Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Γέρων Εφραίμ: Το προσφυγικό θα στοιχίσει πολύ στην Ελλάδα
Γέρων Εφραίμ: Το προσφυγικό θα στοιχίσει πολύ στην Ελλάδα

Γέρων Εφραίμ: Το προσφυγικό θα στοιχίσει πολύ στην Ελλάδα

“Για το θέμα των προσφύγων μπορεί να βοηθήσει ο καθένας όπως θέλει. Ο να βοηθήσει, διότι αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα, που δυστυχώς θα στοιχίσει πάρα πολύ στην πατρίδα μας”. Αυτό επισήμανε σήμερα από το Βόλο ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοου Αγίου Όρους Εφραίμ, ο οποίος βρίσκεται από σήμερα μέχρι και αύριο 1/3 στην πόλη, προσκεκλημένος της Τοπικής Εκκλησίας.

Ο γέροντας Εφραίμ σημείωσε ότι λόγω της κρίσης πάρα πολλοί επισκέπτες πηγαίνουν στο και έχουν μεγάλο προβληματισμό και ανησυχία και τούτο επειδή θέλουν να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους και πρόσθεσε πως για να τα βγάλει πέρα ο Έλληνας, λόγω της κρίσης χρειάζεται πίστη στο Θεό, αλλά και ο άνθρωπος χρειάζεται να ενισχυθεί πνευματικά.

Για τις επισκέψεις του στη ο γέρων Εφραίμ εξήγησε: “Στο Βόλο έρχομαι μια φορά κάθε μερικούς μήνες. Έχουμε πολλούς Βολιώτες προσκυνητές στο και αυτό μας συνδέει. Υπάρχουν Μονές που συνδέονται με τη Μονή Βατοου, με τον σεβασμιώτατο υπάρχει αγάπη και συν, είναι πολλοί οι παράγοντες που συντελούν επισκέπτομαι την πόλη. Επίσης στη Μονή Βατοπεδίου εργάζονται πάρα πολλοί Βολιώτες, με τεχνικές κυρίως .

Ο Γέρων Εφραίμ μίλησε σήμερα , στις 5.30 μ.μ. στο της Ιεράς Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή), στην 1η ανοικτή εκδήλωση του Ιδρύματος Ενισχύσεως και Επιμορφώσεως Εφημεριακού Κλήρου αναπτύσσοντας θέμα γενικότερου πνευματικού ενδιαφέροντος.

Στις 8.00 μ.μ. ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου μίλησε στην σύναξη νέων του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Βόλου.

Αύριο Τρίτη 1/3 ο Γέρων Εφραίμ θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου.

εφραιμ1 (1)εφραίμ (2)
εφραίμ (1)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση