Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αχ. Μπέος: “Αμαρτωλή η ΔΕΥΑΜΒ”
Αχ. Μπέος: “Αμαρτωλή η ΔΕΥΑΜΒ”

Αχ. Μπέος: “Αμαρτωλή η ΔΕΥΑΜΒ”

Κατά μερίδας δημοσιογράφων κι εκδοτών, στράφηκε, κατά την προσφιλή του τακτική, εκ νέου σήμερα ο δήμαρχος, κατηγορώντας τους για παραπληροφόρηση, ενώ χαρακτήρισε “αμαρτωλή” τη ΔΕΥΑΜΒ.

Σε σημερινή Τύπου αναφέρθηκε στην υπόθεση της ΕΡΛ, που διεκδικεί περί τα 10 εκ. ευρώ, λέγοντας: “Το 2014 που αναλάβαμε ως δημοτική αρχή παραλάβαμε τελεσίδικη απόφαση της Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Ζητούσαμε έργα και οι υπάλληλοι τα έψαχναν γιατί κανένας προηγούμενος δεν τα είχε ζητήσει. Η επιτροπή Ξηρακιά αποδείχθηκε παράνομη από το Εφετείο Λάρισας. Με την παράνομη επιτροπή ενίσχυσαν τη θέση τους. Κατά τους υπαλλήλους κάλεσαν τον κ. Ξηρακιά ως πρόεδρο της Επιτροπής να υπογράφει την παραλαβή εργασιών και δεν υπέγραψε, με αποτέλεσμα η υπόθεση να συνεχίζεται”>

Επίσης είπε ότι στις 22 – 5 – 2018 κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά 220 σελίδες με αποδεικτικά έγγραφα στην Εισαγγελία Βόλου, με κοινο στην Εισαγγελία Διαφθοράς και στην σχετική επιτροπή στις Βρυξέλλες κατά υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜΒ, της ΕΡΗΛ και κατά παντός άλλου υπευθύνου. Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους που αδιαφορούσαν οι προηγούμενοι πολιτικοί προϊστάμενοι. Από το 2014 έχουμε καταθέσει 32 μηνύσεις και αγωγές δικαστήρια για να προασπίσουμε τα ΔΕΥΑΜΒ, ενώ για το 1.400.000 ευρώ καταθέσαμε μήνυση κι αγωγή στην τράπεζα Πειραιώς και ζητάμε 6,5 εκ. ευρώ. Για τα 3 εκ.ευρώ που λένε ότι αποδεχόμαστε είναι ψέματα, γιατί έχουμε καταθέσει αγωγή που επιφυλασσόμαστε”.

Ο Αχ. Μπέος καταφέρθηκε κατά του προκατόχου του Π.Σκοτινιώτη λέγοντας: “Ό,τι πιο σκοτεινό υπηρέτησε με γνώμονα όχι την πόλη του και να σεβαστεί τους ψήφους, είναι ο Πάνος Σκοτινιώτης, ο περιθωριακός γαμπρός που τον έκαναν πολιτικό. Το 2011 έδωσε 1 εκ. ευρώ για συμβιβασμό με την ΕΡΓΗΛ για να μην προχωρήσει η διαδικασία ενώ θα μπορούσε να κάνει αίτηση αναστολής. Είναι πολιτικός απατεώνας και το 1εκ. που έδωσε στην ΕΡΓΗΛ το διαπραγματεύτηκε μόνος του, χωρίς να υπάρχει απόφαση είτε του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΒ ή του Δημοτικού Συμβουλίου. Αν διαφωνεί ας μου κάνει μήνυση. Διακόσιες οικογένειες σε αυτή την πόλη τα κουκούλωναν όλα.”

Για το θέμα λύσης κι εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ επανέλαβε: “Εμείς είπαμε να τεθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και να περιέλθει στο Δήμο. Αυτή η λύση είναι ό,τι καλύτερο για να προστατέψει τα συμφέροντα των πολιτών και της επιχείρησης, για να αποφύγουμε την είσπραξη. Οι δικαστές μέχρι σήμερα στάθηκαν στο γράμμα του όμου, ενώ για τους προκατόχους του τόνισε: “Αυτοί οι αθεόφοβοι δεν έκαναν ούτε μια επιτροπή να αναζητήσουν τις ευθύνες.”

Επίσης καταφέρθηκε κατά πολιτών που συγκεντρώθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, όπου προκλήθηκαν επεισόδια, λέγοντας ότι στην αίθουσα δεν υπήρχαν μπράβοι. “Είχαμε κοπρίτες, αληταράδες με αλογοουρές, με σκουλαρίκια στη μύτη και τατουάζ και 5-6 κυρίες που βαριόντουσαν να μαγειρέψουν.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο φιάσκο γιατί ο λαός του Βόλου έχει εμπιστοσύνη τόσο στο δήμαρχο και στη Δ.Α. και ξέρουν την αλήθεια.” Για τις συλλήψεις είπε ότι έγιναν αυτεπάγγελτα και πως θα υποβληθούν μηνύσεις κατά των ηθικών αυτουργών -όπως τους χαρακτήρισε- των κ.κ. Κανελλή, Κλημόπουλο και Γαλανόπουλο και σε άλλους.

Aκόμη είπε ότι θα υποβληθεί μήνυση κι αγωγή της ΔΕΥΑΜΒ σε βάρος των συκοφαντών, σημειώνοντας ότι μετά το πρόβλημα που διαπίστωσε αποφάσισε να γίνει δεύτερος αγωγός By pass.

“Σήμερα καλούσαν στο facebook για να χαλάσουν τη φιέστα του Μπέου. Καμία φιέστα. Δημιουργούμε. Κάνουμε έργα, για ένα αύριο λαμπρό για την πόλη μας. Έρχονται πάρα πολλά. Ό,τι και να ειδοποιείτε τελειώσατε. Εσείς θα φύγετε από την πόλη γιατί είστε λίγοι”, ανέφερε , ενώ κατήγγειλε ότι δύο άτοκα τον παρακολουθούσαν και ότι για το περιστατικό έκανε αναφορά στην Ασφάλεια.

“Είμαι έτοιμος να αποδεχτώ την βούληση των πολιτών μέσα από δημοκρατική διαδικασία κι όχι μέσα από μπαχαλάκηδες” κατέληξε.

Για τον κυκλικό κόμβο

Για τον κυκλικό κόμβο στη Γρ. Λαμπράκη που παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία, αλλά το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 20 ημέρες ανέφερε: “Βγήκε εκτός προγραμματισμού η μελέτη για τους κυκλικούς κόμβους και χρειάστηκε συμπληρωματική σύμβαση. Αφού ξεπεράσαμε τον σκόπελο του πολέμου με τον ΟΣΕ και τις γραμμές του ΟΣΕ στον τρίτο κυκλικό κόμβο πάμε στο Ελεγκτικό Συμβούλιο κι απορρίπτει το αίτημα της συμπληρωματικής σύμβασης , ύψους 350.000 ευρώ για να δημιουργήσει πρόβλημα στο έργο. Αλλά το έργο δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία και και θα ολοκληρωθεί σε 15 – 20 ημέρες και θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τον Ιανουάριο θα σταματήσουν να ενοχλούν και θα ξεκινήσει κι ο τέταρτος κόμβος.

Επιλογή Ευθύνης και Π. Σκοτινιώτης: «τράπηκαν και τα ψέματα»…

Σχολιάζοντας τη σημερινή -παραλήρημα του κ. Μπέου, καθώς και την πρώτη τηλεοπτική του «εκπομπή» της νέας -και τελευταίας- σεζόν, η παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» και ο τέως δήμαρχος Βόλου, Π. Σκοτινιώτης, σε κοινή τους ανακοίνωση, αναφέρουν τα εξής: «Ακούγοντας κάποιος τη σημερινή συνέντευξη-παραλήρημα του κ. Μπέου, καθώς και την πρώτη τηλεοπτική του «εκπομπή» της νέας -και τελευταίας- σεζόν, δεν μπορεί παρά να τού ‘ρθει στο νου η φράση του Μενέλαου Λουντέμη, στο βιβλίο του «Οδός Αβύσσου, αριθμός 0»: «Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μια και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τά ‘λεγαν».

Ο κ. Μπέος αυτό που, για μια ακόμη φορά, απέδειξε, είναι η απόλυτη πολιτική ξεδιαντροπιά ενός ανθρώπου που πιάνεται να λέει τερατώδη ψέματα και απλώς υπερθεματίζει με ακόμη περισσότερα ψέματα.

Δεν πρόκειται, φυσικά, να ασχοληθούμε μαζί του. Τον έχουν πάρει, άλλωστε, χαμπάρι ακόμη και οι πέτρες πια. Κι εννοείται πως η Δικαιοσύνη θα έχει πολλή δουλειά να κάνει. Όση πάντως βρωμιά κι αν εκστομίσει, το μόνο βέβαιο είναι πως η προηγούμενη δημοτική αρχή (Σκοτινιώτη) θα καταγραφεί ως εκείνη που, στα τρία χρόνια και τρεις μήνες της θητείας της στη ΔΕΥΑΜΒ, αποκάλυψε το επιμελώς κρυμμένο «» και τεκμηρίωσε τις διεκδικήσεις της δημοτικής Επιχείρησης. Ενώ η δημοτική αρχή Μπέου θα καταγραφεί ως εκείνη που, στα μέχρι τώρα ήδη τέσσερα χρόνια της θητείας της, το έχει και πάλι καταχωνιάσει.

Γι' αυτό και -«χέρι-χέρι» ουσιαστικά με την ΕΡΓΗΛ- στοχοποιεί συστηματικά και με απίστευτο μίσος, όχι την δημοτική περίοδο κατά την οποία δημιουργήθηκε το σκάνδαλο, αλλά τη δημοτική περίοδο κατά την οποία αποκαλύφθηκε, δηλαδή την προηγούμενη δημοτική αρχή και ιδιαίτερα τα στελέχη της, που με τεράστιο προσωπικό κόστος σήκωσαν το βάρος της αποκάλυψης, όπως ο Ηλ. Ξηρακιάς.

Γι' αυτό και κάνει «γαργάρα» την αυθαίρετη και σκανδαλώδη αναγνώριση, ότι δήθεν το 30,62% του ποσού που επιδικάστηκε στην ΕΡΓΗΛ (δηλαδή κάποια εκατομμυριάκια) αντιστοιχεί σε υπερσυμβατικές εργασίες που έχουν δήθεν εκτελεστεί.

Τον αφήνουμε, λοιπόν, να συνεχίσει να κυλιέται στη λάσπη. Συντριπτική, άλλωστε, απάντηση στις χιλιοειπωμένες αθλιότητές του δίνουν τα δικόγραφα που έχουν υπογράψει και καταθέσει οι δικοί του δικηγόροι. Δεν μένει παρά να μηνύσει κι εκείνους…

Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου -και όσα προηγήθηκαν και όσα ακολούθησαν- αποτέλεσε μια βαριά και χωρίς επιστροφή πολιτική, κοινωνική και ηθική ήττα για τη δημοτική αρχή. Και μια μεγάλη πολιτική και ηθική νίκη της πραγματικής αντιπολίτευσης και της τοπικής κοινωνίας, που ματαίωσαν τη μεθόδευση της δημοτικής αρχής για διάλυση της ΔΕΥΑΜΒ.

Η πόλη ζει τους τελευταίους μήνες μιας παρωδίας, η οποία ολοκληρώνεται όπως ακριβώς ξεκίνησε: βουτηγμένη στη λάσπη, στο θράσος, στο παραμύθι, στη φαυλότητα, στην ανομία, στον λαϊκισμό, στον πολιτικό κυνισμό, στη μισαλλοδοξία, στην προβοκάτσια, στην ξιπασιά, στα νταηλίκια, στο «παρακράτος», στην ισοπέδωση θεμελιωδών αξιών και θεσμών. Συνεντεύξεις σαν τις σημερινές μόνον αηδία και αγανάκτηση προκαλούν πλέον.

Δεν προσφέρονται ούτε καν για ασκήσεις θάρρους. Άλλωστε, ο μόνος που τους έχει πια απομείνει είναι ένας αποκαμωμένος θίασος, ο οποίος χειροκροτεί μια παράσταση που θα κατέβει χωρίς κοινό και μέσα στην ντροπή και την απόλυτη απαξίωση.»

Απάντηση Ηλία Ξηρακιά

Στην σημερινή συνέντευξη τύπου, που συνεχίστηκε στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού ΤΡΤ ο Α. Μπέος, πέρα από τις ύβρεις και τις χυδαιότητες που τον χαρακτηρίζουν στο πανελλήνιο, είπε μεταξύ άλλων για το θέμα της ΕΡΓΗΛ, ένα χονδροειδές ψέμα, έκανε μια κυνική ομολογία κι έδειξε τη μικροψυχία ενός καθεστώτος απέναντί μου ως ανθρώπου που είχε την πρώτη ευθύνη για την αποκάλυψη του σκανδάλου ΕΡΓΗΛ ως πρόεδρος αρμόδιας Επιτροπής.

Το χονδροειδές ψέμα

Είπε λοιπόν ότι «ο Ξηρακιάς, όπως του είπαν κάποιοι της ΔΕΥΑΜΒ, το 2012 ενώ είχαν έτοιμο το πρωτόκολλο παραλαβής αυτός δεν το υπέγραψε έγκαιρα και γι' αυτό έγινε αυτοδίκαιη παραλαβή».

Είναι χονδροειδές ψέμα διότι σύμφωνα με το φάκελο (τα έγγραφα !!) το έργο κατασκευάσθηκε ήδη από το 2007 και η αυτοδίκαιη παραλαβή του έγινε στις 17.4.2009 παρά την όχληση της εργολήπτριας προς τη ΔΕΥΑΜΒ, στις 17-3-2009, «ελάτε να παραλάβουμε το έργο».

Στις 13-4-2019 η Περιφέρεια με την αρ. 4348 απόφαση της συγκροτεί επίσης επιτροπή Παραλαβής (ήταν έργο ΕΣΠΑ) η οποία ποτέ δεν λειτούργησε.

Η δική μου Επιτροπή συγκροτήθηκε στις 7-8-2012, όταν κανείς δεν ήξερε για το μεγάλο σκάνδαλο και παρέδωσε το πόρισμά στις 29-3-2013. Η αγωγή για την επιστροφή των 6 εκ που αχρεωστήτως καταβληθέντων έγινε αμέσως, από το νομικό της Επιχείρησης σε στενή συνεργασία με το σημερινό πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου τους οποίους ο Μπέος απομάκρυνε με την εγκατάστασή του.

Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ

Είπε σε σχετική ερώτηση ότι η εκτίμησή του είναι ότι η ΕΡΓΗΛ θα καταφέρει να πάρει τα χρήματα που διεκδικεί.

Πράγματι οι τριάντα δύο(32!!) νομικές ενέργειες που έκανε ήταν άσφαιρες διότι η ΔΕΥΑΜΒ είχε ένα και μονό όπλο το οποίο ο Μπέος φρόντισε να ακυρώσει κι ήταν η αγωγή επιστροφής των έξι(6) εκ που παράνομα εισέπραξε από την ΕΡΓΗΛ.

Η εκδίκαση της αγωγής είχε προσδιοριστεί για τις 15-2-2015 αλλά εκδικάστηκε τρία χρόνια αργότερα γιατί ανακλήθηκε και επανακατατέθηκε 3 ή 4 φορές, από τη νέα ΔΑ προκειμένου να γίνουν διαπραγματεύσεις (δηλώσεις του στο ΔΣ Βόλου). Το ερώτημα είναι αμείλικτο γιατί;

Η μικροψυχία ενός καθεστώτος

Δεν ζήτησα επαίνους από κανέναν, παρά του ότι έχω τη βασική ευθύνη στην αποκάλυψη του – ΔΕΥΑΜΒ, γιατί απλά κάναμε το καθήκον μας απέναντι στην πόλη.

Τέσσερα χρόνια τώρα, συστηματικά και σε όλες τις ανακοινώσεις της νέας Δ.Α., όλες οι αναφορές γίνονται στην πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ (το οποίο απομάκρυνε από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ) λες και δεν προηγήθηκε η αποκάλυψη του σκανδάλου από την Επιτροπή μου και η τεκμηρίωση του από στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ.

Το ΤΕΕ κλήθηκε με δική μου προτροπή για να επιβεβαιώσει, μετά την ΕΒΕΤΑΜ, το μέγεθος του σκανδάλου

Γι' αυτό και η αίτηση προς το ΤΕΕ, την οποία έχω επανειλημμένα δημοσιεύσει υπογράφεται από τον Π. Σκοτινιώτη κι όχι από τη σημερινή Δ.Α.

Καταλαβαίνω ότι ενοχλώ με τις παρεμβάσεις μου αλλά τέτοια μικροψυχία όταν μάλιστα έχω στην πλάτη μου αγωγή της ΕΡΓΗΛ, για 300.000 ευρώ, και μηνυτήρια αναφορά μαζί με πολλά στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ;

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση