Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αύξηση βάσεων στις σχολές του Π.Θ. στον Βόλο
Αύξηση βάσεων στις σχολές του Π.Θ. στον Βόλο

Αύξηση βάσεων στις σχολές του Π.Θ. στον Βόλο

Σε πέντε τμήματα μειώθηκαν οι βάσεις

Οι αριστεύσαντες

Πάνω από 2.000 μόρια είναι η αύξηση στις σε δύο σχολές του Θεσσαλίας που εδρεύουν στον Βόλο ενώ σε πέντε τμήματα έπεσαν οι βάσεις.

Μεγαλύτερη μείωση παρατηρήθηκε στο Παιδαγωγικό προσχολικής εκπαίδευσης όπου οι βάσεις έπεσαν κατά 3.613 μόρια, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στο τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος όπου οι βάσεις αυξήθηκαν κατά 2.518 μόρια.

Σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία:

-Στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών το 2016 η βάση διαμορφώθηκε στα 14.742 μόρια το 2015 στα 14.698 μόρια αύξηση 44 μόρια δλδ 0,3%

-Στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών το 2016 η βάση διαμορφώθηκε στα 16.986 μόρια το 2015 στα 16.426 αύξηση 560 μόρια δλδ 3,4%

-Στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών το 2016 η βάση διαμορφώθηκε στα 16.540 μόρια το 2015 στα 16.301 μόρια αύξηση 239 δλδ 1,5%

-Στο τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Αρχαιολογίας το 2016 η βάση διαμορφώθηκε στα 14.252 το 2015 στα 14.162 μόρια αύξηση 90 μόρια δλδ 0,6%

-Στο τμήμα Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής το 2016 η βάση διαμορφώθηκε στα 13.203 μόρια το 2015 στα 16.119 μόρια μείωση 2.916 μόρια δλδ 18,1%

-Στο τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού τος το 2016 η βάση διαμορφώθηκε στα 15.485 το 2015 στα 13.147 μόρια αύξηση 2.338 δλδ 17,8%

-Στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών το 2016 η βάση διαμορφώθηκε στα 15.226 μόρια το 2015 στα 16.742 μόρια μείωση 1.516 δλδ 9,1%

-Στο τμήμα Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης το 2016 η βάση διαμορφώθηκε στα 11.966 μόρια το 2015 στα 14.865 μόρια μείωση 2.899 δλδ 19,5%

-Στο τμήμα Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης το 2016 η βάση διαμορφώθηκε στα 9.994 μόρια το 2015 στα 13.607 μόρια μείωση 3.613 μόρια δλδ 26,6%.

-Στο τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος το 2016 η βάση διαμορφώθηκε στα 13.317 μόρια το 2015 στα 10.799 μόρια αύξηση 2.518 μόρια δλδ 23,3%.

-Στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών το 2016 η βάση διαμορφώθηκε στα 13.165 μόρια το 2015 στα 13.804 μόρια μείωση 639 δλδ 4,6%

-Στο τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης το 2016 η βάση διαμορφώθηκε στα 11.625 μόρια το 2015 στα 11.568 μόρια αύξηση 57 μόρια δλδ 0,5%.

Οι αριστούχοι του Βόλου

Εν τω μεταξύ, τους αριστούχους του Βόλου κυριάρχησαν η Ιατρική και η Νομική, οι σχολές του Θεσσαλίας και οι στρατιωτικές σχολές.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι η εισαγωγή ως ιπτάμενου στη Σχολή Ικάρων μαθητή του ΓΕΛ Αλμυρού, αρκετών μαθητριών και μαθητών στην ίδια σχολή ως μηχανικών αεροσκαφών, επίσης αρκετών υποψηφίων στην Ευελπίδων και δύο αδελφών του 7ου ΓΕΛ Βόλου που εισάγονται στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών Βόλου.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις σχολές του Π.Θ. συγκεντρώνουν τα Τμήμα Προσχολικής και Σχολικής Αγωγής, ακολουθούν οι πολιτικοί μηχανικοί και τα Δίκτυα Υπολογιστών, το Τμήμα Οικονομικών και σε μικρότερο βαθμό η Γεωπονική Σχολή του Π.Θ.

1ο ΓΕΛ

Από το 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου, ο Θανάσης Παππάς εισάγεται στην Ιατρική Ηρακλείου, η Παρασκευή Κατσαβριά στη Φυσικής ς, ο Κωνσταντίνος Ντίνας στην Οδοντιατρική Θεσσαλία, η Κατερίνα Καμπέρη στην Αγγλικής Φιλολογίας Θεσσαλονίκης, η Αθηνά Κοτρώνη στην Ψυχολογίας ς, η Άντζελα Ζάκα στην Μηχανολόγων Μηχανικών Κοζάνης, η Χριστίνα Ντάσιου στη Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας Λάρισας και η Δέσποινα στη Βιολογίας Ηρακλείου.

Η Ευανθία Ανδρεαδάκη εισάγεται στο Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης Βόλου, η Αικατερίνη Καϊτατζή στη Φιλολογίας Ιωαννίνων, ο Θεόδ. Ανδριανής και ο Χρ. Γαλάνης στη Γεωπονίας Βόλου, η Όλγα Κάλλαμο στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Βόλου, η Ασπασία Μαργέλου στην Κοινωνικής Πολιτικής Αθήνας, η Κωνσταντία Μπατζιάκα στο Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης Βόλου, ο Σπυρίδων Παγωνόπουλος στη Θεολογίας Αθήνας, ο Αλέξ, Παπαγγελής στη Σχολή Πλοιάρχων, ο Απόστολος Σαρρής στη Χημείας Ιωαννίνων, η Χριστίνα Σταυρή στο Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης Βόλου, η Δέσποινα Τασούλα στη Βιολογίας Ηρακλείου, η Παναγιώτα Τζιοβάρα στο Μηχανικών Χωροταξίας Βόλου και η Ιωάννα – Μαρία Ψύχα στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Βόλου.

Ο Δημ. Λύδας εισάγεται στη Σχολή Φυσικής Αγωγής Αθήνας, η Ευρυδίκη Χατζηαθανασίου στην Δημόσιας Διοίκησης Αθήνας και η Αγνώ Χατζηπλή στο Οικονομικών Επιστημών Βόλου.

2ο ΓΕΛ

Από το 2ο ΓΕΛ Βόλου ο πρώτος των πρώτων στη Μαγνησία Δημήτρης ς εισάγεται στην Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Αθήνας, η Αντωνία Κωστάκη και η Βασιλική Μεταφετζή στην Ιατρική Λάρισας, ο Παναγιώτης Παπαπαναγιώτου στη Νομική Θεσσαλονίκης, η Νικολέττα Σταυριανάκη στη Νομική Κομοτηνής, ο Βασίλειος Αθανασιάς στην Φυσικής Αθήνας, η Αθανασία Γλώσσα – Αθανασούλα στη Βιολογία Πάτρας, η Χριστίνα Στάμου στη Βιοχημεία – Βιοτεχνολογία Λάρισας και ο Δημήτρης Θάνος στην Μηχανικών Υπολογιστών Πάτρας.

Επίσης ο Αθανάσιος Παππάς εισήχθη στην Πολιτικών Μηχανικών Ξάνθης, ο Αριστοτέλης Γιάτσος στην Μηχανικών Χωροταξίας Βόλου, η Χριστίνα Κυριαζίδη στη Φιλολογία Πάτρας, ο Δημήτρης Ανθής στην Πολιτικών Μηχανικών Βόλου και ο Ανδρέας Ανδριτσάνος στα ΙΑΚΑ Βόλου.

3ο ΓΕΛ

Πολλές ήταν οι επιτυχίες στο 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου. Η Ελευθερία Παπατόλια, μπαίνει στην Ιατρική Θεσσαλονίκης, η Κλεονίκη Κονταξή στη Νομική Θεσσαλονίκης, η Σταυρούλα Μαγοπούλου στο Μηχανικών της Ικάρων, η Αντιγόνη Πολύζου στη Νομική Κομητηνής, ο Σταύρος Μήτσιας στη Φαρμακευτική Θεσσαλονίκης και η Αφροδίτη Παταβάλη στην Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Αθήνας.

Η Αλεξάνδρα Βλαχάκη πέρασε στα ΙΑΚΑ Βόλου, ο Νικ. Γλυκόπουλος στην Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Χανίων, η Καλλιόπη Ζαχαράκη στο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, ο Δημ. Καλογιάννης στη Σχολή Πλοιάρχων, η Αικατερίνη Λιάσκου στην Οικονομικών Επιστημών Βόλου, η Σταματία Σκουτίδα στη Χημικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης, ο Κωνσταντίνα Τόμπρα στη Μαθηματικών Θεσσαλονίκης, Γιώργος Χονδροδίνης στην Οικονομικών Επιστημών Βόλου και Σπυρίδων Χρήστου στη Μαθηματικών Σάμου.

Τέλος, ο Κων. Φορτούνας εισάγεται στην Ιατρική Ηρακλείου, ο Μάριος Κούρος στην Μηχανολόγων Μηχανικών Βόλου, ο Νικ. Μανίνης στη Βιολογίας Θεσσαλονίκης, ο Ιωάν. Γιαννακής στην Πολιτικών Μηχανικών Πάτρας, ο Βασ. Κουτσιόγγουλος στην Οικονομικών Επιστημών Βόλου, ο Γεώργ. Πανούσης στη Γεωπονία Βόλου και ο Ιωάν, Σιωμαδής στη Χημικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης.

4ο ΓΕΛ

Στο 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου η Ευαγγελία Καλιακούδα εισάγεται στην Ιατρική Ιωαννίνων, ο Νικ. Καλκαβούρης στην Ιατρική Ηρακλείου, η Αθηνά Σάββα στη Νομική Κομοτηνής, η Βασιλική Κοτσουνίδη στην Ευλεπίδων, η Αλεξάνδρα Στύλα στη Φιλολογία Θεσσαλονίκης, η Χρυσή Μητκίδη στην Ευελπίδων, ο Κων. Ν στο Οικονομικό (ΣΣΑΣ) Θεσσαλονίκης, ο Παν. Ανέστης στην Πολιτικών Μηχανικών Βόλου και η Ελένη Καραγκιόζη στη Νοσηλευτική Σπάρτης.

Η Ιφιγένεια Γαλάνη εισάγεται στην Μηχανικών Χωροταξίας Βόλου, ο Νικ. Γκουντινάκος στη Μηχανικών Υπολογιστών Βόλου, η Αικατερίνη Διακουμή στην Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Αθήνας, Ο Κων. Καπερώνης στη Σχολή Πλοιάρχων, η Βασιλική Καραγιάννη στο Χημείας Ιωαννίνων, ο Γεωργ. Κόντης στην ΣΜΥ, η Αναστασία Κουβελά στο Οικονομικών Επιστημών Αθήνας, η Παναγιώτα Λαζάρου στην Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Βόλου, η Αθηνά Μπαντή, η Φωτεινή Ρεγκλή και ο Ιωάν. Μπέας στο ΙΑΚΑ Βόλου, η Παναγιώτα Παπαρούνα στο Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης.

Ο Σωτήριος Ιωαννίδης εισάγεται στην Οικονομικών Επιστημών Βόλου, η Βασιλική Σκαλτσή στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Βόλου και ο Κων. Γεωργίου στη Σχολή Πλοιάρχων.

5ο ΓΕΛ

Στο 5ο Γενικό Λύκειο Βόλου, η Βασιλική Πολίτη εισάγεται στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης, ο Γιώργος Κόφφας στην Μηχανικών Υπολογιστών Βόλου, η Αικατερίνη Τράτσα στην Ευελπίδων, ο Οδυσσέας Στεργίου στη Μοριακής Βιολογίας Αλεξανδρούπολης, ο Παναγιώτης Χριστοδούλου στη Νομική Θεσσαλονίκης, ο Αλέξανδρος Κυριαζή στη Χημείας Θεσσαλονίκης και η Γεωργία Παπαδοπούλου στη Μαθηματικών Ιωαννίνων.

Η Λυδία Γιαλαμά εισάγεται στη Φυσική Αθήνας, ο Νικ. Μασδράκης στην Οικονομικών Επιστημών Βόλου, η Βασιλική Ξηραδάκη στην Πληροφορική και Τηλεματική Αθήνας, ο Γεώργ. Ντόντος στην Πολιτιλών Μηχανικών Ξάνθης, ο Κων. Γουμενόπουλος στην Πολιτκικών Επιστημών Βόλου, η Νικολέττα Φράγκου στο Μαθηματικών Θεσσαλονίκης και η Κωνσταντίνα Χαρίτση στο Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής Βόλου.

Ο Σπυρίδων Αναγνωστόπουλος περνά στην Μηχανικών Χωροταξίας Βόλου, ο Θεοχ. Αποστολάκης στην Μηχανολόγων Μηχανικών Βόλου, Ευσταθία Βουζαξάκη στο Χημείας Ηρακλείου, η Ειρήνη Γιαννάκου στην Σχολή Αστυφυλάκων, η Ιφιγένεια Δασκαλάκη στην Αρχιτεκτόνων μηχανών Ξάνθης, η Μαρία Δεληγιαννίδου στη ΣΤΥΑ, ο Απ. Ζαχαρόπουλος στην Μηχανολόγων Μηχανικών Βόλου, Δημ. Καραγιάννης στην Πολιτικών Μηχανικών Βόλου, ο Ιωάν. Κουσιαρής στο ΙΑΚΑ Βόλου, ο Δημ. Κοντογιάννης στη ΣΤΥΑ, η Αικατερίνη Λεμονάκη στην Φυσικής Αγωγής Αλεξανδρούπολης, ο Ιωάνν. Μαργαριτόπουλος στην Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης, η Γαλάτεια Μαυρομμάτη στο Μηχανικών Υπολογιστών Βόλου και ο Ιωάν. Σταματόπουλος στη Φυσικής Αγωγής Τρικάλων.

6ο ΓΕΛ

Στο 6ο Λύκειο Βόλου πρώτη Γεωργία Τσιμπλάκη εισάγεται στο Φαρμακευτικό ΣΑΣΣ Θεσσαλονίκης, ο Ιωαν. Βουλγαρίδης στη Μηχανικών Υπολογιστών Αθήνας, ο Πέτρος Αγγελόπουλος στην Ευελπίδων, η Μαρία Αργυρίου στη Νομική Θεσσαλονίκης, ο Σπύρος Σταμάτης στην Οδοντιατρική Θεσσαλονίκης, η Ευαγγελία Καρανάτσιου, η Ιωάννα Μάχο στη Φαρμακευτική Θεσσαλονίκης, η Βασιλική Μπιλιούρη στην Ψυχολογίας Αθήνας και ο Αθαν. Παρασχούδης στη Χημείας Ιωαννίνων.

Η Αλεξάνδρα Αζαριάδη εισάγεται στη Φιλολογίας Ιωαννίνων, ο Απόστ. Βολάγκας στο Μαθηματικών Ιωαννίνων, ο Σπυρ. Γιαλαμάς στη Σχολή Μηχανικών ΑΕΝ, ο Σταύρος Δημόπουλος στη Νομική Θεσσαλονίκης, ο Γεώργ. Οικονομίδης στην Οικονομικών Επιστημών Βόλου, η Ευαγγελία Κακαλούλη στο Παιδαγωγικό Προσχολικήές Εκπαίδευσης Βόλου, η Ευαγγελία Καμινέλη στο Μηχανικών Χωροταξίας Βόλου, η Αγγελική Κυριακοπούλου στο Οικονομικών Επιστημών Βόλου, ο Αντ. Λεμονής στο Ναυτιλιακών Σπουδών Πειραιά, ο Σοφοκλ. Μαντάς στο Οικονομικών Επιστημών Θεσσαλονίκης.

Η Ευαγγελία Σκοτεινιώτη – Σταφυλά εισάγεται στην Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Βόλου, η Χριστίνα Στατήρα και η Ελένη – Μαρία Τόλια στη Φιλολογία Ιωαννίνων, η Κωνσταντίνα Τόλιου στην Οικονομικών Επιστημών Βόλου, ο Μάριος Τσεκούρας στο Μηχανικών Χωροταξίας Βόλου, η Ιωάννα Τσελέπη στο Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής Βόλου, ο Γεώργ. Τσιμούρτος στο Μηχανικών Υπολογιστών Βόλου.

Η Αργυρώ Χαλαστάρα εισάγεται στο Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Αθήνας, η Λουκία Χατζόγλου στην Ψυχολογία Θεσσαλονίκης, ο Αθαν. Ψυρρής στο Οικονομικών Επιστημών Βόλου, η Ευαγγελία Παπαρίζου στη Φιλολογία Θεσσαλονίκης, η Ιαάννα Τσαβδαρίδου στην Πολιτικών Επιστημών Θεσσαλονίκης, ο Βασ. Αδαμίδης στην Πολιτικών Μηχανικών Βόλου, η Ελευθερία Αργυρίου στη Χημικών Μηχανικών Αθήνας, η Σουλτάνα Γκουντρουμάνη στο ΙΑΚΑ Βόλου και ο Δημ. Κοντός στο Μηχανικών Υπολογιστών Ιωαννίνων.

7ο ΓΕΛ

Από το 7ο Λύκειο Βόλου εισάγονται η Δέσποινα Κουρκουβέλου στην Ιατρική Θεσσαλονίκης, η Ιωάννα Κερμελιώτη στην Ιατρική Λάρισας, η Μαρία Τζίνη στη Φαρμακευτική Πάτρας, ο Γιώργος Τσιτσιγιάννης στη Χημικών Μηχανικών Αθήνας, ο Κωνσταντίνος Σταματίου στην Ευελπίδων, η Καλλιόπη Ταμβάκη στη Βιολογικών Εφαρμογών Λάρισας, η Θεσσαλία Γούναρη στη Φυσικοθεραπείας Θεσσαλονίκης, η Αγγελική Ναούμ στη ΣΤΥΑ, ο Ευστάθιος Κωστόπουλος στην Οικονομικών Επιστημών Ιωαννίνων, η Δήμητρα Βαγιοπούλου στη Φιλολογίας Ιωαννίνων και η Βάια Βασιλείου στο Μηχανικών Χωροταξίας Βόλου.

Ο Κων. Αλεξόπουλος εισήχθη στη Σχολή Πυροσβεστών, ο Γιώργος Σινούλης στην Ηλεκτρονικών Μηχανικών Υπολογιστών Βόλου, ο Αλέξανδρος Κούρτης στην Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Βόλου, η Μαρία – Άννα Ρηγοπούλου στη Γεωπονίας Βόλου, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στο Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Βόλου, η Γεωργία Βοβώτη στο Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής Βόλου, η Αγγελική στη Γεωγραφίας Αθήνας, ο Ευάγγελος Ηλιόιπουλος στην Οικονομικών Επιστημών Βόλου.

Οι αδελφές Αγγελική και Μαρία Κομίνη εισήχθησαν στην Οικονομικών Επιστημών Βόλου, Παρασκευή Μαυριανού στο Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής Βόλου, η Ευαγγελία Μοδέα στοΠαιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης Βόλου, η Ελένη Νάνου στη Φιλοσοφίας- Ψυχολογίας Ιωαννίνων. Ο Απόστολος Παλάσης εισήχθη στην Μηχανικών Χωροταξίας Βόλου, η Αντωνία Ξανθά και Χριστίνα Παπαζήση στο Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης Βόλου, ο Δημ.Παχνιστής στη Γεωπονίας Βόλου, η Κωνσταντίνα Ριζοπούλου στην Οικονομικών Επιστημών Βόλου, η Αθανασία Σανιδά στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Βόλου.

Η Βασιλική Δεληστεργίου και η Ευφροσύνη Κίτσιου εισάγονται στα ΙΑΚΑ Βόλου, ο Αθανάσιος Καναβός στην Οικονομικών Επιστημών Βόλου, η Νικολέτα Μακρυγιάννη στη Γεωπονία Βόλου, ο Αναστάσιος Παναγιώτου στη ΣΜΥ, ο Ηλίας Πλακιάς στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Βόλου, ο Απόστολος Γρηγόρης στην Πληροφορικής Αθήνας και η Σουμέλα Μακανίκα στην Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Χανίων.

8ο ΓΕΛ

Στο 8ο Λύκειο Βόλου υψηλή βαθμολογία συγκέντρωσαν η Ελένη Οικονόμου με 19.190 μόρια και ακολούθησε η Κασσιανή Τσιρογιάννη με 18.984 μόρια.

Το Μουσικό Σχολείο

Αρκετοί μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου συγκέντρωσαν υψηλές βαθμολογίες και κατάφεραν να εισαχθούν σε σχολές της αρεσκείας τους.

Ο Βασίλης Παπαδούλης εισάγεται στην Ιατρική Σχολή Λάρισας, η Μαρία Αγγελοπούλου στη Νομική Θεσσαλονίκης, η Ευαγγελία Γιαννακού στην Ψυχολογίας Θεσσαλονίκης, η Γεωργία – Βερενίκη Νάνου στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθήνας, η Ελισάβετ – Ούρσουλα Καβούρα και η Ευμορφία Φωτάκη στην Μηχανολόγων – Μηχανικών Βόλου, η Ηρώ – Αικατερίνη Κυριακοπούλου – Δημητρίου στην Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Αθήνας και η Συλβί Λαμπρο – Χατζηγεωργίου στην Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Θεσσαλονίκης.

Η Αικατερίνη Αντωνίου εισήχθη στην Οικονομικών Επιστημών Βόλου, ο Αλέξανδρος Κόκκινος στη ΣΤΥΑ, η Αθηνά Μακεδών στο Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής Βόλου, η Αικατερίνη Μέκκα στην Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Βόλου, η Σοφία – Νίκη Μπατσκίνη στο Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης Βόλου,

Ο Γιώργος Σταματόπουλος στην Πληροφορική Αθήνας, η Αλεξάνδρα Στεργίου στην Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Χανίων, η Ελευθερία Τσίντζιου στο Μαθηματικών Πάτρας, η Ελένη Κατσαούνη στην Αγγλικής Φιλολογίας Αθήνας, ο Ιωάν. Βούλγαρης στην Οικονομικών επιστημών Βόλου, η Σπυριδούλα Μητσικώστα στη Χημείας Ιωαννίνων και ο Αθαν. Τσιαμασφύρης στην Πληροφορικής Λαμίας.

Από τις Λυκειακές Τάξεις του Μουσικού Σχολείου Βόλου ομάδα Β' εισήχθη η Πολυξένη Μποτού στην Ιατρική Σχολή Λάρισας.

Το Εσπερινό Βόλου

Η Δήμητρα Κοντογεώργη του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Βόλου εισάγεται στη Φιλολογίας Θεσσαλονίκης, ο Αλεξάντερ Γκιάτα στην Μηχανικών ΑΕΝ, ο Κων. Κουρελάς στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Βόλου, η Καλλιόπη Ματσούκα στο ΙΑΚΑ Βόλου και η Αικατερίνη Μητροπούλου στο Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης Βόλου.

Στη Νέα Ιωνία

Η πρώτη του 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας Τριανταφυλλιά Γράμτζα εισάγεται στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης, ο Κώστας Οικονόμου στην Μηχανικών Υπολογιστών Βόλου, ο Τάσος Παυλίδης και η Παρασκευή Μαρκοπούλου μηχανικοί στη Σχολή Ικάρων, ο Σταύρος Κοντός στη Φαρμακευτική Θεσσαλονίκης, η Μαρία Συνάζου στη Βιολογίας Ηρακλείου, η Θεοδώρα Στούκα στη Νομική Αθήνας, ο Δημήτρης Γάτος στη Νομική Κομητηνής, ο Νικ. Μόκας στην Φυσικής Θεσσαλονίκης, η Σταματίνα Στεργιοπούλου στη Μηχανολόγων Μηχανικών Βόλου και η Ελευθερία Τσουρτσούλη στη Μηχανολόγων Μηχανικών Θεσσαλονίκης.

Η Γαβριέλα Αυλογιάρη εισάγεται στην Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Βόλου, η Μαρία Βασάλου στην Φιλολογίας Αθήνας, Ισιδώρα Δασκαλάκη στην Παιδαγωγική Θεσσαλονίκης, η Μαρία – Ελένη Ιωάννου στην Οικονομικών Επιστημών Βόλου, η Ελευθερία Κέμμου και η Δήμητρα Κούρου στην Χημείας Ιωαννίνων, ο Ευάγγελος Παρδάλης Πολιτικών Μηχανικών Βόλου, η Χρύσα Χαλκιά στην Φιλολογίας Θεσσαλονίκης.

Από το 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας η Μάχη Μπάρδα εισάγεται στη Νομική Αθήνας, ο Αθανάσιος Τσιαμήτας στη Σχολή Ευελπίδων, ο Γιάννης Βαλαχής στη Νομική Θεσσαλονίκης, η Ειρήνη Πολυχρόνη στη Βιολογία Θεσσαλονίκης, ο Βασίλης Βασδέκης στη Χημικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης, η Δωροθέα Μπιλπίγια στη Νομική Θεσσαλονίκης, η Χαρίκλεια Χαϊκάλη στη Χημείας Θεσσαλονίκης, ο Θόδωρας Παρίσης στην Αγγλικής Φιλολογίας Θεσσαλονίκης, η Ευαγγελία Χαλκιά στο ΙΑΚΑ Βόλου και ο Λευτέρης Κόκκινος στη Μαθηματικών Θεσσαλονίκης.

Επίσης εισάγονται ο Μιχ. Αγαθόπουλος στην Πολιτικών Μηχανικών Πάτρας, ο Ιωάννης Αγαπητός και ο Βάιος Μιχάλης στην Οικονομικών Επιστημών Θεσσαλονίκης, η Μαρία Βαγδούτη στη Φιλολογίας Πάτρας, η Ιωάννα Ηλιάδη στην Πληροφορικής Λαμίας, ο Ελευθέριος Κόκκινος στη Μαθηματικών Θεσσαλονίκης, η Ελένη Μητρομάρα στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Βόλου, η Παρασκευή Μπέη και ο Μάριος Περιστέρης στην Μηχανικών Χωροταξίας Βόλου, η Αποστολία Τσατάλα στη Σχολή Πλοιάρχων, ο Κων. Χρυσικός στη ΣΜΥΝ και ο Παν. Βασιλείου στην Οικονομικών Επιστημών Βόλου.

Στην περιφέρεια

Στη Νομική Κομητηνής εισάγονται η Αργυρούλα Αντωνίου και η Αικατερίνη Νίκου του ΓΕΛ Αγριάς, ενώ η Μελπομένη – Ελένη Βαρδάκη εισάγεται στην Βιολογία Αθήνας, ο Κων. Βούτσινος στην Ψυχολογίας Αθήνας και ο Αθαν. Κεφαλάς στη Σχολή Μηχανικών.

Η Χριστίνα Σουλιώτη εισάγεται στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών Βόλου, ο Νικ. Τζήμας στη Φυσικής Αθήνας, η Στυλιανή Τζονάρα και ο Αχιλ. Χατζής στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Βόλου, ο Φώτιος Φιλίππου στο τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών Βόλου και η Δήμητρα Παυλοπούλου εισάγεται στο Πολιτικών Μηχανικών Βόλου.

Στο ΓΕΛ Αλμυρού η Αλεξία Αναστασίου εισέρχεται στην Ιατρική Αθήνας, η Βασιλική Γραψίδη στην Ιατρική στην Ιατρική Λάρισας, ο Δημ. Μόρτος και η Νικολέττα Κουτσούμπα στην Ιατρική Ιωαννίνων, ο Δοξάκης Μόρφης ιπτάμενος στην Σχολή Ικάρων, η Πηνελόπη Αποστολάκη στη Χημικών Μηχανικών Πάτρας, η Αναστασία Γεωργατζοπούλου στη Φιλολογίας Αθήνας, ο Γεωργ. Αποστολάκης στην Οικονομικών Επιστημών Βόλου, η Παναγιώτα Βαζούρα στην Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Βόλου και η Δέσποινα Γεωργακοπούλου, στη Φιλολογία Καλαμάτας.

Οι Δέσποινα και Βαρβάρα Καλογήρου εισήχθησαν στην Οικονομικών Επιστημών Βόλου, η Βασιλική Καλτσά στη Φιλολογίας Πάτρας, Ελένη Καραγιάννη στην Πολιτικών Μηχανικών Βόλου, η Ειρήνη Κεραμίδα στη Φυσικής Ηρακλείου, η Σωτηρία Μαντά στη Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας Ιωαννίνων, η Ελένη Μπασαγιάννη στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Βόλου και η Βαρβάρα Γεωργούλα στη ΣΜΥΝ.

Ο Κων. Ιωάννου εισάγεται στη Φαρμακευτική Πάτρας, ο Χρήστος Κοντοστάθης στο Μαθηματικών Σάμου και η Γαρυφαλλιά Σκάκου στο Χημείας Θεσσαλονίκης.

Από το ΓΕΛ Βελεστίνου η Ευφροσύνη Χασιώτη εισάγεται στη Νομική Θεσσαλονίκης, η Δήμητρα Βασιλείου στην Ψυχολογίας Θεσσαλονίκης, ο Νικ. Παναγιωτίδης στην Ευελπίδων, η Αικατερίνη Πάσχου στην Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Γεωργία Πρασσά εισάγεται στη Φιλολογίας Ιωαννίνων, η Ευαγγελία Γεωργίου στην Αγγλικής Φιλολογίας Θεσσαλονίκης, η Αργυρώ Γαυρού και ο Παναγ. Παπαϊωάννου στην Οικονομικών Επιστημών Βόλου, η Αγορίτσα Μανουρά στο Μαθηματικών Σάμου, η Σοφία Μπαλαμώτη στο Φιλολογίας Κομοτηνής.

Τέλος, η Ευανθία Καλογήρου εισάγεται στην Πολιτικής Επιστήμης Αθήνας, ο Εμμανουήλ Γκαβλιαρούδης στην Οικονομικών Επιστημών Πάτρας και η Δήμητρα Βουλάγκα στο ΙΑΚΑ Βόλου.

Στα ΕΠΑΛ

Πολλοί μαθητές των ΕΠΑΛ εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Ξεχωριστή η περίπτωση μητέρας δύο παιδιών από το Βελεστίνο, της Σταυρούλας Κοταρέλα, που εισήχθη στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Λάρισας, καθώς και των αδελφών Γιώργο και Μαρίνο Βαγδούτη που μπαίνουν στις Σχολές Πλοιάρχων και Μηχανικών αντίστοιχα.

Επίσης ιδιαίτερη είναι η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο πέντε μαθητών του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Βόλου και ενός του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ.

Στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου η πρώτη του σχολείου Ελένη Τσομπάνογλου και ο Αλέξανδρος Λομσάτζε εισάγονται στο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Λάρισας, ο Σταύρος Μπασικετόπουλος, ο Ηλίας Ριζόπουλος και ο Γιάννης Αλιτσκόλης στο Μηχανικών Πληροφορικής Λαμίας και η Μαρία Σαμαρτζή στο Βιβλιοθηκονομίας Θεσσαλονίκης.

Στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου ο Ιωάννα Γάδη εισάγεται στην Τεχνολόγων Γεωπόνων Λάρισας, η Άννα Οφίλου στην Τεχνολογίας Τροφίμων Καλαμάτας, η Αικατερίνη Σιαφάκα στην Διατροφής – Διαιτολογίας Σητείας, ο Βασ. Μακρής στην Φυσικοθεραπείας Θεσσαλονίκης, η Αριστέα Βασιλείκου στην Προσχολικής Αγωγής Θεσσαλονίκης, η Μαρία Μπατρά στην Προσχολικής Αγωγής Ιωαννίνων και η Μαρία Γιαγκουδάκη στην Οδοντική τεχνολογία Αθήνας.

Στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, ο Μάνος Κανδήλας εισάγεται στην Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ Λάρισας, ο Χρήστος Καρασάβας στην Εκπαιδευτικών Μηχανολόγων Μηχανικών της ΑΣΠΑΙΤΕ, η Βασιλική Παραγιούτσικου στην Πολιτικών Μηχανικών Τρικάλων και ο Δημ. Χατζηγεωργίου στην Μηχανικών Υπολογιστών Ξάνθης.

Στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας τα αδέλφια Γιώργος και Μαρίνος Βαγδούτης εισάγονται στις σχολές Πλοιάρχων και Μηχανικών εμπορικού ναυτικού αντίστοιχα. Στη Σχολή Πλοιάρχων εισάγονται ακόμη οι Αθηνά Βακάλη, Μαρία Βλάχου, Παν. Μουτσάκας Παν. Χατζηβαγγέλης και στο Σχολή Μηχανικών οι Δημητ. Μηνάς, Παν. Σωτηρίου και Αθαν. Τσιονάρας. Η Διοίκηση Επιχειρήσεων Καβάλας εισήχθη η Ιωάννα Σαβελίδη, στην Μηχανικών Πληροφορικής Καβάλας ο Γεώργ. Λαδόπουλος και στη Μηχανολόγων Μηχανικών Λάρισας ο Ξεν. Μπλίτζιος.

Πέντε εισαγωγές μαθητών σε Πανεπιστήμια «μετράει» το 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Βόλου, καθώς και αρκετές εισαγωγές στα ΤΕΙ. Ο Αθαν. Γκούζας εισάγεται στην Μηχανικών Χωροταξίας Βόλου, η Ιωάννα Ζαφειρίου στη Γεωπονική Βόλου, η Γεωργία Πολίτη στο Πολιτικών Επιστημών Θεσσαλονίκης, η Αικατερίνη Κόκκαλη στο ΙΑΚΑ Βόλου και ο Γεώργ. Ματζαφλέρης στην Οικονομικών Επιστημών Βόλου. Ακόμη, εισάγονται στη Διατροφής και Διαιτολογίας Καρδίτσας η Γεωργία Γιαντσουλή, στην Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Καστοριάς η Αργυρώ Καραγεώργη και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Λάρισας η Αικατερίνη Μορφοπούλου.

Από το 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Βόλου ο Φίλιππος Καντανιός εισάγεται στην Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ.

Από το ΕΠΑΛ Αγριάς η Ιρίντα Πλλάχα κατάφερε να μπει στο Διοίκησης Επιχειρήσεων Λάρισας, Φωτεινή Στάμου, Δημ. Κασσαβέτης και Βασίλης Μούτος Μηχανικών Πληροφορικής Λάρισας, η Ελντιώνα Μιράσι στη Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού Κατερίνης, η Δέσποινα – Τριανταφυλλιά Τζίμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Αθήνας, ο Αλεξάντερ Μάνο στην Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ Σερρών και Χρυσοβ. Χαντζιάς στην μηχανικών Πειραιά.

Στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου εισάγονται στο τμήμα τεχνολόγων γεωπόνων του ΤΕΙ Λάρισας οι Σταυρούλα Κοταρέλα και Γεωργ. Οικονομίδης και στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Λάρισας οι Αντ. Πριατίκας και Ειρήνη Χρόνη.

Στο 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού την εισαγωγής του σε ΤΕΙ πέτυχαν οι Βασ. Γκουβελάς (Λάρισα), Ελένη Γκουντή (Κρήτη), Αικατερίνη Θέου (Θεσσαλονίκη), Κων. Καλλιακούδας (Αθήνα), Βασ. Κουκογιώργος (Θεσσαλονίκη), Γεώργ. Μάνος (Κοζάνη), Σανοζίδης Ιωάν. (Θεσσαλονίκη). Η Δέσποινα Ζιγγιρίδη εισήχθη στη ΣΜΥ, ενώ από το 2014 εισάγεται ο Αναστ. Γκόγκος στο ΤΕΙ Πάτρας και ο Κων. Παρθένης στη Σχολή Πλοιάρχων.

"Αλιεύοντας" την είδηση