Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Άγκυρα: Ακατανόητη η στάση της ελληνικής δικαιοσύνης για τους «8» – η Ελλάδα γνωρίζει τι θα πει χούντα
Άγκυρα: Ακατανόητη η στάση της ελληνικής δικαιοσύνης για τους «8» – η Ελλάδα γνωρίζει τι θα πει χούντα

Άγκυρα: Ακατανόητη η στάση της ελληνικής δικαιοσύνης για τους «8» – η Ελλάδα γνωρίζει τι θα πει χούντα

Την έκδοση και των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που διέφυγαν τον περασμένο Ιούλιο, αμέσως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ζητά η εκ νέου η .

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χουσεΐν Μουφτούογλου απαντώντας σε σχετικά με την απόρριψη της έκδοσης πέντε εκ των οκτώ Τούρκων από το Εφετείο Αθηνών, η θα έπρεπε να εκδώσει και τους οκτώ εκζητούμενους, καθότι «γνωρίζει τι σημαίνει χούντα».

«Παρακολουθούμε στενά τη διαδικασία έκδοσης σχετικά με τα οκτώ άτομα που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή του τουρκικού λαού και της Αυτού Εξοχότητας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Προέδρου της ς της Τουρκίας στις 15 Ιουλίου και κατέφυγαν στην με παράνομο τρόπο. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε δυσκολία να κατανοήσουμε την του Εφετείου Αθηνών που απέρριψε την έκδοση των πέντε αυτών ατόμων, ενώ αποδέχεται το αίτημά μας για την έκδοση τριών άλλων», επισήμανε ο Τούρκος διπλωμάτης.

«Ως μια χ που γνώρισε τις αρνητικές συνέπειες μιας στρατιωτικής χούντας στο παρελθόν, και ως εκ τούτου θα μπορούσε να συμπάσχει στην Τουρκία αυτή την περίοδο, αναμένουμε από τη γείτονα και σύμμαχό μας, την Ελλάδα, να εκδώσει τους πραξικοπηματίες στην Τουρκία» τόνισε ο Χουσεΐν Μουφτούογλου.

«Αντιλαμόμαστε ότι η διαδικασία έκδοσης επί του παρόντος εκκρεμεί. Εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην επερχόμενη περίοδο», διεμήνυσε ο Τούρκος διπλωμάτης.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση