Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Αυστηρές προειδοποιήσεις Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί και Λαγκάρντ
Αυστηρές προειδοποιήσεις Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί και Λαγκάρντ

Αυστηρές προειδοποιήσεις Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί και Λαγκάρντ

Κοινό μήνυμα προς την Αθήνα,ότι η «μπάλα» βρίσκεται στην ελληνική πλευρά και πως ο που απομένει για συμφωνία είναι λίγος,έστειλαν κατά τη κοινή συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup του Λουξεμβούργου,οι Γερούν ,Πιέρ Μοσκοβισί και Κριστίν .

Ο επικεφαλής του Eurogroup,που μίλησε πρώτος,τόνισε ότι εναπόκειται στις ελληνικές αρχές να υποβάλουν επιπρόσθετες ,στο πλαίσιο της δήλωσης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου».

«Είναι ακόμα εφικτό να επιτευχθεί συμφωνία και να παραταθεί το ελληνικό πρόγραμμα,πριν από το τέλος του μήνα», πρόσθεσε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών,τονίζοντας ότι «η μπάλα βρίσκεται στο ελληνικό γήπεδο».

Ακόμη, επισήμανε ότι η όποια συμφωνία θα πρέπει να είναι αξιόπιστη όχι μόνο για την Ελλάδα,αλλά και για την Ευρωζώνη στο σύνολό της,διασφαλίζοντας τη των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, υπογράμμισε ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες σε ορισμένα .

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα να κάνει «λογικούς συμβιβασμούς»

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομίας,Πιερ Μοσκοβισί κάλεσε τις ελληνικές αρχές να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με σοβαρότητα και να κάνουν «λογικούς συμβιβασμούς».«Πιστεύω ότι η συμφωνία είναι ακόμα εφικτή και αναγκαία»,ανέφερε και πρόσθεσε ότι ο χρόνος είναι λίγος και πρέπει να ληφθούν αποφάσεις.

Παράλληλα, επισήμανε ότι οι θεσμοί έχουν κάνει σημαντικές παραχωρήσεις,ιδιαίτερα όσον αφορά τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων,παρουσιάζοντας στις ελληνικές αρχές «ισορροπημένες και λογικές» .

: Ο διάλογος να γίνει με ενήλικες στο δωμάτιο

Στην παρούσα φάση ο διάλογος με την ελληνική πλευρά είναι περιορισμένος,σημείωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ,Κριστίν Λαγκάρντ,ενώ άφησε σαφείς αιχμές,λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να αποκατασταθεί «με ενήλικες μέσα στην αίθουσα».

«Aναμένουμε από τις ελληνικές αρχές να επανέλθουν τις επόμενες ημέρες με προτάσεις που θα περιλαμβάνουν απτά και αποτελεσματικά »,δήλωσε η κ. Λαγκάρντ,επισημαίνοντας ότι οι προτάσεις των θεσμών είναι «λογικές» και ελαστικότερες σε σχέση με τους αρχικούς στόχους.

Τέλος,ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν αποπληρώσει τις που οφείλει προς το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου,αυτό θα θεωρηθεί ως αθέτηση πληρωμών.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση