Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / «Αγκάθι» η μείωση των τιμών για εξετάσεις σε διαγνωστικά κέντρα
«Αγκάθι» η μείωση των τιμών για εξετάσεις σε διαγνωστικά κέντρα

«Αγκάθι» η μείωση των τιμών για εξετάσεις σε διαγνωστικά κέντρα

Ανοικτά ήταν μέχρι και χθες το βράδυ ορισμένα για την του 1 δις ευρώ, με βασικότερο όλων την μείωση των τιμών των εξετάσεων στα . Την , γινόταν «παζάρι» για το ύψος της μείωσης, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να το περιορίσει ώστε να μην απειληθούν με «λουκέτο» τα περισσότερα εκ των μικροβιολογικών εργαστηρίων μικρής κλίμακας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές ζητούσαν η μείωση να ανέλθει στο 42%, ενώ το υπουργείο Υγείας αντιπρότεινε να διαμορφωθεί στο 25%.

Σήμερα, είναι προγραμματισμένο να συνεδριάζει το συμβούλιο των διευθυντών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για να εγκρίνει με βάση την έκθεση υλοποίηση των προαπαιτούμενων μέτρων από τους θεσμούς την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δις ευρώ. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι εάν θα προλάβει η να τα υλοποιήσει εγκαίρως κι αν όχι, τι στάση θα τηρήσουν οι δανειστές.

Σε αυτό το ενδεχόμενο δεν αποκλείεται η εκταμίευση του 1 δις ευρώ να μεταφερθεί για αργότερα. Κάτι, όμως, που απαιτεί την έγκριση ορισμένων εθνικών κοινοβουλίων για να μη χαθούν τα κεφάλαια, καθώς σύμφωνα με σχετική του ESM, το 1 δισ ευρώ θα είναι διαθέσιμο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Μόλις κλείσει το θέμα των προαπαιτούμενων, ανοίγει ο γύρος του πρώτου ελέγχου που περιέχει τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, του φορολογικού και τη λήψη νέων δημοσιονομικών μέτρων έως το 2018. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το εκτιμάται ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό 0,5% του ΑΕΠ ή περίπου 850 εκατ. ευρώ, ενώ θα πρέπει να εξειδικευτούν και τα περί του ασφαλιστικού, του φορολογικού και της περικοπής των αμυντικών δαπανών που θα πρέπει να αποδώσουν περί το 1% του ΑΕΠ το .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κ.Παπανάτσιου: «Άδικη η αύξηση των τελών ελλιμενισμού μικρών σκαφών» #ερασιτεχνικήαλιεία - https://t.co/iSPf8hTsFE -

  • Παρακλήσεις Δεκαπενταυγούστου στη #Μακρινίτσα #Μακρινίτσα - https://t.co/TbHVIqnqav -

  • #φωτιά σε οικόπεδο στο Φυτόκο #φωτιά - https://t.co/8zMuQGJO9g -

"Αλιεύοντας" την είδηση