Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αχ. Μπέος: “Δεν θα γίνει η μονάδα παραγωγής SRF-RDF στο Βόλο”
Αχ. Μπέος: “Δεν θα γίνει η μονάδα παραγωγής SRF-RDF στο Βόλο”

Αχ. Μπέος: “Δεν θα γίνει η μονάδα παραγωγής SRF-RDF στο Βόλο”

“Πυρ” κατά πάντων για ακόμη μια φορά εξαπέλυσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος με αφορμή την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας RDF-, σχετικά με την γνωμοδότηση υπαλλήλου του υπουργείου Περιβάλλοντος που απορρίπτει τη μελέτη που συνέταξε ο Δήμος Βόλου σχετικά με την δημιουργία της συγκεκριμένης μονάδας που αναφέρει πως η μελέτη δεν είναι σύννομη με τον εθνικό σχεδιασμό.

Ο κ. Μπέος σημείωσε, παρουσία δημοτικών συμβούλων και υποψηφίων της παράταξης του, ότι η Δημοτική Αρχή είναι έτοιμη να μην προχωρήσει στην κατασκευή της παραπάνω μονάδας σε περίπτωση που διασφαλιστεί από την κεντρική πως δεν θα επιβληθούν βαριά πρόστιμα από την Ε.Ε. σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί.

Επιτέθηκε σε στελέχη και μέλη του χαρακτηρίζοντας τους ως “Μίκυ Μάους”, αλλά και σε εκδότες τοπικών που όπως ισχυρίστηκε θέλουν να χειραγωγήσουν την κοινή για να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Σημείωσε πως η γνωμοδότηση της υπαλλήλου του υπουργείου δεν έχει φτάσει ακόμα επίσημα στο Δήμο Βόλου, την στιγμή που πριν από λίγους μήνες ο υπουργός κ. Φάμελλος είπε ότι είναι σύμφωνος με την κατασκευή της ΜΕΑ.

Ανέφερε ότι ο δήμος κατέθεσε τη μελέτη στην Περιφέρεια, σύμφωνα με εντολές και τον εθνικό σχεδιασμό, ενώ αναρωτήθηκε γιατί υπάρχουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά όταν ίδια μονάδα κατασκευάζεται στο ραμματικό και στο Σχιστό στην Αττική από τον ίδιο μελετητή.

Προανήγγειλε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν στην δημιουργία της μονάδας – RDF αλλά συμπλήρωσε πως όταν έρθουν εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα ποιος θα τα πληρώσει.

“Πως επιτρέπουν κάθε μέρα να ξεφορτώνονται τόνοι rdf, επιτρέπεται ή όχι το εναλλακτικό καύσιμο και δεν επιτρέπουν να γίνει μονάδα που θα ελέγχει τι παράγει;” ρώτησε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και πρόσθεσε πως η μελέτη που συνέταξαν επιστήμονες που συνεργάζονται με το δήμο εστάλη στο υπουργείο εδώ και 10 μήνες, χωρίς  όμως να δοθεί κάποια απάντηση.

Συμπλήρωσε πως είναι δυνατό να δοθεί γνωμοδότηση από την υπάλληλο του υπουργείου μέσα σε δύο ημέρες όταν η μελέτη είναι χιλιάδες σελίδες, αφού εστάλη την περασμένη Παρασκευή και χρεώθηκε την Τρίτη 12 Μαρτίου στη συγκεκριμένη υπάλληλο.

Τόνισε ότι αυτό που ενδιαφέρει είναι το μέλλον της πόλης και όχι αν θα γίνει το εργοστάσιο.

“Ο Βόλος κοιτάει μπροστά και είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε το μέλλον, είναι ξεκάθαρο ότι παγκοσμίως έχει προωθηθεί το εναλλακτικό καύσιμο.

Εμείς κάναμε το ίδιο με την και αν οι αρμόδιοι έχουν άλλη άποψη, να μας πουν τι θέλουν να κάνουμε.

Θα στείλουμε μια εμπεριστατωμένη θέση του Δήμου ότι αν δεν έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον και δεν κληθεί να πληρώσει πρόστιμα, δεν κάνει τίποτα και τα 40 εκ. € να πάνε στους φτωχούς. Εμείς λειτουργούμε με γνώμονα το καλό των πολιτών” ο κ. Μπέος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση