Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αδιαφορεί το ΙΚΑ για τη μερική άρση λογαριασμών του Γηροκομείου Βόλου;
Αδιαφορεί το ΙΚΑ για τη μερική άρση λογαριασμών του Γηροκομείου Βόλου;

Αδιαφορεί το ΙΚΑ για τη μερική άρση λογαριασμών του Γηροκομείου Βόλου;

Το ροκομείο Βόλου ακόμη περιμένει την μερική των λογαριασμών του, μια βδομάδα μετά τα όσα σημειώθηκαν στο Ίδρυμα, όταν το ΙΚΑ προχώρησε σε κατάσχεση των λογαριασμών του και του προέδρου του Π. Πάνου.

Ωστόσο ακόμη δεν προχώρησε- όπως είχε δεσμευτεί την περασμένη εβδομάδα- σε μερική κατάσχεσης των λογαριασμών, προκειμένου να πληρωθούν οι .

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Π. Πάνος δήλωσε ότι αν και το Ίδρυμα έχει πάρει το ΟΚ από τα κεντρικά για την μερική άρση της κατάσχεσης ωστόσο ο διευθυντής του τοπικού Υποκαταστήματος δεν έχει προχωρήσει στην αποδέσμευση των χρημάτων.

Μάλιστα δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι μια βδομάδα μετά δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα κι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, ενώ δεσμευμένος είναι και ο προσωπικός του λογαριασμός.

Το ροκομείο

 

Το Γηροκομείο Βόλου επιθυμεί να ενημέρωσει τους πολίτες του Βόλου, για τα εξής: Μετά από το ενδιαφέρον που – προς τιμήν τους – έδειξαν όλοι οι βουλευτές και τοπικοί φορείς του ομού μας και ιδιαίτερα οι κ.κ. Μπαλλής και Μεϊκόπουλος, κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Κ.Ε.Α.Ο Αθηνών, αλλά και ο ίδιος ο Διοικητής του Ι.Κ.Α κ. Καλαματιανός .

Συγκεκριμένα μας έδειξαν τον δρόμο προς την μερική άρση της κατάσχεσης και κατ' επέκταση της δέσμευσης των λογαριασμών του Ιδρύματος, με σκοπό την πληρωμή του προσωπικού και την τροφοδοσία για τη σίτιση των διαβιούντων ηλικιωμένων. Συλλέγησαν και απεστάλησαν προς το Ο Αθηνών, όλα τα δικαιολογητικά που ζητήθηκαν και κατατέθηκαν τα επιπλέον χρήματα στους ήδη δεσμευμένους λογαριασμούς μας.

Μετά από αξιολόγηση των δικαιολογητικών μας, απεστάλη διαβιβαστικό, βάσει του άρθρου 30 του Κ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το ν. 2648/1998 και ενημερώθηκε ο Διευθυντής του ΙΚΑ Βόλου κ. Βάμβας ότι δύναται να προβεί σε μερική άρση της δέσμευσης των λογαριασμών μας . Άλλωστε , όπως η σημερινή Διοίκηση του Ιδρύματος, κατόρθωσε να αποπληρώσει την οφειλή του προς την Εφορία, η οποία προηγείται κατά το όμο, έτσι και δρομολόγησε την αποπληρωμή της οφειλής του προς το ΙΚΑ , την οποία «κληρονόμησε» από προηγούμενες διοικήσεις.

Όμως ο Διευθυντής του ΙΚΑ, κ. Βάμβας , αρνείται να προβεί στην μερική αυτή άρση, που αφορά μόνο στην μισθοδοσία του τρέχοντος μήνα,  δηλώνοντας την αδυναμία του, φοβούμενος την πίεση από επιχειρήσεις ιδιωτών προς αντίστοιχες αποδεσμεύσεις. Παράλληλα η αρνητική του αυτή απάντηση , κοινοποιήθηκε στο Ο Αθηνών, όπου ακόμα και εκεί προκάλεσε αντίστοιχη έκπληξη.

Απευθυνόμαστε και στον κ. Διευθυντή του ΙΚΑ Βόλου και του επισημαίνουμε : Κύριε Διευθυντά του Ι.Κ.Α Βόλου, το Γηροκομείο δεν είναι ιδιώτης, είναι Ίδρυμα. Οι ηλικιωμένοι δεν είναι πελάτες, αλλά φιλοξενούμενοι, σε μία δομή που θα έπρεπε να στηρίζεται από το Κράτος, προς όφελος των συμπολιτών στους οποίους ανήκει.

Τέλος, ευχαριστούμε εκ νέου τους προαναφερθέντες βουλευτές και τοπικούς φορείς, αλλά και τον κ. Καλαματιανό, ο οποίος δεσμεύτηκε σήμερα να βρει το νομικό πλαίσιο που θα επιτρέψει στο Ιδρυμά μας να συνεχίσει το έργο του και να προσφέρει, όπως άλλωστε είναι και ο διαβεβαιώμενος σκοπός του.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση