Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΗΛΙΟ / Επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Καλών Νερών
Επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Καλών Νερών

Επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Καλών Νερών

Οι επαγγελματίες της περιοχής μέσω του Συλλόγου Τουριστικής Ανάπτυξης Καλών Νερών Μαγνησίας εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την κωλυσιεργία και την διαφαινόμενη ακύρωση του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού έργου υποδομής στην της περιοχής, προϋπολογισμού 7,5 εκ. ευρώ το οποίο, έχοντας ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, έχει παγώσει εδώ και δύο χρόνια, ένα βήμα μόλις πριν την υλοποίηση.

 

Ο Τουριστικής Ανάπτυξης  Καλών Νερών Μαγνησίας απέστειλε προς όλους τους εμπλεκόμενους την παρακάτω επιστολή:  “Για άγνωστους λόγους και χωρίς προφανή αιτία, καθώς έχει ξεπεράσει όλα τα απαιτούμενα στάδια,  το έργο «ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΚΡΟΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΛΩΝ ΝΕΡΩΝ Δ.Ε. ΜΗΛΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ» (ΑΔΑ: 6Ζ7Ε7ΛΡ-Β3Ι) μετά από χρόνια μελετών και διαβουλεύσεων, ένω εντάχθηκε στο «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014 – 2020» με ευρωπαϊκούς πόρους, “βαλτώνει” στα  συρτάρια των αρμοδίων απο τις 31/05/2018, αν και έτοιμο για δημοπράτηση.

Η πρόσφατη που έφτασε στον Σύλλογό μας αναφέρει πως ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου  Μιχάλης Μιτζικός και η παρούσα δημοτική αρχή εξετάζει άλλες, πολύπλοκες λύσεις σχετικά την περιοχή τοποθέτησης της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων, κάτι που προϋποθέτει νέες μελέτες, έξοδα για τον δήμο, άγνωστα χρονοδιαγράμματα και αποτέλεσμα την τελική
απένταξη του έργου από το ΕΣΠΑ.

Οι προθέσεις του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού δεν είναι γνωστές αλλά η σιωπή του είναι εκκωφαντική, παρόλο που το έργο έχει την υπογραφή του.

Το άκρως απαραίτητο αυτό έργο θα ήταν «ανάσα» για τον τόπο .

Είχε προσδιορισμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και με βάση το αρχικές εκτιμήσεις θα παραδίδονταν τους προσεχείς
μήνες.

Αντ’ αυτού η συζήτηση κινείται γύρω από πιθανή τροποποίηση του έργου βασιζόμενη σε μικροπολιτικά συμφέροντα.

Το μεγαλύτερο θερινό τουριστικό θέρετρο του Πηλίου με τους χιλιάδες επισκέπτες και τους πάνω από 100 επαγγελματίες του τουρισμού, χωλαίνει από το πρόβλημα της διάθεσης των αποβλήτων, με αποτέλεσμα την περιβαλλοντική επιβάρυνση καθώς
και την οικονομική πληγή επαγγελματιών και κατοίκων.

Στις ιδιαίτερα δύσκολες συγκυρίες που αντιμετωπίζουμε, δεν επιτρέπεται να πετάμε στον κάλαθο των αχρήστων τέτοιες ευκαιρίες για την  επίλυση των βασικών προβλημάτων του τόπου, και ιδιαιτέρως, ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς (Δήμο,Περιφέρεια) να ενεργοποιηθούν ώστε να  πραγματοποιηθεί η άμεση δημοπράτηση του έργου και να εγκατασταθεί ο ανάδοχος για την εκτέλεσή του.

Η παρούσα επιστολή θα κοινοποιηθεί σε όλους όσοι πιστεύουμε πως μπορούν να βοηθήσουν τον τόπο μας.

Όσοι διαθέτουν την βούληση να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους για απαντήσεις μήπως και σώσουμε την τελευταία στιγμή το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. (γραφείο δημάρχου Νοτίου Πηλίου
Μιχάλη Μιτζικού – τηλ. 24230 54990, γραφείο περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων/νου Αγοραστού τηλ. 241350 6552-4, γραφείο αντιπεριφερειάρχη Δωροθέας Κολυνδρίνη – τηλ. 24213 52713)”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμμετοχή ενδιαφερομένων στην επετειακή έκδοση με θέμα «1922-2022: εκατό χρόνια από την Καταστροφή»… - https://t.co/fbKBhCXLzI -

  • Εργατικό ατύχημα στο Γυμνάσιο Ιωλκού #εργατικόατύχημα - https://t.co/vgovMaJTZV -

  • Μνήμη Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου - https://t.co/029Gw2OSvG -

"Αλιεύοντας" την είδηση