Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αγιασμός νέου δικαστικού έτους
Αγιασμός νέου δικαστικού έτους

Αγιασμός νέου δικαστικού έτους

Τον Αγιασμό του  νέου δικαστικού έτους τέλεσε  σήμερα ο μητροπολίτης στο Δικαστικό μέγαρο Βόλου,   παρουσία δικαστών, νομικών και αρχών της .

Μετά την τέλεση του αγιασμού ο κ.  Ιγνάτιος ανέφερε: «Χαίρομαι που τελώ τον αγιασμό. Σημαντικό το έργο σας, όλων όσων διακονείτε από το κάθε μετερίζι στον τόπο μας.

Η δικαιοσύνη  είναι πυλώνας δημοκρατίας, θεσμός που χαίρει της εμπιστοσύνης του λαού και μεγάλο το βάρος που πέφτει στους ώμους σας.

Εγώ προσεύχομαι και χαιρόμαστε που διαπιστώνουμε ότι είστε δίκαιοι στις κρίσεις σας και ανταποκρίνεστε στο φόρτο εργασίας σας.

Θα ήθελα να επιδράμε στις ψυχές ώστε εσείς να δουλεύετε λιγότερο.

Καλή συνεργασία έχουμε με το Δικηγορικό Σύλλογο και στις όσο και σε εκ που έχουν να κάνουμε καθετί που βοηθά λαό και τόπο.

Στις 3 Οκτωβρίου θα γίνει εσπερινός στον Άγιο ικόλαο αλλά η συνάντησή μας θα γίνει στην Εξωραϊστική με προσκεκλημένο με πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενόψει εορτής Αγίου Διονυσίου Αεροπαγείτου.

 

Ο πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Χρήστος Στρατηγόπουλος τόνισε:  «Δυστυχώς και παρά προσπάθειες περισσοτέρων ξεκινά και η παρούσα δικαστική χρονιά με χρόνια προβλήματα ή προβλήματα που έχουν σωρευτεί τελευταία και σχετίζονται με , εμφανή σε όποιον απλά περιδιαβαίνει στους διαδρόμους, υποστελέχωσης  που αναδεικνύονται και από σημερινή στάση υπαλλήλων.

Γενικά μια κατάσταση που εμφανίζεται  είναι  προβληματική. Σε όλα αυτά προστίθενται και ζητήματα που επηρεάζουν λειτουργία όλων και σχετίζονται με νομοθεσία σε εκκρεμότητα σε κρίσιμους τομείς, ειδικά φέτος στον τομέα του ποινικού και αστικού δικαίου κ.λπ.

Οι λειτουργοί και συνλειτουργοί της δικαιοσύνης έχουν αποδείξει ότι δυσκολίες δεν τους πτοούν αλλά τους γιγαντώνουν. Με του πρωτοδικείου και την εισαγγελία  έχουμε αναπτύξει σχέση εμπιστοσύνης για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Οι ελάχιστες περιπτώσεις που μας προβλησαν από κοινού πέρυσι, φέτος δεν θα επαναληφθούν και υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να έχουμε καλύτερο επίπεδο σχέσεων χωρίς αυτές τις δοκιμασίες.

Απευθύνομαι σε νέους πρωτοδίκες. Ο Δ.Σ. Βόλου είναι ανοιχτός για σας, διαθέτει τις και υπηρεσίες του για διευκόλυνσή σας. Επιθυμία μας οι πρωτοδίκες, όσοι βρίσκονται στο πρωτοδικείο Βόλου, δικαστές και εισαγγελείς να είναι πρεσβευτές του Πρωτοδικείου μας. Αυτό σημαίνει δουλειά από όλους μας αλλά θα αποδώσει προοπτικά.

Σε αυτόν τον στρεσσογόνο χώρο που δημιουργεί άγχη ο Δ.Σ. Βόλου είχε πρωτοβουλία με συμφωνία όλων των χρηστών του μεγάρου να δει πως θα μπορούσε να βρεθεί ένας μηχανισμός ώστε σε μια δύσκολη ώρα να σωθεί αν είναι δυνατόν κάποιες ανθρώπινες ζωές.

Με χορηγία του κ. Τσιμά βρισκόμαστε σε διαδικασία προμήθειας απινιδωτή που θα εγκατασταθεί στους χώρους του Πρωτοδικείου Βόλου και μετά από εκπαίδευση στη διάθεση όλων αν συμβεί κάτι.”

Η πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ιωάννα Παπαδημητρίου τόνισε: «Εάν νοσήσει ένας από τους πυλώνες δικαιοσύνης (συνεργάτες όλοι στα δικαστήρια) πρέπει να προσέχει ο ένας τον άλλο. Εμείς όλοι μαζί και οι πέντε να υπηρετήσουμε αυτό που ορκιστήκαμε, να υπηρετούμε τον πολίτη.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι είμαστε μαζί σας, είμαστε συνεργάτες, γνώστες των καθηκόντων μας, υπηρεσιακών και συνδικαλιστικών και προσπαθούμε να είμαστε αρωγοί.

Ήταν μια δύσκολη χρονιά η φετινή για μας καθώς είχαμε 5 εκλογικές διαδικασίες, αφήσαμε οικογένειες για τρεις μήνες και δουλέψαμε με αυταπάρνηση. Δεν έχουμε πληρωθεί ακόμη όπως και όσοι συνέβαλαν σε αυτό. Η αποχή μας έχει να κάνει με τις εγκαταστάσεις που είναι απαραίτητες για να λειτουργήσουμε.

Για τα κτίρια διεκδικούμε να είναι ακέραια και ασφαλή για όλους, υποδομές οπωσδήποτε για να συμβάλλουμε στην ταχύτατη απονομή δικαιοσύνης και να εκπαιδευτούμε σε αυτά τα πράγματα και να έχουμε και υπαλλήλους.

Δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουμε μόνο με συνεργάτες και φυσικά μισθολογική ανταμοιβή. Παρά τις ειδικές συνθήκες που βιώνουμε, δουλεύουμε επίσης σαββατοκύριακα, το αποδεχόμαστε και θα θέλαμε την κατάλληλη ανταμοιβή που από το 2011 μας στερήθηκε άδικα βάζοντάς μας στο ενιαίο μισθολόγιο.»

Τέλος η προϊσταμένη Πρωτοδικείου Βόλου Άννα Ρήγα , ενόψει της νέας δικαστικής χρονιάς ευχήθηκε όλοι να ασκήσουν τα καθήκοντα με ευθυκρισία και αμεροληψία και πρόσθεσε: «α συνεχίσουμε να πορευόμαστε όλοι μαζί ως συνλειτουργοί δικαιοσύνης μα σεβασμό ο ένας στον θεσμικό ρόλο του άλλου για να βοηθήσουμε στην αμερόληπτη απονομή δικαιοσύνης. Το κύρος της έχει πληγεί από συμπεριφορές και ενέργειες προσώπων που θέλησαν να τη χειρσουν. Είναι φαινόμενο άσχημο για τη δικαιοσύνη την ίδια και πρέπει όλοι να σταθούμε απέναντι ειδικά εμείς που ορκιστήκαμε πίστη στο σύνταγμα και τους νόμου και δη σε αυτούς που είναι συνταγματικοί.»

Ευχήθηκε επίσης στο τρέχον  δικαστικό έτος να δρομολογηθεί λύση για το δικαστικό μέγαρο. «Βασανιζόμαστε όλοι στο υπάρχον. Ξεκινάμε το νέο δικαστικό έτος με τρία κενά δικαστικών. Τελευταία χρονιά που σας απευθύνω χαιρετισμό γιατί τον ερχόμενο Ιούνιο και οι τρεις πρόεδροι θα προαχθούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση