Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Αγγλίδα δωρήτρια οργάνων σε έξι ανθρώπους
Αγγλίδα δωρήτρια οργάνων σε έξι ανθρώπους

Αγγλίδα δωρήτρια οργάνων σε έξι ανθρώπους

“Το φιλί της ζωής”  σε έξι συνανθρώπους  θα δώσει μια 61χρονη Αγγλίδα τουρίστρια στη Σκιάθο που υπέστη μοιραίο εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι γιατροί από τις 6.30 το πρωί αφαίρεσαν τους νεφρούς, τους κερατοειδείς, το ήπαρ και, για πρώτη φορά στο Βόλο, τους πνεύμονες και τα όργανα ταξιδεύουν για να μεταμοσχευτούν σε άλλους ασθενείς. Στο Νοσοκομείο Βόλου βρέθηκαν γιατροί από το Λαϊκό Νοσοκομείο Αθήνας, που πήραν τους νεφρούς, του Ιπποκράτειου και του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, που πήραν το ήπαρ και τους κερατοειδείς των ματιών, ενώ κλιμάκιο γιατρών του Ωνάσειου αφαίρεσε τους πνεύμονες, που θα μεταμοσχευθούν σε Ελληνίδα ασθενή, σε νοσοκομείο της Αυστρίας.

Η άτυχη Αγγλίδα , μετά από 20 ημέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ έμεινε εγκεφαλικά νεκρή και με τη συγκατάθεση της οικογένειάς της χθες ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων.

Μετά τον εντοπισμό των ιστοσυμβατών ασθενών, η επιχείρηση λήψης των οργάνων της ξεκίνησε σήμερα στις 6.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 11.30 π.μ.

Αναφερόμενος στο θέμα ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός, τόνισε ότι είναι η τρίτη δωρεά οργάνων ασθενούς από το «Αχιλλοπούλειο» για το 2019 και ευχαρίστησε την οικογένειά της γυναίκας, η οποία υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και συμπλήρωσε: “Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη από τα ξημερώματα και εκτός από τους γιατρούς που ταξίδεψαν για να κάνουν τις επεμβάσεις αφαίρεσης των οργάνων, σημαντική ήταν η συμβολή του ΕΚΑΒ, ακόμη και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στη Ν. Αγχίαλο ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ - https://t.co/TjlHS76tI0 -

  • Πρόστιμα σε Σκιάθο και Αλόννησο για αλιεύματα - https://t.co/XkepEjl4D0 -

  • Δεκατρία νέα θετικά κρούσματα Covid 19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/3pTrhJdXjD -

"Αλιεύοντας" την είδηση