Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Aγώνα εναντίον του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Aγώνα εναντίον του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Aγώνα εναντίον του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Το κυβερνητικό νομοσχέδιο» για τα Πανεπιστήμια «δεν λύνει κανένα πρόβλημα» τονίζει σε δήλωση του ο πρόεδρος της Νέας ς , επισημαίνοντας πως οι εν λόγω μεταρρυθμίσεις το μόνο που κάνουν είναι «να επαναφέρουν τις χειρότερες παθογένειες του παρελθόντος».

Ο κ. Μητσοτάκης στο ίδιο μήκος κύματος, με τους Πανεπιστημιακούς, που αποδόμησαν χθες με δημόσια τοποθέτηση τους το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, λέγοντας πως «θα οδηγήσει σε κατάρρευση του πανεπιστημίου», τόνισε πως με τις προωθούμενες αλλαγές πλήττεται το το αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων και ενισχύεται ο συγκεντρωτισμός και η γραφειοκρατία.

 Αναλυτικά: 

«Το κυβερνητικό για τα Πανεπιστήμια αποτελεί, δυστυχώς, ένα ακόμη μεγάλο βήμα προς τα πίσω. Ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω σε μια περίοδο που η χ έχει ανάγκη να προχωρήσει μπροστά, όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Το κυβερνητικό νομοσχέδιο δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Το μόνο που κάνει είναι να επαναφέρει τις χειρότερες παθογένειες του παρελθόντος.

– Πλήττει ευθέως το αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων.

– Ενισχύει τον συγκεντρωτισμό και τη γραφειοκρατία.

– Καταργεί θεσμούς που συνέβαλαν στη λογοδοσία και τη διαφάνεια.

– Υποβαθμίζει τα μεταπτυχιακά προγράμματα.

– Αφαιρεί το κίνητρο διδασκαλίας.

– Δυστυχώς, ενισχύει τον κομματισμό στα Πανεπιστήμια, με τη συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα διοίκησης, και τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής πρυτανικών Αρχών.

– Ξαναφέρνει μια παρωχημένη και επικίνδυνη αντίληψη για το ακαδημαϊκό άσυλο, που εξυπηρετεί όσους θέλουν να μετατρέπουν τα Πανεπιστήμια σε χώρους ανομίας.

Η Παιδεία αποτελεί εθνικό κεφάλαιο. Είναι χώρος που προσφέρεται για σύνθεση και συναινέσεις. Αντ' αυτού, η Κυβέρνηση – ΑΝΕΛ επιδιώκει τη διαίρεση, το διχασμό και τελικά την οπισθοδρόμηση.

Είναι κάτι που οφείλεται σε ιδεοληψία, αλλά και σε μια κοντόφθαλμη πολιτική στρατηγική.

Μια στρατηγική χωρίς ορίζοντα. Δεν βλέπει ούτε τί γίνεται γύρω μας – πώς προχωρούν τα Πανεπιστήμια στις ευρωπαϊκές χώρες – ούτε τι έχουμε μπροστά μας, δηλαδή ποιες είναι οι απαιτήσεις του μέλλοντος, ώστε η χ να είναι ανταγωνιστική.

Η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να αγωνιστεί εναντίον αυτού του νομοσχεδίου, από κοινού με την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Θα ενημερώσουμε τους για το λάθος δρόμο, στον οποίο πάει να βάλει η Κυβέρνηση τα ελληνικά Πανεπιστήμια. Παράλληλα, θα παρουσιάσουμε τις δικές μας προτάσεις. Ξέρουμε και τί πρέπει να γίνει και πώς θα το κάνουμε πραγματικότητα.

Τα Πανεπιστήμια αποτελούν εφαλτήριο για τους νέους. Δεν θα επιτρέψουμε στον να τα παγιδεύσει σε . Η δεν πρέπει να χάσει άλλο χρόνο».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση