Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αχ. Μπέος: Θα συνεχιστεί το έργο μας ακόμη κι αν τεθώ σε αργία
Αχ. Μπέος: Θα συνεχιστεί το έργο μας ακόμη κι αν τεθώ σε αργία

Αχ. Μπέος: Θα συνεχιστεί το έργο μας ακόμη κι αν τεθώ σε αργία

“Για να τεθώ σε από τα καθήκοντά μου πρέπει το βούλευμα να είναι αμετάκλητο» τόνισε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος σε Τύπου που έδωσε σήμερα το μεσημέρι, χαρακτηρίζοντας την δικαστική του υπόθεση προσωπική και λέγοντας ότι δεν σχετίζεται με τον Δήμο, ενώ τόνισε πως αυτός θα επιλέξει τον αντικαταστάτη του σε περίπτωση που τεθεί σε .

Ο ίδιος είπε ακόμη πως οι που χειρίζονται αυτή την προσωπική του υπόθεση η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον Δήμο κάνουν ενέργειες ώστε το βούλευμα να μην είναι αμετάκλητο και πρόσθεσε πως αυτές οι ενέργειες βρίσκονται σε εξέλιξη κι όταν ολοκληρωθούν θα γνωρίζει το .

Ο δήμαρχος Βόλου διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι μέχρι να ξεκαθαρίσει η προσωπική του εκκρεμότητα , η Δημοτική Αρχή που ψηφίστηκε από τους Βολιώτες θα συνεχίσει το έργο της ανεξάρτητα με το τι θα γίνει με τον ίδιο και διευκρίνισε ότι στην περίπτωση που το βούλευμα είναι αμετάκλητο και τεθεί σε αργία, τότε θα επιλέξει έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων και χωρίς κομματικές αγκυλώσεις ο οποίος θα συνεχίσει το έργο της Δημοτικής Αρχής.

Ο Αχ. Μπέος δεν παρέλειψε να επιτεθεί σε μερίδα δημοσιογράφων (ευτυχώς δεν τους πήρε όλους η μπάλλα), λέγοντας ότι πολλοί έγραψαν πράγματα που δεν ισχύουν, κάτι που χαρακτήρισε λογικό, καθώς πρέπει να έχει κάποιος νομικές γνώσεις, για να καταλάβει τι συμβαίνει.

Από τα πυρά του πάντως δεν γλίτωσαν κάποιοι που για ακόμη μια φορά τους αποκάλεσε δημοσιογραφικά σκουπίδια, που –όπως σημείωσε- διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και ο κόσμος δεν είναι ενημερωμένος. «Ορισμένοι αντίπαλοι – δημοσιογραφικά σκουπίδια – χαίρονται με ό,τι βιώνω εγώ και η οικογένειά μου, αλλά πρέπει να ξέρουν ότι η υπόθεση έχει πολύ δρόμο ακόμη. Είναι προσωπικό δράμα αυτό που βιώνω εγώ και η οικογένειά μου και εύχομαι να μην το περάσει ούτε ο χειρότερος εχθρός μου» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια χαρακτήρισε το κατηγορητήριο κατάπτυστο καθώς όπως τόνισε «είναι ντροπή για τη δικαιοσύνη και πρόσθεσε: « Υπάρχουν ωστόσο και δικαστές με ήθος κι αξιοπρέπεια και πιστεύω ότι θα αξιολογήσουν το βούλευμα και την κατηγορία αυτή της δωροδοκίας καθώς δεν υπάρχουν ούτε μάρτυρες, ούτε εκβιαζόμενοι ούτε δωροδοκούμενοι. Είμαι σίγουρος ότι σε αυτή την διαδικασία θα βγω νικητής».

Ο ίδιος εξήγησε ότι θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο καθώς είναι σίγουρος για την αθωότητά του και ότι από πλευράς του έχουν κατατεθεί αιτήσεις επίσπευσης των διαδικασιών κι εξέτασης μαρτύρων αλλά δεν έγιναν δεκτές.

Επίσης ο Αχ. Μπέος αναφέρθηκε στο Νόμο Αθανασίου τον οποίον έφερε ο πρώην για τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας πως η Ολομέλεια της Βουλής τον έκρινε αντισυνταγματικό, αλλά την επόμενη μέρα ο έκανε διόρθωση και άλλαξε όλο το νόμο χωρίς να ξέρουν οι βουλευτές τι ψήφισαν.

«Καταργείται το τεκμήριο της αθωότητας και τα ανθρώπινα δικαιώματα και με απλές ενδείξεις κάποια πολιτικά σκουπίδια φωτογραφίζουν ανθρώπους» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε λόγο για σκοπιμότητες με αφορμή την υπόθεση ΔΕΥΑΜΒ – ΕΡΓΗΛ καθώς όπως είπε «αντιστάθηκα στο πολιτικό σύστημα. Το γραφείο πρώην υπουργού – νομικός ανέλαβε την υπόθεση ΔΕΥΑΜΒ – ΕΡΓΗΛ κι εγώ τους ήμουν εμπόδιο. Κάνω αγώνα για να γλιτώσει η πόλη 9,5 εκ. ευρώ. Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απάτη που έγινε στην πόλη και σε αυτήν εμπλέκονται δικαστικοί λειτουργοί – δημοσιογράφοι κ.α. Αν δικαιωθεί η ΔΕΥΑΜΒ στο σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ, θα είναι νίκη των Βολιωτών. Ορισμένοι θα πάνε στη φυλακή και εγώ με τους 27 δημοτικούς συμβούλους θα φορέσουμε φουστανέλες και θα χορεύουμε στην οδό κι αν δεν κερδηθεί θα έχουμε την συνείδησή μας ήσυχη ότι δεν κατεβάσαμε τα παντελόνια».

Σε περίπτωση που τεθεί σε αργία, ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι η δημοτική ομάδα θα ολοκληρώσει το έργο και ο που θα ηγηθεί της ομάδας αυτής θα είναι 100% δική του επιλογή και πρόσθεσε: «Η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν είναι μαλάκες να καταντήσουν Βούλγαρης και Σκοτινιώτης. Ξέρουμε ποιές είναι οι κόκκινες γραμμές. Η νίκη στις δημοτικές εκλογές ήταν δική μου και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας θα σεβαστούν την απόφασή μου.»

Ο Αχ. Μπέος ευχαρίστησε τους πολίτες του Βόλου και διευκρίνισε ότι το άτομο που θα τεθεί επικεφαλής θα είναι χαμηλών τόνων και θα συνεχίσει το έργο της Δημοτικής Αρχής χωρίς αγκυλώσεις, προσθέτοντας ότι θα πει περισσότερα κατά τον απολογισμό που θα κάνει την ερχόμενη Τετάρτη το απόγευμα.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Βόλου με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, παραπέμπεται σε δίκη για τα και με το Νόμο Αθανασίου τίθεται σε αργία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση