Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αδυνατούν στην Περιφέρεια να εντοπίσουν από πού προέρχεται η δυσοσμία
Αδυνατούν στην Περιφέρεια να εντοπίσουν από πού προέρχεται η δυσοσμία

Αδυνατούν στην Περιφέρεια να εντοπίσουν από πού προέρχεται η δυσοσμία

Αδυνατούν στην Περιφέρεια να εντοπίσουν από πού προέρχεται η δυσοσμία που έχει εξαπλωθεί στο Βόλο.  Οι υπηρεσίες της δεν είναι σε θέση να εντοπίσουν από που προέρχεται η δυσοσμία  εδώ και μήνες, καθημερινά τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αυτό ανέφερε  σήμερα στο  Βόλο  ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός που υπεραμύνθηκε των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας αναφορικά με την ΑΓΕΤ, ενώ  επισήμανε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, είναι υποστελεχωμένες και με μη εξειδικευμένο  προσωπικό.

Το θέμα της δυσοσμίας απασχολεί ιδιαίτερα τους πολίτες του Βόλου, ενώ η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών έχει δεχθεί καταγγελίες από γονείς για αναπνευστικά και άλλα προβλήματα των παιδιών τους.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Αγοραστός, επισήμανε ότι το θέμα είναι σοβαρό, αλλά οι υπηρεσίες της Περιφέρειας δεν μπορούν να δώσουν απάντηση από πού προέρχεται. «Εμείς έχουμε εξαντλήσει όλα τα μέσα. Ελέγχους κάνουμε, έχουμε συνεργαστεί και με τον Δημόκριτο για να κάνουμε επιπλέον ελέγχους. Έχουμε χρηματοδοτήσει επιδημιολογικές μελέτες. Δημιουργούμε το ΚΕΠΠΕ που ελέγχει Αλλά δεν μπορεί σύμφωνα με τις υπηρεσίες μας να ανιχνευθεί η οσμή.

Αν αύριο υπάρξει μία τεχνολογία που να μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, να την υιοθετήσουμε. Αλλά σήμερα δεν μπορούμε να ανιχνεύσουμε από που προέρχεται η οσμή. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κατά τακτά χρονικά διαστήματα, κάνουν ελέγχους, και το βράδυ και το πρωί, αλλά δεν μπορούν να την αποδώσουν κάπου».

Επίσης τόνισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναλαμβάνει την ευθύνη όποτε απαιτείται και έφερε ως παράδειγμα την ΑΓΕΤ. «Οι υπηρεσίες μας πήραν εντολή να βρουν τρόπο να εντοπίσουν την οσμή. Όμως μιλάμε για ελέγχους ενώ δεν έχουμε προσωπικό. Ο κόσμος φεύγει λόγω συνταξιοδότησης, δεν ανανεώνεται το προσωπικό με νέες και σύγχρονες ειδικότητες, με περισσότερα προσόντα και σύγχρονες αντιλήψεις και εργαλεία. Έχει προχωρήσει η επιστήμη. Στην τελευταία συνάντηση με τον κ. Χαρίτση ζητήσαμε πόρους για να μπορούμε να κάνουμε ελέγχους. Την Περιφέρεια την εμπιστεύεται ο κόσμος, αλλά χρειαζόμαστε υπαλλήλους»ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε έργα συντήρησης και ασφαλτόστρωσης του οδικού δικτύου  στην Π.Ε. Μαγνησίας προϋπολογισμού 1.450.000 ευρώ πορχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

 Κώστας Αγοραστός: Η κακονομία, η πολυνομία και η γραφειοκρατία αποτελούν εμπόδια στην υλοποίηση των έργων

Εν τω μεταξύ, τέσσερα νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.450.000 ευρώ ξεκινούν στην Μαγνησία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μετά την υπογραφή των συμβάσεων κατασκευής από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστο.
Τα έργα αφορούν:

 • Ασφαλτικές εργασίες στο Επαρχιακό Δίκτυο Σκοπέλου – Γλώσσας, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ
 • Συντήρηση της Οδού «Αγριά – Δράκεια – Χάνια», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ
 • Συντήρηση Επαρχιακής Οδού Σκιάθου – Κουκουναριών, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ
 • Συντήρηση στο Οδικό Δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων (Ν. Αλοννήσου), προϋπολογισμού 250.000 ευρώ
 • Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι: «Υπογράψαμε σήμερα τέσσερις υποδομής που ενισχύουν την ασφάλεια των συνανθρώπων μας. Το πρώτο έργο αφορά το δρόμο Αγριάς – Δράκειας – Χάνια, το δεύτερο έργο είναι η συντήρηση του οδικού δικτύου στη Σκιάθο (Σκιάθο – Κουκουναριές )και η κατασκευή πεζοδρομίων όπου δίνεται η δυνατότητα, το τρίτο και τέταρτο έργο αφορά τη συντήρηση του επαρχιακού δρόμου στη Σκόπελο και στην Αλόννησο. Όλα τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.450.000 ευρώ.Ακόμη, προχωράμε στο έργο συντήρησης των καυστήρων και ανελκυστήρων στο κτίριο όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

  Τα έργα αυτά συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανάπτυξης καθώς συντηρούν και δημιουργούν ενώ ταυτόχρονα υπάρχει μόχλευση στις τοπικές οικονομίες. Όσο πιο γρήγορα προχωρούν τα έργα τόσο πιο γρήγορα πραγματοποιείται αυτή η μόχλευση τόσο μεγαλύτερα τα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες».

  Παρόντες στην υπογραφή των συμβάσεων ήταν μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Γ. Καλτσογιάννης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αργ. Κοπάνας,  Αθ. Λιούπης, Γ. Ιγγλέσης,Γ. Κίτσιος,Κ. Χαλέβας, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων Κ. Φλαμπούρης και οι ανάδοχοι των έργων.

  -Αντικείμενο έργο «Ασφαλτικές εργασίες στο Επαρχιακό Δίκτυο Σκοπέλου – Γλώσσας

  Οι  εργασίες της μελέτης αφορούν: την άρση καταπτώσεων από κατολισθήσεις, την κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, την κατασκευή οδοστρωσίας και ασφαλτικών, την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, την τοποθέτηση πινακίδων επικινδύνων θέσεων και εργασιών διαγράμμισης. Όλες οι πιο πάνω εργασίες θα γίνουν μέσα στα υφιστάμενα όρια της επαρχιακής οδού Σκοπέλου-Γλώσσας και θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία.

  Αντικείμενο έργο Συντήρηση της Οδού «Αγριά – Δράκεια – Χάνια»:

  Οι  εργασίες της μελέτης αφορούν: την άρση καταπτώσεων από κατολισθήσεις, την επένδυση με σκυρόδεμα τμημάτων της χωμάτινης τάφρου της οδού, τον καθαρισμό υφιστάμενων φρεατίων και οχετών από φερτά υλικά, την αποκατάσταση στρώσεων οδοστρωσίας στα σημεία που η οδός έχει παρουσιάσει βλάβες, την κοπή και απομάκρυνση χόρτων στα ερείσματα των οδών με χρήση αυτοκινούμενου οχήματος – πεζού χειριστή καθώς και με μηχανήματα και εργάτες, την κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, την επισκευή της οδοστρωσίας, νέες ασφαλτικές εργασίες, την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, την τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης και εργασίες διαγράμμισης. Όλες οι πιο πάνω εργασίες θα γίνουν μέσα στα υφιστάμενα όρια της οδού και θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία.

  Αντικείμενο έργου «Συντήρηση Επαρχιακής Οδού Σκιάθου – Κουκουναριών»:

  Αντικείμενο του έργου είναι : α) αποκατάσταση όλης της επιφάνειας της οδού με ασφαλτικό τάπητα,στην θέση, από οδό Παπαδιαμάντη έως την επαρχιακή οδό και μέσω παλαιού Κέντρου Υγείας, β) κατασκευή νέων πεζοδρομίων, διαγράμμιση οδού, συντήρηση σε θέσεις στάσης λεωφορείων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από Σκιάθο έως Κουκουναριές.

  Αντικείμενο έργου Συντήρηση στο Οδικό Δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων (Ν. Αλοννήσου):

  Αντικείμενο του έργου είναι : α) βελτίωση  τμημάτων και σημείων του οδικού δικτύου – σήμανση των τμημάτων βελτίωσης, κατατάσσετε στην κατηγορία DV κατά (ΟΜΟΕ-ΛΚΟΔ) και β) τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας στο οδικό δίκτυο από Πατητήρι  έως Γέρακα, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Νήσου Αλοννήσου, σημεία όπου και όπως αυτά υποδειχθούν, από τον φορέα κατασκευής του έργου.

  PagasitikosNews logo

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

  "Αλιεύοντας" την είδηση