Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από το Βόλο ο Πάνος Σκουρλέτης
Αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από το Βόλο ο Πάνος Σκουρλέτης

Αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από το Βόλο ο Πάνος Σκουρλέτης

Στις 20 Σεπτεμβρίου θέλουμε να κριθούμε από τον λαό και να μας δώσει ισχυρή εντολή διακυβέρνησης για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Επιζητούμε την αυτοδυναμία που έχει ανάγκη ο τόπος για να εφαρμοστεί πλήρως και χωρίς «νοθεύσεις» το πρόγραμμά μας. Η προσφυγή στις κάλπες ήταν απαραίτητη για πολλούς και ουσιαστικούς λόγους. Πρώτα απ' όλα επειδή τα νέα δεδομένα απαιτούν ανανέωση της λαϊκής εντολής. Αλλά και επειδή ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την ευθύνη να υλοποιήσει το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης».

Τα παραπάνω τόνισε ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής στο Βόλο, στην κεντρική προεκλογική ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ στην παραλία της πόλης.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε: “Είμαστε αποφασισμένοι να τους διαψεύσουμε όλους. Και τις πολιτικές δυνάμεις που αγωνίζονται για την ρεβάνς, ισχυριζόμενες ότι ο λαός δεν έχει επιλογή, αλλά και τους ακραίους νεοφιλελεύθερους κύκλους στην ΕΕ, οι οποίοι ενοχλήθηκαν από την αμφισβήτηση του οικονομικού και πολιτικού μοντέλου της λιτότητας και της υποτέλειας. Η υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει τόσο από το ήθος της Αριστεράς το οποίο πρεσβεύει, όσο και από την επιμονή του να σταθεί στο πλευρό του κόσμου της εργασίας και των φτωχότερων τμημάτων της κοινωνίας, χωρίς αμφιταλαντεύσεις και υπαναχωρήσεις. Παραμένουμε όρθιοι, στις επάλξεις.

Οι στόχοι μας δεν άλλαξαν, ούτε οι αντίπαλοί μας, ο νεοφιλελευθερισμός και τα επακόλουθά του, η λιτότητα, η ανεργία, η αναξιοκρατία, η εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων, η η διαπλοκή, η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Όλα τα «οικοδομικά υλικά» ενός σαθρού πολιτικού σκηνικού που εξέθρεψαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επί 40 χρόνια και οδήγησε στην σημερινή κατάσταση, όπου η πατρίδα μας αδυνατεί να βρει διέξοδο από την οικονομική κρίση και έγινε έρμαιο αλλότριων συμφερόντων μόνο και μόνο για να επιβιώσει μία ακόμη ημέρα.

Θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό, κόντρα στα μεγάλα εμπόδια και στις δυσκολίες. Η διαφορά είναι ότι τώρα, αφότου αποκαλύφθηκαν οι διαθέσεις ορισμένων δυνάμεων ακόμη και για εξαναγκασμό της Ελλάδας να αποχωρήσει ια από το ευρώ, καλούμαστε να βρούμε τη διέξοδο υπό το καθεστώς μιας νέας ς, η οποία έχει πολλά δύσκολα σημεία. Έχει όμως και άλλα, όσα με πολύ προσπάθεια κατορθώσαμε να προσθέσουμε, ευκαιρίες για άσκηση πολιτικής και αλλαγές που δεν μπορούσαν να φανταστούν ή δεν ήθελαν, οι πολιτικές δυνάμεις του χθες, νέα και παλιά κόμματα, που επιθυμούν την επιστροφή στο παλιό.”

Επίσης κ. Σκουρλέτης άφησε αιχμές κατά ΠΑΣΟΚ -ΝΔ λέγοντας: “Αυτοί που σήμερα συγκροτούν το τόξο των φιλομνημονιακών δυνάμεων, που πολύ θα ήθελαν ο ΣΥΡΙΖΑ να ταυτιστεί μαζί τους στα λόγια και στα έργα:

-νομοθέτησαν την μείωση των συντάξεων και τώρα εμφανίζονται πρόθυμοι να συμβιβαστούν με το έργο τους

-ικανοποιήθηκαν με το να καταγράφουν την αύξηση της ανεργίας και την διάλυση των εργασιακών σχέσεων

-νομοθέτησαν την μείωση των μισθών στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα

  • επικρότησαν την απαίτηση για ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας
  • ταύτισαν την ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων με την επικράτηση της αυθαιρεσίας κάθε επενδυτή
  • κόπιασαν για ένα δημόσιο τομέα παρωχημένο, με τους υπαλλήλους του παραγκωνισμένους, με εξαίρεση τους ημέτερους

Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί τη αυτοδυναμία, την οποία θεωρεί το κατάλληλο εργαλείο αυτής της περιόδου.

Μάλιστα επανέελαβε τα περί μιας ισχυρής εντολής προκειμενου ο ΣΥΡΙΖΑ να:

-αποτρέψει νέα πλήγματα στις συντάξεις και να θέσει σε μια νέα βάση το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης

-να διαπραγματευτεί για τις εργασιακές σχέσεις, ένα από τα μέτωπα που βρίσκονται μπροστά μας, όπως επίσης αυτό για τα «κόκκινα »

-να βάλει σε αναπτυξιακή τροχιά το σύνολο της δημόσιας περιουσίας, που ήδη καταφέραμε να μην ιδιωτικοποιηθεί υποχρεωτικά

να θέσει όρους και κανόνες για να διαμορφώσει ένα σταθερό οικονομικό και επενδυτικό περιβάλλον, το οποίο αποτελεί πραγματικό πόλο έλξης για τα επενδυτικά κεφάλαια

-να παρέμβει στο δημόσιο, όχι για να αποψιλώσει τομείς που ήδη υπολειτουργούν, αλλά για να ενεργοποιήσει τις μεγάλες δυνάμεις που βρίσκονται εντός του, τους ανθρώπους που έχουν προσόντα και θέλουν να προσφέρουν

-να διαπραγματευτεί το μεγάλο ζήτημα του χρέους, του οποίου η διευθέτηση αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για το της χώρας.

“Χρειαζόμαστε ανάπτυξη που θα υπηρετεί το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας μας, θα σέβεται τον άνθρωπο και ειδικά αυτούς που έχουν επωμιστεί δυσανάλογα το βάρος της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων. Σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε ένα απαιτητικό εγχείρημα που μπορεί όμως να οδηγήσει τη χώρα έξω από τον ασφυκτικό έλεγχο της οικονομικής πολιτικής της, για να βρει την ευκαιρία να πάρει τις αποφάσεις της. Το παράλληλο πρόγραμμα είναι η δική μας συνεισφορά, προκειμένου να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις απ των δανειστών και στις δικές μας προτεραιότητες. Κι είναι ο μόνος τρόπος για να ασχοληθούμε με όλους εκείνους τους τομείς που δεν εμπίπτουν στην , αλλά αποτελούν για μας πεδίο λαμπρό για την εφαρμογή της δικής μας πολιτικής. Μιας πολιτικής που πιστεύουμε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά, να φέρει αποτελέσματα, απρόβλεπτα έσοδα και να θέσει τις βάσεις για μια άλλη οικονομική ανάπτυξη” είπε σε άλλο σημειο της ομιλίας του ο κ.Σκουρλέτης και πρόσθεσε:

• Το ζήτημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας είναι κομβικό για όλους.

• Η αγροτική παραγωγή δεν μπορεί να παραμείνει στη σημερινή κατάσταση, εάν θέλουμε η χώρα να έχει περιθώρια άσκησης οικονομικής πολιτικής.

• Η βιομηχανική απογύμνωση δεν μπορεί να εγγυηθεί αύξηση της ς και στήριξη των κοινωνικών δομών.

• Η δεν μπορεί να περιορίζεται σε μια χούφτα ανθρώπους, στα πανεπιστήμια και στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς σχέδιο, στήριξη, όραμα.

• Οι νέοι επιστήμονες δεν μπορεί να συνεχιστεί να συμβάλουν στην προκοπή άλλων κρατών, ενώ μπορούν να αποτελέσουν μέρος του νέου που θα γεννηθεί στη χώρα τους.

Κλείνοντας την ομιλία του είπε: “τις 20 του Σεπτέμβρη μπορούμε όλοι μαζί να αποτελέσουμε μέρος της νέας προσπάθειας για την αναγέννηση της χώρας, προκειμένου η Αριστερά να μπορέσει να υλοποιήσει το όραμά της για ανάπτυξη, προκοπή, διασφάλιση ενός υψηλότερου επιπέδου διαβίωσης, μείωσης της ανεργίας και επανατοποθέτησης όλων των δυνάμεων του τόπου για μια συλλογική ευημερία. Είναι δύσκολο, δεν ωραιοποιούμε τις καταστάσεις, αλλά όσο πιο ενισχυμένοι βγούμε στις εκλογές, τόσο καλύτερα θα προχωρήσουμε στην αποκαθήλωση του παλιού, για να κερδίσουμε το αύριο”.
syriza1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση