Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αχ. Μπέος: Μέχρι το 2019 η δημοτική αρχή θα συνεχίσει το έργο της
Αχ. Μπέος: Μέχρι το 2019 η δημοτική  αρχή θα συνεχίσει το έργο της

Αχ. Μπέος: Μέχρι το 2019 η δημοτική αρχή θα συνεχίσει το έργο της

«Βγήκαν τα μαχαίρια» για ακόμη μία φορά σήμερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με αφορμή απάντηση του δημάρχου Αχ. Μπέου στα λεγόμενα του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντά και του συμβούλου της α' ελάσσονος μειοψηφίας Απ. Παπατόλια, σχετικά με το βούλευμα.

Ο δήμαρχος Βόλου εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα βγει νικητής και τόνισε ότι 27 σύμβουλοι της πλειοψηφίας ενωμένοι θα προχωρήσουν το έργο που ξεκίνησε η Δημοτική Αρχή, ενώ πρόσθεσε: «Η Βολιώτισσα και ο Βολιώτης επέλεξαν να ψηφίσουν τη νέα Δημοτική Αρχή. Μέχρι το 2019 θα κάθεστε εκεί, θα ακούτε και δεν θα μιλάτε».

Ο ίδιος είπε ακόμη απευθυνόμενος προς τον Μ. Πατσιαντά ότι είναι λυπηρό ως έγκριτος νομικός να κάνει τέτοιες ερωτήσεις και πρόσθεσε: «Αν γίνουν εκλογές, ο νόμος δεν μου στερεί το δικαίωμα να είμαι ξανά υποψήφιος. Ο κ. Χρονόπουλος στον Πύργο, έβαλε τρεις φορές υποψηφιότητα και βγήκε. Ο νόμος δεν απαγορεύει και δε στερεί το δικαίωμα σε κανέναν να κατέβει υποψήφιος» .

Σύμφωνα με τον κ. Μπέο, αν μετά τα ένδικα μέσα παυτεί από τα καθήκοντά του, θα προτείνει τον ίδιο και τον Απ. Παπατόλια, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να κάνουν κουμάντο, γιατί οι 27 σύμβουλοι της πλειοψηφίας θα εξακολουθήσουν να προχωρούν το έργο της Δημοτικής Αρχής.

Ο δήμαρχος κατηγόρησε τον Απ. Παπατόλια ότι προεκλογικά με φυλλάδια υπόσχονταν δύο γήπεδα 10.000 θέσεων και κορόιδευε τον κόσμο και συμπλήρωσε ότι οι Βολιώτες γνώριζαν ότι ο ίδιος είχε εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη και ενδεχομένως υπάρχει πρόβλημα με τη θέση του, παρόλα αυτά τον επέλεξαν γιατί κουράστηκαν από το σάπιο πολιτικό σύστημα που οδήγησαν την πόλη σε αδιέξοδο.

Ανταπαντώντας ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς είπε ότι σέβεται το τεκμήριο της αθωότητας και εξήγησε τι είπε στη ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ράδιο Ένα 102,5» για το θέμα. Όπως ανέφερε, υπάρχει τεράστιο πολιτικό πρόβλημα και η παύση του δημάρχου από το αξίωμα θα δημιουργήσει αδιέξοδο πολιτικό και ίσως να χρειαστεί να λυθεί με προσφυγή στη λαϊκή εντολή.

Ο κ. Πατσιαντάς επανέλαβε ότι το θέμα αφορά την πόλη και εκτίμησε ότι οι Βολιώτες δεν είχαν σαφή εικόνα για την υπόθεση του δημάρχου και δεν ήξεραν λεπτομέρειες τι θα συνέβαινε αν παραπέμπονταν.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. απάντησε ότι όλα αυτά ήταν σημαία στην προεκλογικά καμπάνια του ίδιου.

Τέλος ο κ. Πατσιαντάς είπε προς τον δήμαρχο ότι δεν τον τιμά η δήλωση ότι η αντιπολίτευση δεν θα μιλά μέχρι το 2019, για να απαντήσει ο δήμαρχος ότι υπάρχει ελευθερία λόγου και δημοκρατία, αλλά το είπε με την έννοια ότι δεν αποφασίζει για τίποτα και το μόνο που κάνει είναι ενστάσεις.

Η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, εκτίμησε ότι η έκδοση του βουλεύματος διαμορφώνει μια νέα πραγματικότητα στο Δήμο και είναι εξέλιξη που βάζει την πόλη σε περιπέτειες.

«Το πρόβλημα μετατρέπεται σε μείζον θέμα για το Δήμο και για την πόλη. Προεκλογικά λέγαμε ότι υπάρχει ζήτημα να διεκδικήσει κάποιος το Δήμο χωρίς να ξεκαθαρίσουν οι δικαστικές του περιπέτειες», ανέφερε και πρόσθεσε ότι είναι αρχή της θητείας, της Δημοτικής Αρχής (4 χρόνια ακόμη) και όποιες παρελκυστικές τακτικές ακολουθούνται, η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη, προκαλώντας τις έντονες των συμβούλων της πλειοψηφίας.

Η Νατάσσα Οικονόμου τόνισε ότι ο Δήμος δεν μπορεί να είναι όμηρος αυτής της κατάστασης και δεν μπορεί να γίνει καμία σοβαρή συζήτηση για το μέλλον, τόνισε ότι υπάρχει πολιτικό και ηθικό θέμα ενώ πρότεινε να δρομολογήσει τις εξελίξεις ο ίδιος ο δήμαρχος.

Απαντώντας στην κα Οικονόμου, ο δήμαρχος είπε ότι δεν είναι παρελκυστική τακτική το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος και τόνισε ότι η δική της δημοκρατική παράταξη βασίζεται σε νόμο που ψηφίστηκε για τη Χρυσή Αυγή και ότι ο ίδιος έχει καλούς συνηγόρους και θα δει τι θα κάνει.

Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχάλης Μιτζικός είπε ότι η παράταξή του θα πάρει θέση για το βούλευμα όταν έρθει η ώρα και πρόσθεσε ότι σέβεται το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια στις πολιτικές προεκτάσεις.

Απευθυνόμενος στον κ. Μουλά είπε: «Δεν βοηθάτε στο της συζήτησης για να βρεθεί η καλύτερη λύση για την πόλη. Υποχρέωση του προέδρου είναι να μην πολώνει το ».

Τέλος ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος διαπίστωσε ότι ο Γ. δεν λειτουργεί ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και είναι ο κύριος υπεύθυνος για την εικόνα που παρουσιάζεται στις συνεδριάσεις.

Για το βούλευμα του δημάρχου ανέφερε ότι πρόκειται για θέμα που έχει ηθική και πολιτική διάσταση με δεδομένο ότι είναι ο πρώτος δημότης της πόλης.

Τέλος, πρότεινε μέχρι να δημοσιευτεί η παύση των καθηκόντων του δημάρχου, να απέχει από τα καθήκοντά του ή να δρομολογήσει την αντικατάστασή του και εξέφρασε την ευχή δικαστικά να δικαιωθεί.

Λύση στο πάρκινγκ της Φιλελλήνων

Εν τω μεταξύ, τη βεβαιότητα ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου θα δώσει λύση στο θέμα του πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων, που είναι σταματημένο εδώ και τρία χρόνια, διότι ο εργολάβος κηρύχθηκε έκπτωτος, εξέφρασε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, ενώ αποκάλυψε ότι στην έκανε κοινόχρηστου χώρου για να κατασκευάσει πισίνα, θέμα το οποίος επίσης θα διερευνηθεί.

Ενημερώνοντας το σώμα για το έργο του πάρκινγκ στην Φιλελλήνων ο Αχ. Μπέος τόνισε ότι από τη στιγμή που το Δημοτικό Συμβούλιο κήρυξε έκπτωτο τον ανάδοχο του έργου, καλείται να καταβάλλει ως αποζημίωση στον έκπτωτο ανάδοχο 6,5 εκ. € και διερωτήθηκε αν αυτός ήταν ο σκοπός της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή θα βρει λύση και θα τη φέρει μετά τις διακοπές του Αυγούστου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακόμη, ο δήμαρχος κατηγόρησε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ότι κρατούσε στα συρτάρια αποφάσεις οι οποίες αφορούν πρόστιμα και αυτοψίες για καταπάτηση χώρου που αφορά πισίνα μεγάλου υ στην .

«Σε περιουσία του Δήμου κάποιοι δημιούργησαν πισίνες κοινόχρηστους χώρους και τραπεζοκαθίσματα. Εμείς θα βγάλουμε από τα συρτάρια όλο το φάκελο και μέχρι το επόμενο Συμβούλιο θα καταθέσουμε ολοκληρωμένη πρόταση», τόνισε ο Αχ. Μπέος.

Ο Μαργ. Πατσιαντάς, ανέφερε ότι το έργο του πάρκινγκ Φιλελλήνων ήταν να παραδοθεί τον Αύγουστο του 2007, δεν παραδόθηκε και δίνονταν παρατάσεις με τις οποίες η παράταξη στην οποία συμμετείχε τότε διαφωνούσε. Μάλιστα πρόσθεσε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα το έργο να αξιοποιηθεί, υπογραμμίζοντας ότι η παράταξη θα αναμένει την πρόταση της Δημοτικής Αρχής και τότε θα ενημερωθεί όπως αντίστοιχα θα κάνει και για το θέμα της πισίνας του ξενοδοχείου της Αγριάς.

Η Νατάσσα Οικονόμου ανέφερε ότι, για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις θα απαντήσει όταν έρθει η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τα δύο αυτά ζητήματα.

Τέλος ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, επανέλαβε την άποψη της παράταξης ότι και στο παρελθόν είχε διαφωνήσει η παράταξη με τη σύμπραξη δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα για το έργο του πάρκινγκ της Φιλελλήνων, προσθέτοντας ότι θα αναμένει την εισήγηση, ενώ για το θέμα της πισίνας – αυθαίρετη κατασκευή άσκησε κριτική προς τη Δημοτική Αρχή.

«Για την αυθαίρετη κατάσταση στην πισίνα εσείς συναντιόσασταν για πολλά χρόνια εκεί. Ξέρατε ότι ήταν παράνομο αλλά βρισκόσασταν ακόμη και προεκλογικά εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την προβολή του Πανευρωπαϊκού

Αναφερόμενος στην προβολή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Εφήβων ο αντιδήμαρχος Δημ. Πέγιος εξήγησε ότι έγινε επιλογή δύο εφημερίδων, δύο ραδιοφώνων και δύο τηλεοπτικών καναλιών.

Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο δήμαρχος και του είπε να μην απολογείται και ότι ήταν επιλογή της Δημοτικής Αρχής η δημοσίευση σε συγκεκριμένα μέσα.

Τόσο η Νατάσσα Οικονόμου, όσο και ο Μιχ. Μιτζικός, ζήτησαν να υπάρχει ισονομία στα τοπικά μέσα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση