Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Δεν τους άρεσε το Αερινό και έφυγαν πεζή οι Σύριοι
Δεν τους άρεσε  το Αερινό και έφυγαν πεζή  οι Σύριοι

Δεν τους άρεσε το Αερινό και έφυγαν πεζή οι Σύριοι

Δεν τους άρεσε το Αερινό κι έφυγν πεζή 65 Σύριοι, μετά από μια ώρα στο Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον , περπατώντας προς την ΠΑΘΕ με κατεύθυνση τα σύνορα, ενώ στο Κέντρο παραμένουν 137 πρόσφυγες και κυρίως μετανάστες από το Αφγανιστάν.

Οι 202 πρόσφυγες έφτασαν από τα του Αιγαίου με πλοία στον Πειραιά και λίγο μετά τις 8 το πρωί επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία με προορισμό το Αερινό, όπου έφτασαν λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι και στη συνέχεια έγινε καταγραφή τους από την Αστυνομία.

Οι μετανάστες ανέμειναν για περίπου μια ώρα στην είσοδο του υ και μια ομάδα 65 προσφύγων, κυρίως από τη Συρία, οικογένειες και νεαροί, τελικά αποχώρησαν πεζή και μέσω της ΠΑΘΕ κατευθύνονται προς τη Βόρεια Ελλάδα.

Οι υπόλοιποι 137 παραμένουν στο και πριν λίγη ώρα προσωπικό της 111 Πτέρυγας Μάχης τους πρόσφερε το μεσημεριανό τους γεύμα που αποτελούνταν από μακαρόνια με κιμά, ψωμί και νερό.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες ήταν καλά στην υγεία τους, με εξαίρεση μια περίπτωση μεσήλικα που είχε πατερίτσες, ενώ στο χώρο δεν πήγαν γιατροί της 5ηςΥγειονομικής Περιφέρειας.

α σημειωθεί ότι ότι στο χώρο του κέντρου βρέθηκαν η αεριφερειάρχης Μαγνησίας , ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης ασίκας, αστυνομικοί αφού ολοκλήρωσαν την καταγραφή φυλάσσουν το χώρο, καθώς και εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων. στο χώρο, που είναι περιφραγμένος, εκτός από τις σκηνές υπάρχουν χημικές τουαλέτες, ντουσιέρες και ένα κοντέινερ για την καταγραφή τους, ενώ η 111 Πτέρυγα Μάχης ανέλαβε τη σίτισήαερινό5 τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση