Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αυτοκτόνησε ο Κυριάκος Μαμιδάκης της Jetoil
Αυτοκτόνησε ο Κυριάκος Μαμιδάκης της Jetoil

Αυτοκτόνησε ο Κυριάκος Μαμιδάκης της Jetoil

Νεκρός βρέθηκε στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής στο σπίτι του στον Διόνυσο ο επιχειρηματίας , 84 ετών, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας πετρελαιοειδών Jetoil.

Η σορός εντοπίστηκε από συγγενικό του πρόσωπο ενώ ο έφερε ένα τραύμα από όπλο και στο πλάι του βρέθηκε η κυνηγετική που κατείχε νόμιμα.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και την από την ΕΛ.ΑΣ. ο θάνατος του οφείλεται σε αυτοκτονία.

Σημειώνεται ότι η Jetoil έχει καταθέσει αίτηση ς από τους πιστωτές βάσει του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα. Η εταιρεία, αναφερόμενη στους λόγους που την οδήγησαν στην κατάθεση της αίτησης, σημειώνει την ανάγκη ς από τους πιστωτές της προκειμένου να υλοποιήσει εξυγίανσης. Αποδίδει τα προβλήματα και τη συσσώρευση συνολικών υποχρεώσεων ύψους 314,5 εκατ. ευρώ προς πιστωτές στην ύφεση της ελληνικής οικονομίας αλλά και στην επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας διεθνώς, που επηρέασε τη ζήτηση στον κλάδο πετρελαιοειδών, καθώς και στη δυστοκία των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητές της κυρίως μέσω της παροχής εγγυήσεων για την πραγματοποίηση εισαγωγών.

Από τις συνολικές υποχρεώσεις της Jetοil ύψους 314,5 εκατ. ευρώ, τα 184 εκατ. είναι προς τις τράπεζες, 87 εκατ. προς προμηθευτές, 2,5 εκατ. ευρώ προς το ελληνικό Δημόσιο, 650.000 ευρώ προς , 920.000 ευρώ προς τους εργαζομέ, κ.ά.

Η Jetoil είχε ιδρυθεί στα τέλη του 1960 από τους αδερφούς Κυριάκο, ιώργο και Νίκο Μαμιδάκη.mamidakis

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση