατηθεί ανοικτό το οδικό δίκτυο του Νομού
Αγωνιώδης προσπάθεια να κρατηθεί ανοικτό το οδικό δίκτυο του Νομού

Αγωνιώδης προσπάθεια να κρατηθεί ανοικτό το οδικό δίκτυο του Νομού

“Μάχη” για να κρατήσουν ανοικτό το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού δίνουν από νωρίς το πρωί τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, καθώς χιονίζει από άκρη σε άκρη του νομού, ενώ το απόγευμα σταμάτησε η έντονη χιονόπτωση που ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι και μέσα στην πόλη του Βόλου, όπου κυρίως στις βόρειες συνοικίες το ύψος της χιονόστρωσης έφτασε τα δέκα εκατοστά.

Στον Βόλο η θερμοκρασία κινήθηκε κοντά στο μηδέν, και η χιονόπτωση κυρίως τις μεσημεριανές ώρες ήταν έντονη, με αποτέλεσμα να το στρώσει σε όλη την πόλη μέχρι και την παραλία, με το ύψος του χιονιού να φτάνει τους έξι πόντους, ενώ στην περιοχή πάνω από την Αναλήψεως άγγιξε τους δέκα πόντους.

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης σημειώθηκε μεγάλο μποτιλιάρισμα αυτοκινήτων από το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα μεταξύ κόμβων Διμηνίου και Σέσκλου, στο ρεύμα προς Λάρισα, λόγω του ότι «δίπλωσε» μια νταλίκα, που κινούνταν χωρίς αλυσίδες, με αποτέλεσμα η Τροχαία να εκτρέπει τα οχήματα στο αντίθετο ρεύμα.

Επιπλέον στο σημείο κόλλησαν και αλατιέρες που προσπαθούσαν να κρατήσουν ανοικτό τον δρόμο.

Προβλήματα από την κακοκαιρία

Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως στην οδό Κασσαβέτη, στην Μακρινίτσης στο ύψος του ΕΚΒ, όπου απαιτήθηκε η συνδρομή κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην Ανθ. Γαζή, στην διασταύρωση με Μακρινίτσης και αλλού.

Χωρίς ρεύμα είναι από τις 3.30 το μεσημέρι τμήμα του Δήμου Ν. Πηλίου, λόγω βλάβης σε αγωγό της ΔΕΗ, τον οποίο έκοψε δένδρο που έπεσε κοντά στην Αργαλαστή.

Αρχικά χωρίς ρεύμα είχε μείνει και η Τσαγκαράδα, όπου το ηλεκτρικό επανήλθε στις 6.40 το απόγευμα, ενώ τεχνικοί της ΔΕΔΔΗΕ αναζητούν το σημείο της βλάβης για να δώσουν ρεύμα σε άλλες περιοχές του Ν. Πηλίου, όπως Αφέτες και πιο ψηλά.

Σημειώνεται ότι οι συνθήκες εργασίας των τεχνικών είναι πολύ δύσκολες, λόγω της χιονόπτωσης και ότι το σκοτάδι έπεσε νωρίς, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τον εντοπισμό της βλάβης.

Το ύψος του χιονιού στο Πήλιο έφτασε νωρίς το βράδυ το 1,5 μέτρο, με τη χιονόπτωση να συνεχίζεται με έντονο ρυθμό, ενώ ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα υπήρξε στην περιοχή του Αλμυρού.

Μέχρι το μεσημέρι το ύψος του χιονιού στα Χάνια ξεπερνούσε το μισό μέτρο και εξακολουθούσαν να επικρατούν συνθήκες χιονοθύελλας. Στο κύριο οδικό δίκτυο του Πηλίου επιχειρούν συνολικά 30 μηχανήματα τα οποία προσπαθούν να κρατήσουν ανοικτό το δρόμο Βόλου – Ζαγοράς, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Η χερσαία Μαγνησία το μεσημέρι είναι σε λευκό κλοιό από τη Σούρπη, μέχρι την Αργαλαστή, και τις Μικροθήβες μέχρι Κανάλια και Γλαφυρές. Στα νησιά των Σποράδων ασθενής χιονόπτωση.

Η χιονόπτωση στο Πήλιο ξεκινά από το Κατηχώρι, στα Χάνια επικρατούν συνθήκες χιονοθύελλας που επεκτείνεται στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, φθάνει στο «Δέλτα» Νεοχωρίου και επεκτείνεται μέχρι την Αργαλαστή που αργά το απόγευμα το χιόνι έφτανε τα 15 εκατοστά.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, στους δρόμους της Μαγνησίας υπάρχουν συνολικά 60 εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες, από τα οποία αυτή την ώρα επιχειρούν 45, ενώ σε στάση αναμονής βρίσκονται μηχανήματα ακόμη και για το εθνικό δίκτυο προς Αθήνα και Λάρισα.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τα εκχιονιστικά ανοίγουν τον δρόμο, αλλά μετά από λίγο λόγω της έντασης του χιονιού παρατηρούνται και πάλι μικροπροβλήματα, αλλά σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς οι δρόμοι είναι ανοικτοί, με την κυκλοφορία να γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Παράλληλα τα συνεργεία ρίχνουν αλάτι σε όλα τα σημεία που απαιτείται, ενώ σε όλο το δίκτυο της Μαγνησίας διατέθηκαν 20 συνολικά τόνοι αλάτι, για να κρατηθεί ανοικτό το οδικό δίκτυο.

Στην περιοχή του Αλμυρού η χιονόπτωση κυρίως ορεινό όγκο της Όθρυος, ξεκίνησε από τα ξημερώματα και το μεσημέρι άρχισε να χιονίζει και μέσα στην πόλη του Αλμυρού.

Στα λευκά «ντύθηκαν» Κωφοί, Κοκκωτοί, Βρύναινα, Παναγία Ξενιά αλλά και η περιοχή της Σούρπης.

Μηχανήματα επιχειρούν στο δρόμο Αλμυρού – Ανάβρας προσπαθώντας να κρατήσουν ανοικτό το δρόμο, παρά τη συνεχιζόμενη χιονόπτωση, καθώς το χιόνι ξεπέρασε το ένα μέτρο στην Ανάβρα, ενώ αργά το απόγευμα μηχανήματα της Περιφέρειας κατάφεραν να ανοίξουν τον δρόμο προς τη Βρύναινα και τους Κωφούς που είχε κλείσει λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Σημειώνεται πως η κίνηση από την Ανακασιά και πάνω γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Μάλιστα στη διασταύρωση του Περιφερειακού με το δρόμο για Άλλη Μεριά περιπολικό της Τροχαίας γυρίζει πίσω όσους οδηγούς δεν έχουν μαζί τους αλυσίδες.

Επίσης χιόνι πέφτει στην περιοχή από τις Μικροθήβες μέχρι και τα όρια των Φαρσάλων, όπου επιχειρούν μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Επίσης χιονίζει στα ορεινά του Δήμου Ρήγα Φεραίου όπως Κανάλια, Κεραμίδι, Κερασιά, ενώ η χιονόπτωση επεκτείνεται μέχρι και τις Γλαφυρές.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει αποκλεισμός κάποιου κτηνοτρόφου, αφού από χθες είχαν ενημερωθεί άπαντες για τα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατούσαν σήμερα.

Η χιονόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες, ενώ από αύριο τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν πως θα υπάρξει ύφεση από αργά το απόγευμα.

Εν τω μεταξύ, επί ποδός βρίσκονται οι δήμαρχοι στη χερσαία Μαγνησία, για την αντιμετώπιση του νέου φαινομένου κακοκαιρίας “Σοφία” που πλήττει από νωρίς το Νομό.

Οι δήμαρχοι  ανέφεραν ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα κι ότι προς το παρόν η κατάσταση είναι αντιμετωπίσιμη.

Ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Π. Κουτσάφτης, δήλωσε ότι από υπάρχει ισχυρή χιονόπτωση από το πρωί, το οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό καθώς επιχειρούν μηχανήματα και του Δήμου και της Περιφέρειας.

Ο δήμαρχος Ρ. Φεραίου Δημ. Νασίκας, ανέφερε ότι γύρω στις 12.30 το μεσημέρι υπήρχε ελαφρά χιονόπτωση μέσα στο Βελεστίνο, ενώ ελεγχόμενη είναι η κατάσταση σε Κανάλια, Κερασιά, Κεραμίδι, Βένετο, Ελευθεροχώρι, όπου εκεί επιχειρούν συνέχεια μηχανήματα, ενώ έχουν ενημερωθεί και οι κτηνοτρόφοι.

Ο δήμαρχος Αλμυρού Δημ. Εσερίδης, ανέφερε μικροπροβλήματα στο Σταυρό και στους Κοκκωτούς, ενώ μηχανήματα επιχειρούν κι είναι ανοιχτό το δίκτυο σε Κωφούς, Φυλάκη, Κρόκιο, Αγ. Θεόδωροι.

Ο δήμαρχος Ν.Πηλίου Nικ. Φορτούνας, ανέφερε ότι ελαφρά χιονόπτωση σημειώνεται στην περιοχή ‘Αη Γιώργης, Νεοχώρι, Μηλιές, Αφέτες όπου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Όσον αφορά στα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ, αμφίβολο είναι αν θα καταφέρει το μεσημεριανό δρομολόγιο του Νο4 που βρίσκεται στη γραμμή Σταγιάτες – Κατηχώρι να φτάσει.

Μέσα στο Βόλο και περιφερειακά βρίσκονται επίσης σε επιφυλακή δύο οχήματα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης με 10 – 15 εθελοντές που βρίσκονται σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς για να επιχειρήσουν όπου παραστεί ανάγκη.

Η

Η έντονη χιονόπτωση συνεχίζεται και σύμφωνα με την των μετεωρολόγων θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση μέχρι αργά αύριο το πρωί. Τα εύλογα προβλήματα άρχισαν να παρουσιάζονται και δυστυχώς από την συμπεριφορά πολλών συμπολιτών επιδεινώνονται.

Η απευθύνει έκκληση στους συμπολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις με τα αυτοκίνητά τους και κυρίως να μεριμνούν ώστε στους χώρους που τα σταθμεύουν να μην εμποδίζεται η διέλευση των μηχανημάτων και των συνεργείων αποχιονισμού.

Δυστυχώς τέτοια κρούσματα υπάρχουν πολλά και δυσχεραίνουν το έργο που δίνεται με κάθε πρόσφορο μέσο από πλευράς   υπηρεσιών, προκειμένου να διατηρηθούν ζωτικές λειτουργίες της πόλης και να εξυπηρετηθούν βασικές ανάγκες της πόλης και των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι για τα προβλήματά τους, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, οι συμπολίτες μπορούν να απευθύνονται στην Πολιτική Προστασία, στα τηλέφωνα 24210 80959 και 80920 ή στο γραφείο του δημάρχου, που λειτουργεί όλο το 24ωρο, στα τηλέφωνα 24213 50173-4  και όπου συνεχώς και μέχρις ότου απομακρυνθεί η κακοκαιρία υπάρχουν αρμόδιοι για να παραλάβουν και να προωθήσουν όποια αιτήματα για αντιμετώπιση προβλημάτων πιθανώς υποβληθούν.

Σημειώνεται ότι υπάρχει ειδική ομάδα για την εξυπηρέτηση και παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών από περιοχές όπου πιθανώς η πρόσβαση να είναι δυσχερής με συμβατικά μέσα.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση