Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Δεν τους άρεσε το Αερινό και έφυγαν πεζή οι Σύριοι
Δεν τους άρεσε  το Αερινό και έφυγαν πεζή  οι Σύριοι

Δεν τους άρεσε το Αερινό και έφυγαν πεζή οι Σύριοι

Δεν τους άρεσε το Αερινό και έφυγαν πεζή 65 , μετά από μια ώρα στο φιλοξενίας προσφύγων στον ΣΕΑ Αερινού, περπατώντας προς την ΠΑΘΕ με κατεύθυνση τα σύνορα, ενώ στο παραμένουν 137 πρόσφυγες και κυρίως μετανάστες από το Αφγανιστάν.

Οι 202 πρόσφυγες έφτασαν από τα νησιά του Αιγαίου με πλοία στον Πειραιά και λίγο μετά τις 8 το πρωί επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία με προορισμό το Αερινό, όπου έφτασαν λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι και στη συνέχεια έγινε καταγραφή τους από την Αστυνομία.

Οι μετανάστες ανέμειναν για περίπου μια ώρα στην είσοδο του κέντρου και μια ομάδα 65 προσφύγων, κυρίως από τη Συρία, οικογένειες και , τελικά αποχώρησαν πεζή και μέσω της ΠΑΘΕ κατευθύνονται προς τη Βόρεια Ελλάδα.

Οι υπόλοιποι 137 παραμένουν στο και πριν λίγη ώρα προσωπικό της 111 Πτέρυγας Μάχης τους πρόσφερε το μεσημεριανό τους γεύμα που αποτελούνταν από μακαρόνια με κιμά, ψωμί και νερό.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες ήταν καλά στην τους, με εξαίρεση μια περίπτωση μεσήλικα που είχε πατερίτσες, ενώ στο χώρο δεν πήγαν γιατροί της 5ηςΥγειονομικής Περιφέρειας.

Να σημειωθεί ότι ότι στο χώρο του κέντρου βρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα , ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου , αστυνομικοί αφού ολοκλήρωσαν την καταγραφή φυλάσσουν το χώρο, καθώς και εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων. στο χώρο, που είναι περιφραγμένος, εκτός από τις σκηνές υπάρχουν χημικές τουαλέτες, ντουσιέρες και ένα για την καταγραφή τους, ενώ η 111 Πτέρυγα Μάχης ανέλαβε τη σίτισήαερινό5 τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση