Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αγωγή Δήμου Βόλου για διεκδίκηση ποσού 1,3 εκ. ευρώ για το γκαράζ της Φιλελλήνων
Αγωγή Δήμου Βόλου για διεκδίκηση ποσού 1,3 εκ. ευρώ για το γκαράζ της Φιλελλήνων

Αγωγή Δήμου Βόλου για διεκδίκηση ποσού 1,3 εκ. ευρώ για το γκαράζ της Φιλελλήνων

Το ποσό 1,3 εκ. € διεκδικεί ο Δήμος Βόλου για το γκαράζ της Φιλελλήνων, ενώ στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικπνομικη Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την άσκηση αγωγής στα Δικαστήρια κατά της έκπτωτης εταιρίας «Θεμελίωση Α.Ε.», που είχε αναλάβει την κατασκευή του πολυώροφου γκαράζ της οδού Φιλελλήνων στο Βόλο.

Σύμφωνα με την γνωμοδότηση του Νομικού Τμήματος του Δήμου, με την αριθμό 204/2006 απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την εκκαθάριση του έργου, λόγω έκπτωσης της αναδόχου εταιρίας, με την επιφύλαξη για διεκδίκηση οποιασδήποτε περαιτέρω θετικής ή αποθετικής ζημιά του Δήμου, οφειλομένης στη ολοκλήρωση του έργου και συνακόλουθα στη μη έγκαιρη λειτουργία του.

Μετά την έκπτωση της αναδόχου και την εκκαθάριση του έργου προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο, το Δημοτικό Συμβούλιο με την αριθμό 273/2006,ενέκρινε την ανάθεση την ανάθεση του έργου με σύμβαση παραχώρησης μετά από ανοιχτό διαγωνισμό.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου, με την με αριθμό 273/2016 απόφασή της κατήρτισε και ενέκρινε τους όρους διακήρυξης. Ο διαγωνισμός απέβη άγονος, αφού δεν υπήρξε συμμετοχή. Το Δημοτικό Συμβούλιο με την απόφαση 471/2016, τροποποίησε την αρχική μελέτη και η Οικονομική Επιτροπή με την αρ. 277/2016 απόφαση κατήρτισε νέους όρους για τη δημοπράτηση του έργου και την ανάθεσή του με σύμβαση παραχώρησης.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου που πραγματοποίησε εκκαθάριση του έργου, προσδιορίζει ότι ο Δήμος Βόλου, έχει υποστεί ζημία ανερχόμενη στο συνολικό ποσό του 1.310.583,50 €.

Το Νομικό Τμήμα αναφέρει ότι ο Δήμος Βόλου θα πρέπει να ασκήσει το ένδικο μέσο της αγωγής, καθώς και αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη, από τη μη έγκαιρη ολοκλήρωση και λειτουργία του έργου.

Επίσης, αποφασίστηκε ομόφωνα η έγκριση άσκησης προσφυγών κατά αποφάσεων επιβολής προστίμων από το Λιμεναρχείο Βόλου σε βάρος του πρώην Δήμων Βόλου και Αρτέμιδος. Όπως έγινε γνωστό τα πρόστιμα επιβλήθηκαν το 2006, είναι πάνω από 50 τον αριθμό και κυμαίνονται από 100 ως 1.000 € σε κάθε περίπτωση.

Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε κατά πλειοψηφία την υποβολή πρακτικού διαγωνισμού εκτέλεσης ηλεκτρολογικών εργασιών για τις ανάγκες των έργων «Συντήρηση Δημοτικού φωτισμού έτους 2016″ και «Τοποθέτηση εορταστικού φωτισμού Δήμου Βόλου έτους 2016″, με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντά να ψηφίζει θετικά στο πρώτο σκέλος και λευκό στο δεύτερο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση