Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Αύξηση τζίρου στο ΕΒΟΛ το 2015
Αύξηση τζίρου στο ΕΒΟΛ το 2015

Αύξηση τζίρου στο ΕΒΟΛ το 2015

Με τζίρου και κερδών κλείνει το 2015 για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου και την , σύμφωνα με τον πρόεδρο Νικ. Πρίντζο, ενώ τόνισε ότι οι τιμή των ποιοτικών προϊόντων είναι “παγωμένη” για τους τα τελευταία έξι χρόνια

Ο ίδιος επανέλαβε τον κίνδυνο για τους αγροκτηνοτρόφους, τονίζοντας ότι αν δεν γίνει κάτι δε θα μπορέσουν να ζήσουν κι επισήμανε ότι η χώρα περνά την μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην ιστορία της, μια κρίση πολιτική και κοινωνική, καθώς όλες οι κοινωνικές τάξεις έχουν υποστεί τα συνέπειες το ίσιο και η αγρότες που βρίσκονται σε δεινή θέση.

«Τα χωριά ερημώνουν και δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Όλοι ομονοούν ότι ένας από τους πυλώνες που μπορεί να ενισχύσει την οικονομία είναι ο πρωτογενής τομέας αλλά κανείς δεν κάνει κάτι. Η κυβέρνηση μου δίνει την εντύπωση ότι δεν ξέρει τι να κάνει και την ίδια ώρα έρχεται ένα μέτρων 2,2δις ευρώ που ζητάνε από τους αγρότες. Τους πήρε ο Θεός το μυαλό; Πιστεύει κανείς ότι με τριπλασιασμό του ΟΓΑ, με το φόρο στο πετρέλαιο, στη ΔΕΗ, με προκαταβολή φόρου που είναι ανήκουστο, θα μπορέσει ο αγρότης να αντεπεξέλθει; Πριν πιάσουμε την αρκούδα της πουλάμε το τομάρι. Ο αγρότες δεν μπορεί να ζήσει».

Ο κ. Πρίντζος σημείωσε ότι τα λάθη είναι πολλά και μεγάλα καθώς όπως είπε «διαχρονικά δεν καθήσαμε και εμείς οι αγρότες και η Πολιτεία να καθορίσουμε το στρατηγικό σχέδιο. Τι γεωργία και τι κτηνοτροφία θέλουμε; Θέλουμε τα τσιφλίκια; Και δεν είμαι εναντίον των αγροτών που έχουν μεγάλες εκτάσεις, αλλά δεν υπάρχει περιφερειακή ανάπτυξη. Η ανήσυχη ησυχία που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο, πρέπει να τους προβληματίσει».

Επιπλέον τόνισε ότι η παραγωγική δυνατότητα των αγροτών στο Θεσσαλικό κάμπο περιορίζεται δραματικά, ενώ η κτηνοτροφία πνέει τα λοίσθια. Ειδικότερα κάθε χρόνο μειώνονται οι κτηνοτροφικές μονάδες κι από 6.500 που ήταν έχουν μειωθεί στις 3.000 ενώ το αγελαδινό γάλα από τους 900.0000τ. που ήταν έχει πέσει κάτω από τους 500.000τ..
«Χτυπάω το καμπανάκι» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε «αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι με την πλάτη στον τοίχο. Πρέπει να πάνε σε κινητοποιήσεις για να γίνει κάτι» και πρόσθεσε ότι

Ο ίδιος πήρε πρωτοβουλίες και πραγματοποίησε συναντήσεις με αγροτοσυνδικαλιστές στη Θεσσαλονίκη, στο Βόλο και σε άλλες περιοχές. Μάλιστα τόνισε την ανάγκη το αγροτοσυνδικαλιστικό κίνημα να είναι ενωμένο, χωρίς ακρότητες και διαχασμούς, προκειμένου να μείνει ο αγρότης στο χωριό του.
Όσον αφορά στην πορεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου και της , δήλωσε ότι ήταν μια πολύ καλή χρονιά για την οργάνωση, καθώς κατέγραψε όγκου πωλήσεων, τζίρου και κερδών κι όπως πρόσθεσε «τα καλύτερα χρόνια είναι τα χρόνια της κρίσης. Από το 2010 έως σήμερα.

Η σύμπνοια, η ομόνοια, το φιλότιμο των εργαζομένων και η σύμπραξη των αγροτών, έχουν φέρει αυτά τα αποτελέσματα». Επίσης σημείωσε ότι ο Συνεταιρισμός δεν χρωστά πουθενά, ολοκληρώθηκε η επένδυση ύψους 6,5εκ. ευρώ κι όπως είπε «Μέχρι σήμερα, πάμε καλά. Δεν ξέρω τι θα ξημερώσει αύριο. Για τον .Σ. Βόλου και την ΕΒΟΛ, τα κέρδη μας είναι να βοηθάμε τον κόσμο».

Για τους αγρότες, ο κ. Πρίντζος είπε ότι ο Συνεταιρισμός αγόρασε 25 λ. το σιτάρι, 17λ.το καλαμπόκι και 15λ. το κριθάρι. Ωστόσο, το Δ.Σ. έλαβε απόφαση, καθώς για το κριθάρι ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά να δοθούν άλλα τρία λεπτά του ευρώ, κι έτσι από την ερχόμενη Πέμπτη οι αγρότες θα μπορούν να προσέρχονται στον Συνεταιρισμό, προκειμένου να πληρωθούν κι επιπλέον τρία λεπτά δλδ 18λ. για το κριθάρι που έδωσαν.

Ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, πληρώνονται άμεσα από τον Συνεταιρισμό χωρίς καθυστερήσεις. Το ίδιο ισχύει και για τους 145 εργαζόμενους του ερογστασίου, οι οποίοι λαμβάνουν κανονιά τους μισθούς τους, χωρίς , τα επιδόματα και τα δώρα, ενώ η Διοίκηση για να τους ευχαριστήσει για την προσφορά τους, τους έδωσε μπόνους ένα 15νθήμερο.

Όσον αφορά την προσφορά της ΕΒΟΛ, προς την κοινωνία, η επιχείρηση δίνει γαλακτοκομικά προϊόντα σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ενώ για τα Χριστούγεννα θα δώσει 1.200 διατακτικές των 50ευρώ έκαστη σε αναξιοπαθούντες, καθώς και για 40ημέρες θα δώσει 800 φιάλες γάλα καθημερινά, επίσης σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Όπως είπε ο κ. Πρίντζος «κατηγορούμαστε ότι δεν είμαστε ευαίσθητοι. Εκτός από τα παραπάνω, προσφέρουμε και σε σχολεία, αλλά και σε άλλους φορείς όπως π.χ. με το αυτοκίνητο που δωρίσαμε πριν λίγο καιρό στην Αστυνομία».

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, η ΕΒΟΛ έκλεισε συμφωνία με τη ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία (Φλώρινα, Αμύνταιο, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα) για να προμηθεύει γάλατα, ενώ θα προμηθεύει με γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα και την Κρήτη.

Επιπλέον μέσα στο πρώτο τρίμηνο του , μέσω επένδυσης ύψους περίπου 1εκ. ευρώ θα προωθηθούν και νέα προϊόντα στην αγορά, όπως στραγγιστό γιαούρτι, γαλοτύρι κ.ά.

Ο κ. Πρίντζος δεσμεύτηκε οι στις οποίες θα προχωρήσει όσον αφορά στα ζητήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων να είναι πιο ουσιαστικές και πιο μεγάλες.

Για το φιάσκο της ΝΔ

Ο Νικ. Πρίντζος, γνωστος ΝΔκράτης, χαρακτήρισε σοβαρό κι αναμφίβολο το πλήγμα για τη ΝΔ, αναφορικά με την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας για τις εσωκομματικές εκλογές που είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν χθες , αλλά αναβλήθηκαν.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «Το να είναι ο καθένας σε ένα πολιτικό χώρο είναι θεμιτό και δημοκρατικό. Είναι απαράδεκτο όμως, να νοιάζεται περισσότερο για το κόμμα κι όχι για το κοινωνικό συμφέρον.

Πιστεύω ότι αυτά που συμβαίνουν στη ΝΔ δεν είναι καλά για τη χώρα. Δε θέλω να πιστεύω ότι κάτι κρύβεται πίσω απ’ αυτό που έγινε. Ήταν σοβαρό κι αναμφίβολο το πλήγμα για τη ΝΔ, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα διορθωθούν τα πράγματα αρκεί να έχουν όλοι σύνεση, λογική και μετριοπάθεια».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο πρωτάθλημα ποδηλασίας Κεντρικής Ελλάδος η Νίκη Βόλου #πρωτάθλημαποδηλασίας - https://t.co/RVLMFgd4WU -

  • 1ο Εξεταστικό Κέντρο Μαγνησίας Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑ.Λ. 2021 #1οΕΠΑΛΝΙωνίας - https://t.co/hzFDt6loFU -

  • Ρυθμίστηκαν μισθολογικά και ασφαλιστικά δημοσιογράφων στους δήμους #δημοσιογράφοι - https://t.co/s9izvFDVT8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση