Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Αχ. Μπέος: “Δεν θα γίνει η μονάδα παραγωγής SRF-RDF στο Βόλο”
Αχ. Μπέος: “Δεν θα γίνει η μονάδα παραγωγής SRF-RDF στο Βόλο”

Αχ. Μπέος: “Δεν θα γίνει η μονάδα παραγωγής SRF-RDF στο Βόλο”

“Πυρ” κατά πάντων για ακόμη μια φορά εξαπέλυσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος με αφορμή την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας RDF-, σχετικά με την γνωμοδότηση υπαλλήλου του υπουργείου Περιβάλλοντος που απορρίπτει τη μελέτη που συνέταξε ο Δήμος Βόλου σχετικά με την της συγκεκριμένης μονάδας που αναφέρει πως η μελέτη δεν είναι σύννομη με τον εθνικό σχεδιασμό.

Ο κ. Μπέος σημείωσε, παρουσία δημοτικών συμβούλων και υποψηφίων της παράταξης του, ότι η Δημοτική Αρχή είναι έτοιμη να μην προχωρήσει στην κατασκευή της παραπάνω μονάδας σε περίπτωση που διασφαλιστεί από την κεντρική εξουσία πως δεν θα επιβληθούν βαριά από την σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί.

Επιτέθηκε σε στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας χαρακτηρίζοντας τους ως “Μίκυ Μάους”, αλλά και σε εκδότες τοπικών ΜΜΕ που όπως ισχυρίστηκε θέλουν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη για να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Σημείωσε πως η γνωμοδότηση της υπαλλήλου του υπουργείου δεν έχει φτάσει ακόμα επίσημα στο Δήμο Βόλου, την στιγμή που πριν από λίγους μήνες ο υπουργός κ. είπε ότι είναι σύμφωνος με την κατασκευή της ΜΕΑ.

Ανέφερε ότι ο δήμος κατέθεσε τη μελέτη στην Περιφέρεια, σύμφωνα με εντολές και τον εθνικό σχεδιασμό, ενώ αναρωτήθηκε γιατί υπάρχουν διαφορετικά και σταθμά όταν ίδια μονάδα κατασκευάζεται στο Γραμματικό και στο Σχιστό στην Αττική από τον ίδιο μελετητή.

Προανήγγειλε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν στην της μονάδας – RDF αλλά συμπλήρωσε πως όταν έρθουν εκατομμύρια ευρώ σε ποιος θα τα πληρώσει.

“Πως επιτρέπουν κάθε μέρα να ξεφορτώνονται τόνοι rdf, επιτρέπεται ή όχι το εναλλακτικό καύσιμο και δεν επιτρέπουν να γίνει μονάδα που θα ελέγχει τι παράγει;” ρώτησε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και πρόσθεσε πως η μελέτη που συνέταξαν επιστήμονες που συνεργάζονται με το δήμο εστάλη στο υπουργείο εδώ και 10 μήνες, χωρίς  όμως να δοθεί κάποια απάντηση.

Συμπλήρωσε πως είναι δυνατό να δοθεί γνωμοδότηση από την υπάλληλο του υπουργείου μέσα σε δύο ημέρες όταν η μελέτη είναι χιλιάδες σελίδες, αφού εστάλη την περασμένη Παρασκευή και χρεώθηκε την Τρίτη 12 Μαρτίου στη συγκεκριμένη υπάλληλο.

Τόνισε ότι αυτό που ενδιαφέρει είναι το της πόλης και όχι αν θα γίνει το εργοστάσιο.

“Ο Βόλος κοιτάει μπροστά και είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε το , είναι ξεκάθαρο ότι παγκοσμίως έχει προωθηθεί το εναλλακτικό καύσιμο.

Εμείς κάναμε το ίδιο με την Περιφέρεια Αττικής και αν οι αρμόδιοι έχουν άλλη , να μας πουν τι θέλουν να κάνουμε.

Θα στείλουμε μια εμπεριστατωμένη θέση του Δήμου ότι αν δεν έχει επιπτώσεις στο και δεν κληθεί να πληρώσει πρόστιμα, δεν κάνει τίποτα και τα 40 εκ. € να πάνε στους φτωχούς. Εμείς λειτουργούμε με γνώμονα το καλό των πολιτών” κατέληξε ο κ. Μπέος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τη ζωή του στην άσφαλτο άφησε 45χρονος ποδηλάτης - https://t.co/AgwbeIssD3 -

  • Καταστράφηκε ολοσχερώς εν κινήσει φορτηγάκι στη ΒΙΠΕ Βόλου - https://t.co/10jjA4fR9E -

  • Σύλληψη 30χρονου με αεροβόλο σε πάρκο του Βόλου - https://t.co/HkZXVVktEv -

"Αλιεύοντας" την είδηση