Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αυξημένα , παρά την οικονομική κρίση, τα σχολικά προγράμματα στη Μαγνησία
Αυξημένα , παρά την οικονομική κρίση, τα σχολικά προγράμματα στη Μαγνησία

Αυξημένα , παρά την οικονομική κρίση, τα σχολικά προγράμματα στη Μαγνησία

Αυξημένα , παρά την οικονομική κρίση, είναι φέτος τα σχολικά προγράμματα (233) που υλοποιούνται σε Β'/θμιας εκπαίδευσης στη Μαγνησία.

Σήμερα στη διεύθυνση Β'/θμιας εκπαίδευσης δόθηκε συνέντευξη τύπου  από τον προϊστάμενος Σωκρ. Σαβελίδη, την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Σοφία Κανταράκη και τον διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Γιάννη Καραφέρη, οι οποίοι  αναφέρθηκαν στα οφέλη των προγραμμάτων.

Ο κ. είπε ότι οι  συγκεκριμένες σχολικές δράσεις στοχεύουν  στην παραγωγή πολιτισμού, εκπαίδευσης, με αποδέκτες  πρωτίστως τους μαθητές  και τους καθηγητές και τους πολίτες.

Όπως εξήγησε τα σχολικά αυτά προγράμματα υλοποιούνται εκτός ωρών μαθημάτων και αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος,  στην αγωγή ς και στην αγωγή σταδιοδρομίας κ.ά.

Ο ίδιος ανέφερε ότι τα σχολικά προγράμματα προσδίδουν στο πολιτιστικό προϊόν στα και στην κοινωνία και πρόσθεσε πως σε πολλά σχολεία  γίνονται θεατρικές παραστάσεις, προγράμματα ρομποτικής, προστασίας του περιβάλλοντος κ.λπ.

Ο κ. ενημέρωσε πως φέτος υλοποιούνται  233 προγράμματα σε 74 σχολεία της Μαγνησίας και των Β. Σποράδων, στα οποία μετέχουν οι μισοί καθηγητές και οι μισοί μαθητές κάθε υ,  συμμετέχοντας τρεις φορές τουλάχιστον σε ένα σχολικό πρόγραμμα.

Επισήμανε δε ότι η μεγάλη αύξηση που παρατηρείται δείχνει ότι οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να παλεύουν και δεν έχουν επιτρέπουν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της κρίσης να τους καταβάλουν.

“Οι εκπαιδευτικοί δεν φοβούνται μια πιθανή αύξηση ωραρίου. Ούτως η άλλως την πραγματοποιούν” εξήγησε και δη στα νησιά των Β. Σποράδων, όπου ακόμη καταγράφονται ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Τέλος είπε πως τα φετινά προγράμματα είναι αυξημένα αφού το 2015 υλοποιήθηκαν 207 και το 2016 215, τονίζοντας πως η αύξηση των προγραμμάτων δίνει ελπίδα  ότι ο πολιτισμός ανθεί  σε πείσμα των καιρών της κρίσης.

Στη συνέχεια η κα Κανταράκη είπε-μεταξύ άλλων-  πως τα σχολικά προγράμματα είναι συλλογικές εργασίες , σε  συγκεκριμένα θέματα  και πρόσθεσε ότι δίνεται στους μαθητές μια βιωματική προσέγγιση και  μία αντίληψη, η δυνατότητα να ερευνούν , να ανακαλύπτουν και να εμπνέονται για μάθηση, ενώ συγχρόνως επιτυγχάνεται  και το άνοιγμα του υ στην κοινωνία.

Τέλος ανέφερε πως  σημαντική ευαισθητοποίηση υπάρχει σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου εξήγησε ότι στο σχολείο του υλοποιούνται 12 σχολικά προγράμματα και σημείωσε πως η γνώση δεν μεταδίδεται μόνο  μέσω των βιβλίων, αλλά και μέσω αυτών των προγραμμάτων που τα επιλέγουν οι μαθητές και υλοποιούνται τα απογεύματα μετά τα  μαθήματα.

Όπως εξήγησε στο 1ο Γυμνάσιο συμμετέχουν 170 μαθητές , από τους 400 συνολικά σε προγράμματα δημιουργικής γραφής, ελληνικής και ξένων γλωσσών, ρομποτικής περιβάλλοντος, αγωγής υγείας και αγωγής σταδιοδρομίας, ενώ οι μαθητές επισκέπτονται και φορείς του νομού.

Ο κ. Καραφέρης είπε ακόμη πως τα προγράμματα γίνονται με υπεύθυνη δήλωση του γονέα του κάθε μαθητή που ενδιαφέρεται να συμμετέχει και υπό την επίβλεψη των καθηγητών.

Για το γεγονός ότι το σχολείο του υλοποιεί τα περισσότερα προγράμματα, ο διευθυντής διευκρίνισε ότι οφείλεται αφενός στον μεγάλο αριθμό μαθητικού πληθυσμού και αφετέρου στον ιδιαίτερο  ζήλο που επιδεικνύεται  από μαθητές και καθηγητές.

Τέλος σημείωσε πως ο νόμος προβλέπει τα σχολικά προγράμματα να είναι διάρκειας δύο διδακτικών ωρών και πως οι μαθητές ασχολούνται πολύ περισσότερο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση