Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » «Αγκάθι» η μείωση των τιμών για εξετάσεις σε διαγνωστικά κέντρα
«Αγκάθι» η μείωση των τιμών για εξετάσεις σε διαγνωστικά κέντρα

«Αγκάθι» η μείωση των τιμών για εξετάσεις σε διαγνωστικά κέντρα

Ανοικτά ήταν μέχρι και χθες το βράδυ ορισμένα προαπαιτούμενα για την υποδόση του 1 δις ευρώ, με βασικότερο όλων την μείωση των τιμών των εξετάσεων στα διαγνωστικά κέντρα. Την Κυριακή, γινόταν «παζάρι» για το ύψος της μείωσης, με την να προσπαθεί να το περιορίσει ώστε να μην απειληθούν με «» τα περισσότερα εκ των μικροβιολογικών εργαστηρίων μικρής κας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ζητούσαν η μείωση να ανέλθει στο 42%, ενώ το υπουργείο Υγείας αντιπρότεινε να διαμορφωθεί στο 25%.

Σήμερα, είναι προγραμματισμένο να συνεδριάζει το συμβούλιο των διευθυντών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας () για να εγκρίνει με βάση την έκθεση υλο των προαπαιτούμενων μέτρων από τους θεσμούς την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δις ευρώ. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι εάν θα προλάβει η Αθήνα να τα υλοποιήσει εγκαίρως κι αν όχι, τι στάση θα τηρήσουν οι .

Σε αυτό το ενδεχόμενο δεν αποκλείεται η εκταμίευση του 1 δις ευρώ να μεταφερθεί για αργότερα. Κάτι, όμως, που απαιτεί την ορισμένων εθνικών κοινοβουλίων για να μη χαθούν τα κεφάλαια, καθώς σύμφωνα με σχετική απόφαση του , το 1 δισ ευρώ θα είναι διαθέσιμο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Μόλις κλείσει το θέμα των προαπαιτούμενων, ανοίγει ο γύρος του πρώτου ελέγχου που περιέχει τη μεταρ του ασφαλιστικού, του φορολογικού και τη λήψη νέων δημοσιονομικών μέτρων έως το 2018. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το 2016 εκτιμάται ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό 0,5% του ΑΕΠ ή περίπου 850 εκατ. ευρώ, ενώ θα πρέπει να εξειδικευτούν και τα μέτρα περί του ασφαλιστικού, του φορολογικού και της περικοπής των αμυντικών δαπανών που θα πρέπει να αποδώσουν περί το 1% του ΑΕΠ το 2016.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση