Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αχ. Μπέος: Θα διανοιγεί η Καραμπατζάκη 
Αχ. Μπέος: Θα διανοιγεί η Καραμπατζάκη 

Αχ. Μπέος: Θα διανοιγεί η Καραμπατζάκη 

Η  διάνοιξη  της οδού Καραμπατζάκη θα γίνει επί δημαρχίας του  τόνισε στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ο  .

Όπως  εξήγησε   οι κάτοικοι της περιοχής κατάφεραν και πήραν, παραπλανώντας το Δικαστήριο, προσωρινή διαταγή, που απαγορεύει προσωρινά  το κλάδεμα των δένδρων και ο Δήμος Βόλου κατέθεσε αίτηση αναστολής, που θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στον Άρειο Πάγο.

Μάλιστα  ρώτησε τους δημοτικούς συμβούλους αν θέλουν να γίνει το που σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή ή να υπάρχουν δύο τετράγωνα προνομιούχοι.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χαυτούρας, τάχτηκε υπέρ της συνέχισης του υ, λέγοντας  να μην υπάρχουν δύο μέτρα και σταθμά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία (με αρνητική ψήφο του συμβούλου της ΛΑΣ Θ. Τσαλούχα) τον καθορισμό αμοιβής πληρεξουσίου δικηγόρου προς υποστήριξη της με αριθμ. κατάθ. ΕΔ 126/2019 Αίτηση Αναστολής (ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας) με τη συνημμένη σ' αυτό από 10/05/2019 Προσωρινή Διαταγή της Προέδρου του Δ' Τμήματος του Σ.Τ.Ε.

 

Η αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού

Εν τω μεταξύ κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το έργο αναβάθμισης του ηελεκτροφωτισμού, με αρνητικές ψήφους των Θ. Τσαλούχα και του ανεξάρτητου Θεολ. Διαμαντένια.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η  συγκρότηση επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών και αξιολόγησης προσφορών για παροχή  υπηρεσιών ανεξάρτητου συμβούλου υποστήριξης του Δήμου στις ενεργειακής αναβάθμισης – αυτοματοποίησης συστημάτων ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων – με εξοικονόμηση ενέργειας στο Δήμο Βόλου, ενδεικτικού προϋπολογισμού 300.000 € χωρίς Φ.Π.Α.

Ο σύμβουλος της ΛΑΣ Θ. Τσαλούχας,  είπε ότι είναι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού και διαφωνεί ο Δήμος να βάλει εργολάβο για να φάει και αυτός λεφτά.

Ο είπε ότι είναι ιδεολογία του και ρώτησε με ποιο τρόπο ιδιωτικοποιείται το δημόσιο αγαθό, με τον κ. Τσαλούχα  να απαντά  ότι θα μπορούσε αυτή η δουλειά να γίνει από τον Δήμο.

«Ο Δήμος Βόλου πληρώνει 2,5 εκ. € περίπου τον χρόνο σε ρεύμα και ταυτόχρονα έχει όλη τη συντήρηση. Τα τελευταία χρόνια με την έλλειψη προσωπικού καίγεται μια λάμπα και μπορεί να αλλαχθεί μετά από μήνες. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης 18.000 λαμπτήρες θα αλλαχθούν και ο Δήμος όχι μόνο δεν χάνει αλλά θα κερδίζει. Οι πολίτες δεν θα δώσουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω για 12 χρόνια.  Για την έγκριση για τον ειδικό σύμβουλο, πείτε μου έναν ειδικό από το Δήμο Βόλου που θα μπορούσε να ελέγξει», απάντησε ο δήμαρχος.

Ο Θ. Τσαλούχας επέμεινε ότι το έργο θα μπορούσε να γίνει από τον Δήμο αν γινόταν προσλήψεις, με τον Αχ. Μπέο να του απαντά ότι προσλήψεις δεν επιτρέπονται και η παράταξή του πήρε την απάντηση στις εκλογές από τον κόσμο, που μπορεί να καταλάβει την αλήθεια.

Αντιπαράθεση για την επιχορήγηση πολιτιστικών – αθλητικών συλλόγων

Επιπλέον στη συνεδρίαση υπήρξε έντονη μεταξύ της πλειοψηφίας και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Θεολόγου Διαμαντένια, για το θέμα επιχορήγησης πολιτιστικών – αθλητικών, συλλόγων και σωματείων.

Ο   Θεολ. ρώτησε αν αυτό το γαϊτανάκι των οργανισμών θα χρηματοδοτείται από τον Δήμο  και  αν οι σύλλογοι προσκομίζουν τα απαραίτητα τιμολόγια.

Απαντώντας ο  Αχ. Μπέος είπε ότι η Δημοτική Αρχή θα επιχορηγεί κάθε χρόνο τα σωματεία και επειδή η Δημοτική Αρχή έχει να επιτελέσει σημαντικό έργο από τον Σεπτέμβριο, τις ίδιες απαντήσεις θα δίνει αν εξακολουθήσουν οι μειοψηφίες να έχουν την ίδια στάση.

«Αυτή είναι  η πραγματικότητα. Πρόεδροι συλλόγων ήταν και υποψήφιοι μαζί σας.  Πως γίνεται όλες οι να έγιναν την ίδια ημέρα.  Εδώ υπάρχει ένα κόστος κοντά στις 70.000 € και δεν θέλετε να καταλάβετε. Ελέγχονται»  ρώτησε ο Θ. .

Απαντώντας ο Αχ. Μπέος, είπε ότι τα ποσά ελέγχονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο και αν οι αποφάσεις δεν είναι σύμφωνες με το νόμο, δεν τις υπογράφουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατήγγειλε αφισοκόλληση

Το γεγονός ότι ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θεολόγος Διαμαντένιας κολλούσε αφίσες στη Ν. Αγχίαλο, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, κατήγγειλε ο Κοιμητηρίων Χρήστος Στεφόπουλος, προκαλώντας την αντίδραση του δημοτικού συμβούλου.

Πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Χρ. Στεφόπουλος δήλωσε ότι μεταξύ των δημοτικών συμβούλων υπάρχει ένας που κολλούσε αφίσες. Σε ερώτηση ποιόν εννοούσε, διευκρίνισε ότι πρόκειται για τον κ. Διαμαντένια.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, που του ζήτησε να ανακαλέσει και αν δεν το κάνει, θα καταθέσει μήνυση σε βάρος του.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση