Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Άδωνις Γεωργιάδης: Επικίνδυνη η κυβέρνηση για τη χώρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Επικίνδυνη η κυβέρνηση για τη χώρα

Άδωνις Γεωργιάδης: Επικίνδυνη η κυβέρνηση για τη χώρα

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα στο κέντρο «Μέγαρο»  στο Βελεστίνο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτήρισε επικίνδυνη τη συγκυβέρνηση -ΑΝΕΛ, τοκίζοντας ότι μόνο η ΝΔ μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. Ο  αντιπρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε στον Βόλο σήμερα προκειμένου να παραστεί  στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ ς, παρουσία στελεχών και φίλων της ΝΔ.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο Άδωνις Γεωργιάδης  τόνισε ότι η ΝΔ είναι έτοιμη, αν χρειαστεί να δώσει τη μάχη των εκλογών, αλλά και το ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να «τσιμπάει» στις προκλήσεις της Τουρκίας.

Επίσης είπε  ότι η ΝΔ είναι σε εγρήγορση ενόψει των όποιων πολιτικών εξελίξεων και πρόσθεσε:   «για να δώσουμε  αν χρειαστεί τη μάχη των εκλογών και να την κερδίσουμε με όσο μεγαλύτερο ποσοστό γίνεται. Η αλλαγή έχει καταστεί ανάγκη για τον τόπο, γιατί όπως πάνε τα πράγματα η Ελλάδα βυθίζεται στη μιζέρια και ο λαός στην απόγνωση».

Σε ερώτηση για το πότε εκτιμά ότι θα προκηρυχθούν  εκλογές ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Ο κ. θα κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει στην εξουσία, θα υπογράψει ότι του δώσουν οι δανειστές και οι βουλευτές του θα τα ψηφίσουν όλα. Αυτή τη φορά όμως έχει αργήσει τόσο πολύ κι έχει μεγαλώσει τόσο ο λογαριασμός, που ίσως ούτε η δική του βούληση να μην είναι αρκετή».

Για τις προκλήσεις από την Τουρκία ο αντιπρόεδρος της ΝΔ   ανέφερε ότι  «Η Τουρκία για πολλούς λόγους ψάχνει για καυγά. Εμείς δεν πρέπει να τσιμπάμε. Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι  και καλώ τον υπουργό εθνικής αμύνης να χειρίζεται τα ζητήματα αυτά με ψυχραιμία και σοβαρότητα», ενώ για το αν υπάρχει για να πάει η κυβέρνηση σε δημοψήφισμα, απάντησε: «Ελπίζω να μην υπάρχει τέτοιο . Αν υπάρξει, η ΝΔ δεν πρόκειται να γίνει συνένοχος σε καμία γελοιοποίηση της ς ζωής του τόπου».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο φάκελος για τα capital control τέθηκε στο αρχείο, είπε:  «Το Σύνταγμα προβλέπει ότι αν ένας δικαστικός λειτουργός ερευνά υπόθεση στη οποία εμπίπτει πάνω σε έναν υπουργό δεν έχει κανένα δικαίωμα να εκφέρει άποψη, αλλά αμελλητί διαβιβάζει το φάκελο στη Βουλή. Χρήζει διερευνήσεως ενδεχομένως και πειθαρχικής, γιατί ο συγκεκριμένος εισαγγελέας παραβίασε το Σύνταγμα».

Στη συνέχεια,  ο Άδωνις Γεωργιάδης , μιλώντας στο κομματικό ακροατήριο,  εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση -ΑΝΕΛ, χαρακτηρίζοντάς τους  ανθρωπάκια κι επικίνδυνους για τη χώρα λέγοντας ι πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην χάσουν τις καρέκλες.

Προηγήθηκαν οι τοποθετήσεις πολιτευτών της ΝΔ που τόνισαν ότι η μόνη λύση για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ς Δημ. Νταόπουλος ο οποίος τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι πρέπει να αποχωρήσει η συγκυβέρνηση  και πως η χώρα χρειάζεται μια νέα  μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που θα μιλά τη γλώσσα της αλήθειας.

Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, ενώ αναγνώστηκε και ο χαιρετισμός του γραμματέα  της πολιτικής ς της ΝΔ Λευτ. Αυγενάκη , ο οποίος κάλεσε να συμμετέχουν όλα τα μέλη  στη μεγάλη πολιτική που έρχεται και εξήρε το ρόλο του προέδρου της ΝΔ λέγοντας ότι διασφάλισε την ενότητα της παράταξης , έφερε ανανέωση και αξιολόγηση  και εκσυγχρονισμό , αλλά και συμφωνία αλήθειας.

Επιπλέον , όπως αναφέρθηκε,   έγινε η οικονομική εξυγίανση  του κόμματος, απομένουν κάποιες πινελιές για να ολοκληρωθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ και έχει επιτευχθεί μια συμφωνία αλήθειας με τους αγρότες.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση