Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / «Αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις οι πλειστηριασμοί και τα «κόκκινα» δάνεια
«Αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις οι πλειστηριασμοί και τα «κόκκινα» δάνεια

«Αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις οι πλειστηριασμοί και τα «κόκκινα» δάνεια

Μαραθώνιες είναι οι διαπραγματεύσεις του Σαββάτου μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών στο πλαίσιο της σύγκλισης των δύο πλευρών κυρίως σε ό,τι αφορά στα θέματα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και της συνολικής διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων.

Οι συζητήσεις ξεκίνησαν στις 15.00 το Σάββατο για να διακοπούν στις 19.00 και να επανεκκινήσουν στις 20.30. Από την κυβέρνηση αρμόδια στελέχη ανέφεραν ότι δεν υπάρχει εμπλοκή στις διαβουλεύσεις με τους δανειστές και πώς ο στόχος να υπάρξει σήμερα ή έως αύριο στις 12 το μεσημέρι παραμένει, ώστε να συνεδριάσει το απόγευμα το και να ανάψει το πράσινο φως για την της υποδόσης των 2 δισ ευρώ και των 10 δισ ευρώ για την .

Και αυτό γιατί η δεν επιθυμεί να ανοίξουν οι αγορές τη Δευτέρα χωρίς να υπάρχει λύση στα ζητήματα που άπτονται του τραπεζικού τομέα. Ειδικά μετά τα γεγονότα στο Παρίσι που είναι δεδομένο ότι θα επηρεάσουν τις χρηματαγορές, η κυβέρνηση έχει έναν λόγο παραπάνω να θέλει μία «καλή» είδηση ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Αξίζει να σημειωθεί πώς κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν ότι η συζήτηση για τους πλειστηριασμούς γινόταν επί των ελληνικών προτάσεων που εξαιρούν το 58%-60% των ιδιοκτητών.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aναπληρωτής διοικητής στο Νοσοκομείο Βόλου ο Σταύρος Μπαμπούνης #ΣταύροςΜπαμπούνης - https://t.co/yZs2EO2V1G -

  • Hμερομηνίες εξετάσεων για τα Μουσικά Σχολεία #ΜουσικάΣχολεία - https://t.co/zX6Prys1Af -

  • Βαλκανιονίκης και ατομικό ρεκόρ ο Χρήστος Γκαράς στην Κωνσταντινούπολη #ΧρήστοςΓκαράς - https://t.co/IoTGn69gKR -

"Αλιεύοντας" την είδηση