Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Άγονοι διαγωνισμοί στη Μαγνησία: χάνονται θέσεις εργασίας από την τοπική οικονομία
Άγονοι διαγωνισμοί στη Μαγνησία: χάνονται θέσεις εργασίας από την τοπική οικονομία

Άγονοι διαγωνισμοί στη Μαγνησία: χάνονται θέσεις εργασίας από την τοπική οικονομία

Σημαντικές δυσκολίες στη δημοπράτηση και ολοκλήρωση έργων στην και Σποράδων προκαλεί η έλλειψη ενδιαφέροντος συμμετοχής από εργοληπτικές επιχειρήσεις για τους σχετικούς προκηρυχθέντες διαγωνισμούς.

Με δεδομένο δε, πως πολλά από αυτά τα έργα χρηματοδοτούνται μέσα από την τρέχουσα προγραμματική περίοδο η οποία λήγει στα τέλη του χρόνου, εγείρονται ερωτηματικά και για την μετέπειτα χρηματοδότησή τους.

νδεικτικά αναφέρεται πως την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, στα γραφεία των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων διεξήχθη η δημοπρασία της εργολαβίας «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗ¬ΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΡΠΗΣ», προϋπολογισμού 4..000€.

Με το συγκεκριμένο έργο το οποίο χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013, προβλέπεται να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες για την ολοκλήρωση της κατασκευής του φράγματος στο Μαυρομάτι Σούρπης, έργου που στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών σε νερό της περιοχής.

Δυστυχώς, παρότι εξεδήλωσαν ενδιαφέρον 70 εργοληπτικές επιχειρήσεις, δεν κατέθεσε κανείς προσφορά στον διαγωνισμό και ως εκ τούτου αυτός απαιτείται να επαναληφθεί. Αυτό έχει ως συνέπεια, πέραν της καθυστέρησης στην υλοποίηση των εργασιών και την ολοκλήρωση του έργου του φράγματος, την αύξηση της δυσκολίας της διαχείρισης του έργου.

Αντίστοιχα φαινόμενα έχουν παρουσιαστεί και σε άλλους διαγωνισμούς της Περιφέρειας στη Μαγνησία.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής διαγωνισμοί έργων:

  • «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΞΗΡΙΑ (ΤΜΗΜΑ Χ.Θ. 0+350 ΕΩΣ Χ.Θ. 2+200)» προϋπολογισμού 980.000€, με το διαγωνισμό να επαναλαμβάνεται 3 φορές, δεδομένου ότι ουδείς κατέθεσε προσφορά στις 7-7-2015 και στις 19-8-2015 που διενεργήθηκε
  • «ΕΚΒΑΘΥΝΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΚΡΑΥΣΙΔΩΝΑ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΟΥ ΟΣΕ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ» προϋπολογισμού 415.740€, με άγονη την αρχική δημοπρασία που διενεργήθηκε στις 30-6-2015

  • «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ ΕΤΟΥΣ 2015-2016)» προϋπολογισμού 3.000.000 με άγονες μέχρι σήμερα και τις δύο δημοπρασίες στις 25-8-2015 και στις 5-10-2015

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι πέραν των σημαντικών καθυστερήσεων στα έργα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι συγχρηματοδοτούμενα έργα με υποχρέωση ολοκλήρωσης του φυσικού και οικονομικού τους αντικειμένου μέχρι 31-12-2015, η υλοποίηση να δυσχεραίνεται περαιτέρω λόγω του επερχόμενου χειμώνα και των ιδιαίτερα δύσκολων συνθηκών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση