Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Αδιάλλακτοι οι αγρότες, «κατεβαίνουν» στην Αθήνα
Αδιάλλακτοι οι αγρότες, «κατεβαίνουν» στην Αθήνα

Αδιάλλακτοι οι αγρότες, «κατεβαίνουν» στην Αθήνα

Αμετακίνητος στην απόφασή του να κατεβάσει τα τρακτέρ αύριο στο της Αθήνας εμφανίστηκε χθες ο επικεφαλής της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, Βαγγέλης Μπούτας, σε Τύπου που έδωσε στην πρωτεύουσα, διεκδικώντας την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού για τους αγρότες. Δήλωσε, μάλιστα, ότι δεν έχει σκοπό να φύγει από την Αθήνα με «άδεια χέρια», τονίζοντας ότι σκοπεύει να παραμείνει τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις ημέρες. Χθες το μεσημέρι, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της κινητοποίησης, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αθηναίων ιώργο Καμίνη, προκειμένου να τον ενημερώσει για το πλαίσιο των κινητοποιήσεων στο κέντρο της πόλης, αρχής γενομένης από αύριο Παρασκευή.

Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος της πόλης, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν μια ειρηνική κινητοποίηση που δεν θα διαταράξει τη ζωή των κατοίκων της πρωτεύουσας. Στο ίδιο κλίμα, ο αγροτοσυνδικαλιστής τόνισε ότι «επιδίωξή μας είναι μια ειρηνική κινητοποίηση και να μην υπάρξει η παραμικρή φθορά στον χώρο που θα πραγματοποιηθεί». Στην Αθήνα θα έρθουν και οι αγρότες από την , χωρίς όμως τα αγροτικά τους μηχανήματα, ενώ αναμένεται με πούλμαν να συγκεντρωθούν αγρότες και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

ωρίτερα, σε Τύπου ωστόσο, είχε διευκρινίσει ότι «εμείς δεν θέλουμε να πάμε σε ένα διάλογο για να μας εκφράσουν τσάι και συμπάθεια». Τόνισε ότι τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου είναι προβλήματα επιβίωσης και συμπλήρωσε ότι «ο αγώνας των αγροτών θα έχει διάρκεια».

Την ίδια στιγμή, τα Τέμπη παραμένουν κλειστά επ' αόριστον, αλλά χθες το βράδυ έπειτα από διαβουλεύσεις άνοιξε το τελωνείο του Προμαχώνα. Οι αγρότες, όμως, στον Εβρο προχώρησαν στον αποκλεισμό του τελωνείου Ορμενίου.

Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών αναμένεται να αποστείλουν στον πρωθυπουργό και στους πολιτικούς αρχηγούς και τη κείμενο με τεκμηριωμένες προτάσεις για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παρς. Το κείμενο έχει υπογραφεί ήδη από περίπου 20 μπλόκα, αλλά γίνεται προσπάθεια να υπάρξει συνεννόηση με περισσότερους εκπροσώπους ώστε να παρουσιαστεί ως κοινή γραμμή, προκειμένου να ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας με την , κάτι που σε κάθε περίπτωση «θα οργανωθεί από βδομάδα και μόνο μετά από επίσημη πρόσκληση από τον πρωθυπουργό». Από την άλλη, ο Βαγγέλης Μπούτας από τη ίκαια διαμήνυσε ότι στα Τέμπη βρίσκονται μεγαλοαγρότες.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση