Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Αδιάλλακτοι οι αγρότες, «κατεβαίνουν» στην Αθήνα
Αδιάλλακτοι οι αγρότες, «κατεβαίνουν» στην Αθήνα

Αδιάλλακτοι οι αγρότες, «κατεβαίνουν» στην Αθήνα

Αμετκίνητος στην πόφασή του να κατεβάσει τα τρακτέρ αύριο στο κέντρο της Αθήνας εμφανίστηκε χθες ο επικεφαλής της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, , σε Τύπου που έδωσε στην πρωτεύουσα, διεκδικώντας την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού για τους αγρότες. Δήλωσε, μάλιστα, ότι δεν έχει σκοπό να φύγει από την Αθήνα με «άδεια χέρια», τονίζοντας ότι σκοπεύει να παραμείνει τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις ημέρες. Χθες το μεσημέρι, στο πλαίσιο της ς της κινητοποίησης, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, προκειμένου να τον ενημερώσει για το πλαίσιο των κινητοποιήσεων στο κέντρο της πόλης, αρχής γενομένης από αύριο Παρασκευή.

Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος της πόλης, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν μια ειρηνική κινητοποίηση που δεν θα διαταράξει τη ζωή των κατοίκων της πρωτεύουσας. Στο ίδιο κλίμα, ο αγροτοσυνδικαλιστής τόνισε ότι «επιδίωξή μας είναι μια ειρηνική κινητοποίηση και να μην υπάρξει η παραμικρή φθορά στον χώρο που θα πραγματοποιηθεί». Στην Αθήνα θα έρθουν και οι αγρότες από την Κρήτη, χωρίς όμως τα αγροτικά τους μηχανήματα, ενώ αναμένεται με πούλμαν να συγκεντρωθούν αγρότες και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Νωρίτερα, σε Τύπου ωστόσο, είχε διευκρινίσει ότι «εμείς δεν θέλουμε να πάμε σε ένα διάλογο για να μας εκφράσουν τσάι και συμπάθεια». Τόνισε ότι τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου είναι προβλήματα επιβίωσης και συμπλήρωσε ότι «ο των αγροτών θα έχει διάρκεια».

Την ίδια στιγμή, τα Τέμπη παραμένουν κλειστά επ' αόριστον, αλλά χθες το βράδυ έπειτα από διαβουλεύσεις άνοιξε το τελωνείο του Προμαχώνα. Οι αγρότες, όμως, στον Εβρο προχώρησαν στον αποκλεισμό του τελωνείου Ορμενίου.

Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών αναμένεται να αποστείλουν στον πρωθυπουργό και στους πολιτικούς αρχηγούς και τη Βουλή κείμενο με τεκμηριωμένες προτάσεις για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παρς. Το κείμενο έχει υπογραφεί ήδη από περίπου 20 μπλόκα, αλλά γίνεται προσπάθεια να υπάρξει συνεννόηση με περισσότερους εκπροσώπους ώστε να παρουσιαστεί ως κοινή γραμμή, προκειμένου να ανοίξει δίαυλος επις με την κυβέρνηση, κάτι που σε κάθε περίπτωση «θα οργανωθεί από βδομάδα και μόνο μετά από επίσημη πρόσκληση από τον πρωθυπουργό». Από την άλλη, ο από τη Νίκαια διαμήνυσε ότι στα Τέμπη βρίσκονται μεγαλοαγρότες.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση