Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αυστηρές προειδοποιήσεις Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί και Λαγκάρντ
Αυστηρές προειδοποιήσεις Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί και Λαγκάρντ

Αυστηρές προειδοποιήσεις Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί και Λαγκάρντ

Κοινό μήνυμα προς την Αθήνα,ότι η «μπάλα» βρίσκεται στην ελληνική πλευρά και πως ο που απομένει για είναι λίγος,έστειλαν κατά τη κοινή συνέντευξη Τύπου μετά το του Λουξεμβούργου,οι Γερούν ,Πιέρ και Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο επικεφαλής του ,που μίλησε πρώτος,τόνισε ότι εναπόκειται στις ελληνικές αρχές να υποβάλουν επιπρόσθετες ,στο πλαίσιο της δήλωσης του της 20ης Φεβρουαρίου».

«Είναι ακόμα εφικτό να επιτευχθεί και να παραταθεί το ελληνικό πρόγραμμα,πριν από το τέλος του μήνα», πρόσθεσε ο Ολλανδός Οικονομικών,τονίζοντας ότι «η μπάλα βρίσκεται στο ελληνικό γήπεδο».

Ακόμη, επισήμανε ότι η όποια συμφωνία θα πρέπει να είναι αξιόπιστη όχι μόνο για την Ελλάδα,αλλά και για την Ευρωζώνη στο σύνολό της,διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, υπογράμμισε ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες σε ορισμένα -μέλη.

: Η Ελλάδα να κάνει «λογικούς συμβιβασμούς»

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομίας,Πιερ Μοσκοβισί κάλεσε τις ελληνικές αρχές να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με σοβαρότητα και να κάνουν «λογικούς συμβιβασμούς».«Πιστεύω ότι η συμφωνία είναι ακόμα εφικτή και αναγκαία»,ανέφερε και πρόσθεσε ότι ο είναι λίγος και πρέπει να ληφθούν αποφάσεις.

Παράλληλα, επισήμανε ότι οι θεσμοί έχουν κάνει σημαντικές παραχωρήσεις,ιδιαίτερα όσον αφορά τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων,παρουσιάζοντας στις ελληνικές αρχές «ισορροπημένες και λογικές» .

Λαγκάρντ: Ο διάλογος να γίνει με ενήλικες στο δωμάτιο

Στην παρούσα φάση ο διάλογος με την ελληνική πλευρά είναι περιορισμένος,σημείωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ,Κριστίν Λαγκάρντ,ενώ άφησε σαφείς αιχμές,λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να αποκατασταθεί «με ενήλικες μέσα στην αίθουσα».

«Aναμένουμε από τις ελληνικές αρχές να επανέλθουν τις επόμενες ημέρες με προτάσεις που θα περιλαμβάνουν απτά και αποτελεσματικά μέτρα»,δήλωσε η κ. Λαγκάρντ,επισημαίνοντας ότι οι προτάσεις των θεσμών είναι «λογικές» και ελαστικότερες σε σχέση με τους αρχικούς στόχους.

Τέλος,ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν αποπληρώσει τις δόσεις που οφείλει προς το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου,αυτό θα θεωρηθεί ως αθέτηση πληρωμών.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση